• HPK aloitti runkosarjan viimeisen viikonlopun tutun hallitsevasti. Merkityksettömässä ottelussa piikkipaikalta pudotuspeleihin lähtevä Kerho sai lisää harjoitusta ensi viikkoa varten. Lauantaina kotijoukkue Pieksämäki nöyrtyi erin 0–3 (20–25, 19–25, 22–25).

Mestaruusliigan putoamiskarsintaan matkaava Pieksämäki Volley pystyi alkukaudesta viemään ensimmäisenä joukkueena erän runkosarjan voittavaa HPK:ta vastaan, mutta oli hämeenlinnalaisille helpohko suupala emännöityään joukkueiden kohtaamista toistamiseen. Savolaiset haastoivat Kerhoa ajoittain, eivätkä eränumerot revenneet pelätyn suuriksi. Lähes kakkosryhmityksellä pelannut HPK ei kuitenkaan antanut erien ratkaisuhetkillä Pieksämäelle armoa.

Avauserä kääntyi HPK:lle teknisen aikalisän jälkeen, kun Pieksämäen itäeurooppalaisvahvistusten hyökkäykset karahtivat Kerhon ja etenkin Roosa Niemisen torjuntaan useasti. Hyökkäysrintamalla hakkuri Piia Korhonen urakoi jo ensimmäiseen erään kymmenen pistettä ja vastasi joukkueen kolmesta viimeisestä tehdystä pinnasta.

Toinen erä pysyi tiukkana yhden pisteen pelinä aina tilanteeseen 19–20 asti. Pihla Pelkiön syöttövuorolla HPK kuitenkin painoi väkisin ratkaisun. Kerhon hyökkäystehot pysyivät korkeina yli 50 prosentissa, ja Korhonen kokosi taukoon mennessä 18 pistettä. Ensimmäistä kertaa täydet erät HPK-paidassa pelannut Kinga Kasprzak pääsi myös torjuntojen kautta paremmin peliin mukaan.

Kolmannessa HPK pääsi erän puolivälissä parikin kertaa kolmen pisteen johtoon, mutta sarjan heikoimmaksi seuraksi osoittautunut Pieksämäki näytti vielä nälkäänsä. Kotijoukkue nousi Alina Adamenjan syötöillä ja Julija Tokarenkon sekä Olga Uglenkon suorituksilla 21–18-johtoon. Kerho venyi erän lopuksi kuitenkin taas Korhosen johdolla rinnalle ja ohi.

Piia Korhonen iski ottelussa lopulta huimat 27 pistettä (+24), mikä on kolmieräiseen otteluun huima saldo. Pysäyttämätön HPK-hakkuri nappasi ansaitusti myös kolme LähiTapiola-pistettä, jotka sinetöivät hänen LT-pistekilpailuvoittonsa. Pieksämäen kollega Tokarenko jäi Korhosen tehoista kauas (10/+1). Kymmeneen pisteeseen ylsi myös Kerhon keskitorjuja Nieminen.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappinin mielestä Pieksämäki-ottelu oli taas yksi hyvä harjoitusottelu matkalla kohti kevään huipennusta, ensi keskiviikkona alkavia pudotuspelejä.

– Peli oli ihan kohtalaista, aika säännöllistä ja johdonmukaista, joten olen tyytyväinen. Annoin monien pelaajien levätä, mikä oli pääasia. Näillä tämän viikonlopun kahdella ottelulla ei ole mitään arvoa runkosarjan kannalta, joten otamme nämä harjoituksen kannalta. Lepuutan nyt monia pelaajia, ja katsomme sitten, ketä vastaan pelaamme keskiviikkona, Chiappini katsoi eteenpäin.

– Tämä oli aika matalan intensiteetin harjoitus, mutta se oli toisaalta hyvä, koska ainakin saimme kaikki pelaajat ottelun rytmiin kiinni.

HPK päättää vierasreissunsa ja runkosarjansa huomenna Pihtiputaalla LiigaPlokia vastaan. Sunnuntain ottelu tarjoaa mahdollisuuden antaa lopuillekin pelaajille tuntumaa peliin.

Tänään HPK:n normaalin avauskuusikon ulkopuolelta pelaamaan pääsivät keskitorjujat Nieminen ja Pelkiö sekä yleispelaaja Kasprzak, jotka pärjäsivät Chiappinin mielestä hyvin. Valmentajaa lämmitti myös Korhosen tavaksi kevättalvella muodostunut tehoilu.

– Piia on aina liekeissä, ei vain tänään. Hän on mielestäni valmis nousemaan uudelle tasolle, Chiappini uskoo.