• HPK on voittanut tällä kaudella kaikki ottelut kotisalissaan tylysti 3–0, eikä tiistain liigaottelu Vampulaa vastaan tehnyt poikkeusta. Hämeenlinnalaiset pelasivat kymmentä pelaajaa käyttäen kauden nopeimman ottelunsa, kun tunnissa ja kuudessa minuutissa taululle saatiin pisteet 25–18, 25–9 ja 25–19.

Viikonlopun kankeudet olivat tiessään, kun HPK-naiset pääsivät aloittamaan kolmen kotiottelun viikon Elenia-areenalla. LP-Vampula tarjosi tiukkaa vastusta aina tilanteeseen 15–14 asti, kunnes kotijoukkue sai torjunnan paikalleen ja tehot irti laituri Allison Mayfieldistä. Erä päättyi Kerhon kahteen torjuntapisteeseen.

Toisessa erässä huittislaisilla ei ollut sanan sijaa. HPK:sta jopa seitsemän pelaajaa pääsi pisteille vain 19 minuutin erässä, joka huipentui Pihla Pelkiön kahdeksan palloa kestäneeseen syöttövuoroon.

Kolmas erä oli tekniselle aikalisälle asti tasainen, mutta sitten HPK karkasi taas. Vampula mokasi omat paikkansa virheiksi ja Mayfield huipensi ottelun vielä kahdeksan pisteen erään.

HPK näytti Vampula-ottelussa saaneensa taas tauon jälkeen juonesta kiinni. Se oli joka osa-alueella vastustajaansa parempi, ja välillä näytti onnistuvan kaikki. Kotijoukkue syötti seitsemän ässää, vastaanotti hyvällä 61 prosentin ja hyökkäsi 52 prosentin varmuudella. Lisäksi torjunnoista syntyi 10 pistettä. Päävalmentaja Luca Chiappini nostaa esiin myös erinomaisen Katja Kylmäahon passipelin.

– Olimme tasaisia vastaanottohyökkäyksessä ja pelin kääntämisessä. Meillä on nyt monta ottelua eikä ole helppoa pitää pelin laatua yllä. Siksi minun pitää kehua joukkuetta. He tekevät kovasti töitä, vaikka voitamme koko ajan, Chiappini myhäili. Hän myöntää, että HPK:ta auttoi varmasti myös Vampulan eilinen ottelu OrPoa vastaan Orivedellä, jonka Vampula hävisi 1–3.

Parin viikon tiukassa otteluruuhkassa HPK pystyy parhaiten säilyttämään tasonsa käyttämällä laajasti koko joukkueen leveyttä. Nytkin kaikki kokoonpanoon kuuluneet pääsivät kakkosliberoksi merkittyä Noora Venhoa lukuun ottamatta pelaamaan.

Chiappini katsoo silti vielä jouluakin pidemmälle.

– Sillä ei ole väliä voitammeko nyt, koska valmistaudumme koko ajan oikeasti isoihin peleihin. Tammikuu on tärkeä: on Suomen cupin finaalit ja CEV Cupin otteluita, ja sen jälkeen alkavat playoffit. Nytkin oli suunniteltua, että Hillary (Hurley) pelasi yhden erän ja sitten pelasi Salla (Karhu). Kun on monta ottelua lähekkäin, täytyy pitää rotaatiota yllä.

Yleispelaaja Mayfield nousi 20 pisteellään ja tehoilla +12 ottelun parhaaksi pelaajaksi. Muista vain Piia Korhonen ylsi kymmeneen pisteeseen. Muut LähiTapiola-pistein palkitut olivat loistavasti pelannut libero Eveliina Rautiainen (vastaanotot 83 %) ja Pihla Pelkiö (8/+7). Annukka Paloniemi ylsi Vampulan hakkurina kahdeksaan pisteeseen, mutta joukkueen parhaan pelaajan palkinnon sai lähes virheettömästi pelannut ja jopa kuusi pistettä tehnyt passari Taylor Bruns.

Toisessa peräkkäisessä ottelussa HPK:n isoimmista tehoista vastannut Mayfield antaa kunniaa edesottamuksistaan joukkueelle.

– Passit olivat hyviä ja oli helppo suoriutua laitahyökkääjänä. Katja antoi hyviä palloja, ja saimme hyvän rytmin. Sama pätee myös muuhun joukkueeseen. On vain hienoa päästä pelaamaan ja ottaa ilo irti jokaisesta mahdollisuudesta, Mayfield sanoo.

HPK nousi nyt hankituilla kolmella pisteellä Mestaruusliigan kärkeen ohi kaksi ottelua enemmän pelanneen LP Viestin. Lisää täysiä pisteitä joukkue hakee taas viikonloppuna, jolloin se pelaa vielä kaksi kotiottelua: perjantaina LiigaPlokia ja sunnuntaina WoVoa vastaan.