• Niin lähelle pääsi HPK nykyhistoriansa ensimmäistä Suomen cupin voittoa, että mestaruuden pystyi neljän erän taistelun jälkeen lähes haistamaan. Vakiohaastaja LP Viesti pystyi kuitenkin uusimaan tittelinsä viidennessä erässä 3–2 (15–25, 25–22, 25–16, 23–25, 15–11).

  Finaalista tulikin aivan erilainen kuin joukkueiden aiemmista neljästä kohtaamisesta tämän kauden aikana. Kun LP Viesti oli jatkuvasti hakannut päätään HPK:n torjuntaan, voimasuhteet heittelehtivät cup-viikonloppuna ja kääntyivät lopulta selvästi salolaisten puolelle.

  Loppuottelun ensimmäinen erä oli kuten edellisetkin 12 seurojen välillä: kiistatonta HPK-hallintaa. Final fouria emännöinyt seura kurotti teknisen aikalisän jälkeen pääosin Piia Korhosen ja Allison Mayfieldin onnistumisilla 12–21-johtoon. Hyökkäyksen lisäksi Kerho oli tutun vahva torjunnassa, jolla se hankki neljä pistettä.

  Toisesta erästä tuli aika samanlainen kuin edellisestä. Niskan päällä oli tosin LP Viesti. Salo johti ennen HPK:n Karoliina Fribergin syöttövuoroa ja passarinvaihtoa 20–12, kunnes hämeenlinnalaiset aloittivat kirin. Peli aukesi epäilemättä liian myöhään ja Viesti sai ensimmäisen erävoittonsa HPK:sta.

  Kolmannessa erässä peli muuttui dramaattisesti. Viesti ei syöttänyt, kuten LP Kangasala edellispäivänä, mutta HPK:n vastaanottohyökkäys ei ottanut käynnistyäkseen. Toisella puolen verkkoa puolestaan Ronja Heikkiniemi löysi uuden vaihteen ja sai luottoa passari Viktorija Tuchashvililta. 18-vuotias hakkuri latoi erässä peräti 11 pistettä, joista 10 hyökkäämällä.

  LP Viesti näytti shokeeraavan Pallokerhon neljässä erässä, kun finaalin nimellinen kotijoukkue johti 11–16. Kaksikko Korhonen–Mayfield sai hyökkäyksiinsä ruutia lähes viimeisellä mahdollisella hetkellä. Neljä eräpalloa saikin HPK, joka joutui taistelemaan erän katkaistakseen joka ikisen.

  Väsyneiden joukkueiden välienselvittelyssä tarvittiin Hämeenlinnan cup-viikonlopun teemaa noudattaen viides erä. Suomen cupin 2016 viimeinen näytös alkoi HPK:lta positiivisesti, mutta jo lyhyen erän puoliväliin mennessä Salolla oli kolmen pisteen etumatka. Laitahyökkääjä Pauliina Vilponen otti lopussa isoa roolia ja piti terävyydellään huolen, ettei HPK saanut syöttövuorollaan juuri mitään aikaan.

  Jännitysnäytelmä päättyi ensimmäisessä ottelupallossa Viestin 16-vuotiaan varahakkurin Saana Lindgrenin torjuntaan. Alkukauden paineet raukesivat viimeistään cup-mestaruuden ratkettua, kun taas HPK:n oli tyytyminen vuosikymmenen karvaimpaan hopeaan.

  Ronja Heikkiniemi (22/+13) kuittasi ansaitusti finaalin vakuuttavimman ja joukkueensa parhaan pelaajan palkinnot, kun taas 25/+14-tehoihin yltynyt Mayfield valittiin HPK:n parhaaksi. Alan Miesten erikoispalkinto positiivisimmalle pelaajalle meni HPK-hakkuri Korhoselle (23/+15).

  HPK joutui taistelemaan viikonloppuna täydet kymmenen erää, mikä painoi etenkin libero Eveliina Rautiaisella. Hän pelasi molemmat ottelut vain yhdellä terveellä jalalla.

  – Nyt sai kerätä viimeiset voimat, mitä oli tästä viikonlopusta jäljellä. Tämä meni ihan hyvin. Totta kai olisi ollut parempi pelata, jos olisi ollut kaksi jalkaa, mutta kun pystyin pelaamaan, oli mukavaa, että sai pelata, pettynyt Rautiainen tuumi.

  Ottelu oli Rautiaisen mielestä hyvätasoinen, myös HPK:lta.

  – Viimeiset pallot viidennessä erässä olisivat voineet kääntyä miten vain. Nyt ne kääntyivät Viestille.

  Päävalmentaja Luca Chiappinistakin oli aistittavissa, että viikonloppu oli myös henkisesti raskas.

  – Pitää ensiksi kiittää tyttöjä, koska he antoivat kaikkensa. Ehkä maksoimme liikaa henkistä energiaa eilen. Tällaisen ottelun jälkeen en halua sanoa, että hävisimme jonkin asian takia. Viesti voitti, koska he ansaitsivat. Olimme lähellä melkein koko ajan, ja ehkä jotkin asiat toisin tehtynä olisivat johtaneet eri tulokseen, Chiappini sanoi.

   

  Tilastot

  LP Viesti–HPK 3–2 (15–25, 25–22, 25–16, 23–25, 15–11)

  Parhaat pistenaiset:

  Viesti: Ronja Heikkiniemi 22/+13, Pauliina Vilponen 16/+8, Noora Kosonen 15/+8

  HPK: Allison Mayfield 25/+14, Piia Korhonen 23/+15, Salla Karhu 10/+1

  Parhaat pelaajat: Heikkiniemi (Viesti) ja Mayfield (HPK)

  LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Heikkiniemi

  Ottelun positiivisin: Korhonen

   

  Linkit

  http://www.mestaruusliiga.fi/tilastot/naisten-suomen-cup.html

  http://www.mestaruusliiga.fi/uutiset/final4-lp-viestille-kymmenes-cupmestaruus.html

  Tagit: hpk  lp viesti  suomen cup  final four  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä