• Hämeenlinnan Lentopallokerho vahvistaa taustajoukkojaan. Seuran fysiikkavalmentajana aloittaa naisten maajoukkueessa vuosia tehtävää hoitanut Anuliisa Lähitie. Lähitie aloittaa Lentiskerhon mukana heti.

  Idea Lähitien palkkaamisesta tuli Lentiskerhon päävalmentajalta Matteo Pentassuglialta.

  - Halusin Anuliisan meille, koska hän tuntee useammat pelaajamme maajoukkueesta. Halusin mukaan henkilön, joka voi tarkkailla pelaajien harjoittelua ja auttaa minua ymmärtämään, kuinka paljon pelaajien rasitusta voi lisätä ja milloin pitää ottaa rauhallisemmin, Pentassuglia kertoo.

  Koko prosessi käytiin läpi muutamassa päivässä.

  - Juttelin hänen kanssaan muista asioista ja mieleeni tuli, että jos hän ei ole jonkun toisen seuran mukana, miksi emme keskustelisi tällaisesta mahdollisuudesta. Keskustelumme oli mielenkiintoinen, sillä hänellä on erittäin hyviä ideoita. On minullekin hyvä testi, kun muutamme toimintatapojamme ja tyttöjen fyysistä harjoittelua, Pentassuglia sanoo.

  Lähitie liittyy mielellään Lentiskerhon taustoille.

  - Lähden innoissani mukaan. On kiva saada itselleni syksyyn ja kauteen uutta haastetta. Lentiskerholla on potentiaalisia nuoria pelaajia ja monta minulle entuudestaan tuttua maajoukkuepelaajaa ringissä. Tyttöjen kanssa on kiva päästä tekemään töitä, Lähitie sanoo.

  Valmentaja on ensimmäisen kerran uuden joukkueensa mukana tämän viikon perjantaina.

  - Silloin katsomme Matteon kanssa, miten rytmitämme harjoittelua. Olen saanut peliaikataulun, mutta vielä en ole ehtinyt mitään kättä pidempää suunnittelemaan.

  Pentassuglian soitto tuli Lähitielle yllätyksenä.

  - Kokkosen Suvi on ollut minulle monta vuotta tuttu valmennettava ja olemme olleet nilkan tiimoilta yhteydessä. Ajattelin, että Matteo soittaa siitä, mutta hän kysyikin sitten minua koko hommaa silmällä pitäen.

  Lähitie on työskennellyt pitkään lentopalloilijoiden kanssa, ja hänellä on kokemusta myös muiden lajien fysiikkavalmennuksesta.

  - Olen itse entinen alppihiihtäjä ja ollut lajissa sekä laji- että fysiikkavalmentajana. Lisäksi olen ollut taitoluistelijoiden fysiikkavalmentajana Seinäjoella. Kuortaneen urheiluopistolla olin töissä valmentajana ja testaajana. Tyttöjen valmennuskeskushan on siellä, ja vuonna 2013 aloitin tyttölentopalloilijoiden kanssa. Naisten maajoukkueen mukana olen ollut vuodesta 2014 asti, Lähitie kertoo taustoistaan.

  Lentopalloilijoiden fysiikkavalmennuksessa on erityispiirteensä.

  - Lajiharjoittelu on kauden aikana isoin osa-alue, johon fysiikkavalmennus yhdistetään. Rytmitys lajiharjoittelun ja pelien kanssa on iso haaste. Toisaalta määrää on paljon. Pelit ovat pitkäkestoisia, mutta silti tehoja pitäisi saada irti ja pompata korkealle vielä parin tunnin jälkeenkin. Lentopallo on moneen muuhun lajiin verrattuna teholaji, jossa pitää olla myös kestävä, Lentiskerhon uusi fysiikkavalmentaja arvioi.

  Lentiskerhon managerin Ville Kalliomäen mukaan loukkaantumisista kärsinyt seura halusi panostaa lisää resursseja fyysiseen harjoitteluun.

  - Halusimme lisätä panostuksia fysiikkavalmennukseemme, ja Anuliisa tulee mukaan Enrico Cervellan avuksi. Anuliisa on mukana pelaajien harjoituksissa ainakin kerran viikossa, kertoo Lentiskerhon manageri Ville Kalliomäki.

  Tagit: valmentajat  fysiikkavalmentaja  valmennus  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä