• Hämeenlinnan Lentopallokerhon viikonlopun mittainen vieraskiertue alkoi tappiolla. Pihtiputaalla LiigaPlokin vieraana käynyt Kerho joutui jatkamaan matkaa pohjoisemmaksi lauantaina kärsityn 3–0 (25–21, 25–19, 27–25) -tappion jälkeen.

LiigaPloki aloitti ottelun räväkästi ja karkasi heti ensimmäisen erän alussa Anna Yefremenkon syöttövuorolla 6–0-johtoon. Kerho pääsi erän aikana parhaimmillaan kolmen pisteen päähän, mutta ei erävoitto ollut tällä kertaa lähellä.

Toinen erä ratkesi kotijoukkueen eduksi vasta vähän myöhemmin, mutta jälleen kerran LiigaPloki sai aikaiseksi pitkän pisteputken, johon vierasjoukkue ei pystynyt vastaamaan. Kolmas erä oli hämeenlinnalaisten paras, ja Lentiskerho oli jopa lähellä erävoittoa, mutta tällä kertaa pelaamisen taso ei riittänyt edes yhteen erävoittoon.

–Meillä oli vaikeuksia vähän kaiken kanssa. Välillä vastaanotto toimi ja välillä ei, myös hyökkäyspelaamisen taso heitteli jatkuvasti ylös ja alas. Emme olleet tasaisia yhdessäkään lajin osa-alueista. Pelaaminen oli tänään meille aika hankalaa, myönsi Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

Italialainen uskoi, että vaikeudet johtuivat siitä, että kausi on vielä alkuvaiheessa, mutta ei silti halunnut, että sen taakse voidaan mennä.

–Tiedämme, ettemme ole valmiita, mutta ei se ole silti mikään tekosyy. Jos emme ole valmiita lentopalloilullisesti, pitää kentälle laittaa entistä enemmän henkistä voimaa. Ei ole hyväksyttävää, että kaadumme henkisesti näin helposti, emmekä löydä positiivisia asioita ja myös ilme menee vakavaksi. Otimme tällä kertaa kaiken positiivisen energian pois kentältä.

Pentassuglia painotti, että töitä on edessä.

–Nyt meillä on vain sen verran pelejä, että meidän pitää yrittää löytää kehitystä niistä niin paljon kuin vain pystymme. Se ei ole helppoa, mutta toistan sen, että meidän pitää olla mentaalisesti vahvempia. Sitä voimme kontrolloida – olla aggressiivisempia ja ottaa enemmän riskiä esimerkiksi syötössä. Nyt emme esimerkiksi hakeneet kentän rajoja, jolloin vastaanottajan pelaamisesta tulee huomattavasti helpompaa ja hän on vapaa myös hyökkäämään, Pentassuglia sanoi.

Lentiskerhon paras pistenainen oli Yasmine Madsen (12/+8) ennen Jelena Oluicia (10/+1). Koko ottelun pistekuningatar oli LiigaPlokin Anna Yefremenko (19/+12).

Lentiskerho jatkaa Mestaruusliigan pelejään kohtaamalla sunnuntaina Kuusamon sen kotikentällä.