• Mestaruusliigan runkosarjavoittoa tavoitteleva HPK ei esiintynyt edukseen sunnuntai-iltana kotipelissään Janakkalassa. Yksi varteenotettavimmista haastajista, Oriveden Ponnistus joutui palaamaan kotiinsa ilman sarjapisteitä, vaikka aiheutti HPK:lle silloin tällöin harmaita hiuksia. Kerho kaatoi OrPon erin 3–1 (25–13, 29–31, 25–20, 25–23).

HPK lähti viikon toiseen otteluunsa selvänä suosikkina, ja muutti puolet aloituskuusikostaan totuttuun verrattuna. Esimerkiksi loistavasti pelannut yleispelaaja Allison Mayfield puuttui nyt kokoonpanosta. Aivan parhaillaan ei pelannut myöskään vierailija Oriveden Ponnistus, joka saikin kylmää vettä niskaansa heti ottelun alussa. OrPo sähläsi lähes yhtä monta pistettä virheillään HPK:lle kuin sai itse aikaiseksi ja HPK karkasi käytännössä jo tekniseen aikalisään mennessä.

Kun HPK oli vaivatta pysäyttänyt OrPon yritykset ja nollannut hakkuri Malina Terrellin, OrPo-valmentaja Satu Natunen kaivoi vaihtonurkkauksesta laitahyökkääjäksi britti Mechell Danielin ja hakkuriksi Johanna Siuron. Näiden johdolla Ponnistus herätti pelin henkiin. Tasainen erä venyi yli puolituntiseksi, ja lopulta kuudennen eräpallon jälkeen vieraat juhlivat kauden ensimmäistä erävoittoa hämeenlinnalaisista.

Sekavan toisen erän ja tauon jälkeen HPK sai järjestystä peliinsä. Vastaanoton parannuttua helpot virheet vähenivät, mutta hyökkäystehot eivät juuri nousseet. Kerho pystyi kuitenkin torjunnallaan ja puolustuksella pitämään oriveteläiset aisoissa ja käänsi pitkiä palloralleja edukseen. Taas naapurikunnassa ottelua emännöinyt HPK johti parhaimmillaan 17–11, mutta OrPo nousi antamaan painetta erän loppuun asti.

Neljäs erä muistutti jälleen toista. Ajoitukset HPK:n pelissä eivät toimineet ja edellisten erien tapaan passari Bryn Kehoe Eaton sai käydä keräämässä itseluottamusta penkin puolelta. Kotijoukkue teki peräti 10 OrPo-pisteeseen johtanutta virhettä, mutta onnistui väkisin vääntämään tasaisen erän viimeiset pisteet itselleen.

Epävirallisesti ottelun parhaana pelaajana kolme LähiTapiola-pistettä saanut Piia Korhonen näytti taas esimerkkiä, miksi hän on liigan parhaita hakkureita, ellei paras. Hän kärsi passarien kanssa yhteisen tempon puutteesta, mutta takoi silti 24 pistettä, joista peräti 10 hävityssä toisessa erässä.

– Minusta tuntuu, ettemme oikein missään vaiheessa saaneet kunnolla kiinni pelirytmistä emmekä pelanneet omaa lentopalloamme. En oikein tiedä, mikä siinä mätti. Ehkä jalat olivat vain vähän sekaisin tänään. Itsellänikin oli ajoituksessa ongelmia, niin täytyi aika paljon peippailla. Näköjään sekin tehosi ihan hyvin. Voitto on tärkeintä, Korhonen kiteytti.

Korhonen sai lopulta melko hyvin tukea yleispelaajilta Salla Karhulta ja Noora Venholta, jotka tekivät 18 ja 16 pistettä vaikeistakin paikoista. Kuusi torjuntaa ottanut Karoliina Friberg puolestaan johti HPK:n vahvaa peliä verkolla, joka nousikin yhdeksi ottelun ratkaisutekijäksi. HPK blokkasi OrPon iskut 13 kertaa. Puolustuspelin johtohahmo oli tutusti libero Eveliina Rautiainen, joka syöksyi keskenkuntoisena lähes entiseen tapaan.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini selitti joukkueensa epävarmuutta heikolla keskittymisellä.

– Olen tietysti tyytyväinen, että voitimme. Se oli vaikea ottelu. Vastustaja oli aggressiivinen, emmekä olleet henkisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa. Olemme kuluttaneet niin paljon henkistä energiaa tammikuun kahdeksannesta lähtien. Olemme pelanneet viisitoista ottelua sinä aikana, joten olemme maksaneet siitä, Chiappini kommentoi.

Italialaisvalmentaja oli helpottunut, sillä seuraavaan otteluun on nyt aikaa kokonainen viikko. Ensi sunnuntaina Kerho kohtaa Suomen cup -välierävastustajansa LP Kangasalan. HPK otti OrPo-voitolla tukevan kiinnityksen runkosarjan voittoon. Kangasalaa vastaan Kerholla on mahdollisuus lunastaa voitolla kotietu kaikkiin kevään pudotuspelisarjoihin.