• Hämeenlinnan Lentiskerho ei pelaa tällä kaudella Suomen cupin välierässä. Kerhon cup-tie nousi pystyyn keskiviikkona, kun LP-Vampula oli kotisalissaan parempi erin 3-1 (25-23, 21-25, 25-19, 25-11).

Ensimmäistä erää Lentiskerho johti alkupuolella erää, mutta ei pystynyt pitämään johtoaan loppuun asti. Erä pysyi kuitenkin tiukkana loppuun asti, mutta kotijoukkue otti ensimmäisen kiinnityksen otteluvoittoon kahden pisteen erolla.

Toinen erä oli hämeenlinnalaisten paras. Kerho hallitsi erää heti alusta lähtien ja pystyi pitämään johtonsa myös loppuun asti. Roosa Heikkiniemi sinetöi hämeenlinnalaisten ottelun ainoan erävoiton torjumalla lukemiksi 21-25.

Kolmas erä eteni pitkään tasaisena, mutta kotijoukkue repäisi 17-17-tilanteessa kolmen pisteen kaulan ja piti sen loppuun asti. Lopullisesti LP-Vampula sinetöi erän Nina Jakicin syöttövuorolla.

Ottelun lopulta ratkaissut neljäs erä alkoi vierasjoukkueen kannalta heikosti. Kotijoukkueen Jenni Jantunen syötti LP-Vampulan 7-0-johtoon ennen kuin hänen syöttövirheensä päästä Lentiskerhon piinasta. Kerho ei kuitenkaan onnistunut kirimään seitsemän pisteen kaulaa missään vaiheessa kiinni ja LP-Vampula varmisti välieräpaikkansa 3-1-voitolla.

Lentiskerhon kokoonpanossa oli kaksi uutta pelaajaa, kun sekä Ellinoora Hiltunen ja Helsinki Volleysta lainassa ollut Sonja Laitinen tulivat auttamaan loukkaantumissumassa olevaa Kerhoa. Laitinen pelasi koko ottelun ja palkittiin myös Lentiskerhon parhaana. Hänen tehonsa olivat 9 (+2), ja lisäksi Laitisen urakoitavaksi tuli 36 vastaanottoa.

- Ainahan on kiva tulla pelaamaan tasoa korkeammalle. Toki Hämeenlinnalla on harmillinen tilanne, kun sillä on niin paljon loukkaantumisia, mutta kiva oli tulla, Laitinen kertoi.

Laitinen sai tietää viikonloppuna, että keskiviikkona olisi tilaisuus pelata Lentiskerhon paidassa Suomen cupia. Aivan helppoa pelaaminen lyhyellä varoitusajalla ei ole.

- Onhan se haastavaa, kun en päässyt treenaamaan joukkueen kanssa juurikaan, mutta toisaalta joukkueessa oli paljon vanhoja tuttuja pelivuosilta, Laitinen muistutti.

Lentiskerhon joukkueeseen hän pääsi joka tapauksessa hyvin sisään.

- Joukkueeseen oli helppo tulla sisään. Jokainen on tsempannut, kannustanut ja auttanut, Laitinen kiitteli.

Lentiskerho jatkaa pelejään lauantaina Mestaruusliigan vierasottelulla Kangasalaa vastaan.