• Hämeenlinnan Lentopallokerhon meno naisten Mestaruusliigassa muistuttaa erehdyttävästi kyytiä Linnanmäen puisessa vuoristoradassa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ylä- ja alamäkiä riittää enemmän kuin heikkohermoinen sietää. Keskiviikkoillan kahden ja puolen tunnin lentopallonäytelmä kotiareenalla Kuopion Puijo Wolleyta vastaan päättyi lopulta vieraiden voittoon, erin 2–3. Eräpisteet 26–28, 25–19, 25–23, 18–25, 11–15.

Ottelun kupletin juoni tiivistyi avauserään. Puijo karkasi ratkaisevan tuntuisesti, mutta Kerho nousi rinnalle ja ohi passari Jenna Ylivainion seitsemän pisteen syöttöputkella. Juoneen kuului luonnollisesti se, että Puijo nousi jatkopalloilla erävoittoon, pistein 28–26.

Jatkossa eriä voitettiin tasatahtiin. Ratkaisevassa viidennessä erässä Puijon eurokentillä marinoitunut passari, ukrainalainen Oksana Rusnachenko johti orkesteriaan laadukkaasti. Erä Puijolle 15–11 ja joukkue lähti kotimatkalleen Pohjois-Savoon 3–2 -voitto matkaeväänään.

Puijon kapteenin Hilkka Hujasen johdolla joukkueen vastaanottopeli toimi laadukkaasti läpi ottelun. Positiivisia vastaanottoja kirjattiin joukkueelle peräti puolet kaikista vastaanotoista. Lentopallokerhon laadukkaiden vastaanottojen osuus jäi 35 prosenttiin.

Puijo Wolley riveissä pelaa yksi naisten Liigan mielenkiintoisimmista pelaajista. Kotimaansa Venezuelan liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi kolme kertaa valittu yleispelaaja / hakkuri Johelins Belisario takoi Hämeenlinnassa palloa lattiaan 25 hyökkäyspisteen edestä ja kuorrutti iltansa kolmella hurjalla hyppyaloitusässällä.

Kotijoukkueen riveissä edukseen esiintyi vasta 17-vuotias Ella Peltomaa. Vastuuta päävalmentaja Giovanni Torchiolta saanut suurlupaus syötti kaksi ässää ja osoitti verkolla ulottuvuuttaan ja lahjakkuuttaan.

Johelins Belisario, Puijo Wolley:

— Meillä on joukkueessa loistava tunnelma, se siivittää meitä hyviin suorituksiin. Tiesimme, että illan ottelusta tulee haastava, koska Hämeenlinna on hyvä joukkue. Meidän energia ja taistelutahto riittivät loppuun asti, siinä syy voittoomme.

Pekka Seppänen, päävalmentaja, Puijo Wolley:

— Laadukas ottelu mielestäni, me pelasimme kahdessa ekassa erässä kauden parasta lentopalloa. Pitkän tauon jälkeen aloimme saada Lentopallokerhon hyökkäyspeliä kuriin. Ylpeä olen joukkueestani, tänään ja koko alkukauden osalta. Perustekemisemme on tällä hetkellä laadukasta.

Helena Elbaek, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

— Meillä on hurjasti potentiaalia, mutta se täytyy vain kaivaa esiin. Tänään teimme liikaa virheitä ratkaisuhetkillä ja se mielestäni käänsi ottelun Puijolle. Onnittelut heille kovasta vierasvoitosta.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

— Muutimme hiukan passipeliämme tähän otteluun ja minusta muutokset toimivat hyvin. Hyökkäsimme ihan hyvillä tehoilla. 2–3 tappio tuntuu tietysti kurjalta, koska hävisimme muutaman ratkaisupisteen turhan helposti. Jatkossa pitää kenties miettiä kokoonpanomuutoksia.

Ottelun PROLibero: Milka Koskenkorva, Puijo Wolley

Lentopallokerhon paras pelaaja: Helena Elbaek

Puijo Wolleyn paras pelaaja: Johelins Belisario