• [Otteluennakko] HPK vs. Pölkky Kuusamo ǀ 25.3.2017 klo 18.00 ǀ Elenia-areena

  Mestaruusliigakausi 2016–17 on edennyt välierävaiheeseen. HPK:n toisen peräkkäisen mestaruuden tielle asettuu seuraavaksi Pölkky Kuusamo, joka tunnetaan etenkin vahvana kotijoukkueena. Välieräsarja ei ole pitkine matkoineen ja tiukkoine ottelutahtineen läpihuutojuttu kummallekaan joukkueelle.

  Siinä missä HPK sai valita puolivälieriin mieleisensä vastustajan eteläisestä Suomesta, lähtökohta välieriin on aivan toisenlainen. Ennakko-odotusten mukaisesti seuraava haastaja on pohjoissuomalaisten seurojen välisen puolivälieräsarjan voittaja, Pölkky Kuusamo. Matkaa kertyy molemmilla joukkueilla vierasotteluihin yli 700 kilometriä suuntaan, joten otteluohjelmankin on täytynyt joustaa runkopelipäivistä.

  Pölkky on nyt keväällä Kerholle arvaamaton vastus. Syystalvella kuusamolaiset loistivat Kerhon jalanjäljissä ja onnistuivat aiheuttamaan ensimmäisen hämeenlinnalaisten kahdesta liigatappiosta tällä kaudella. Kevättalvella alkoi jo hieman matka painaa, ja alkukauden haastaja putosi viimeisillä kierroksilla OrPon taakse runkosarjan neljänneksi.

  Kuusamon kauden merkittävin trendi on ollut kotietu. Pölkky on liigan toiseksi paras kotijoukkue HPK:n jälkeen. Se hävisi runkosarjassa kaksi kotiottelua – molemmat helmikuun puolivälin jälkeen. Vastaavasti vieraissa se voitti vain neljä ottelua. Sama ero koti- ja vierasesiintymisissä jatkui puolivälierissä WoVoa vastaan. Pölkky vei kaikki kotipelinsä, muttei ollut lähelläkään voittaa Rovaniemellä.

   

  Kotietu voi olla ennakkosuosikki HPK:n viimeinen pelastus alkavassa ottelusarjassa. Hämäläiset pelaavat ensimmäisen sekä kriittiset neljännen ja viidennen ottelun Elenia-areenassa, jossa se on voittanut kaikki tämän kauden liigapelinsä. HPK:n materiaaliylivoimaa korostaa myös ottelutahti, joka on Kuusamolle armottomampi. Kerho on valmistautunut välieriin maanantaista lähtien voitettuaan LP-Vampulan suoraan kolmessa pelissä, kun taas Pölkky kamppaili jatkopaikasta vielä torstaina.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappini ei usko kuitenkaan kotiedun tai otteluohjelman olevan ratkaisevia Kerhon hyväksi.

  – Henkinen valmistautuminen on myös tärkeää. Pölkyllä on nyt itseluottamusta, kun he selviytyivät juuri välieriin, joten kohtaamme varmasti kovan joukkueen, hän arvelee.

  Puolivälierävastus Vampulaan verrattuna Pölkyllä on kilpailukykyisempi joukkue. Viidestä vahvasta ulkomaalaisesta laituri Olena Prokopenko on ollut liekeissä varsinkin kotikentällä. Playoff-pistepörssin kakkonen iski viimeksi torstain kolmieräisessä 21 pistettä. Makenzie Filer ja Me’Ashah Nicholson muodostivat WoVoa vastaan kivikovan keskustan. Suomalaisista puolestaan passari Iida Paananen on jo väläyttänyt syöttöpaikalla, tarjoilemalla rovaniemeläisiä vastaan 16 ässää.

  Chiappini odottaa sarjasta vaativaa.

  – Kuusamo on todella hyvä joukkue, ja he ovat vaihtaneet hakkuria (Taylor Treacy on nyt hakkuri ja Prokopenko yleispelaaja). Heillä on neljä muutakin ulkomaalaista. Meidän pitää olla erittäin huolellisia ja antaa sata prosenttia, muuten voi käydä huonosti. He ovat varmoja kotonaan, joten meidän pitää olla tarkkana erityisesti siellä, italialainen ennakoi.

   

  HPK on hakenut pudotuspelikuntoaan eikä pelannut vielä aivan tasollaan Vampula-sarjaa. Tasaisimmin esiintyi yleispelaaja Allison Mayfield, joka teki 5,5 pistettä erää kohti – eniten koko liigassa. Playoff-pelaaja parhaasta päästä, Michaela Madsen johtaa puolivälierien torjunnoilla eräblokkitilastoa. Toinen keskitorjuja Karoliina Friberg taas oli Vampulaa vastaan ajoittain joukkueen tehokkain pelaaja.

  Kuusamon ja WoVon sarjan venyttyä sekä pitkät välimatkat huomioituna välierien ohjelmaa on optimoitu matkustusrasituksen vähentämiseksi. Ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina kello 18 Hämeenlinnassa, mutta toinen ja kolmas peli ovat molemmat Kuusamossa tiistaina ja keskiviikkona. Seuraavana viikonloppuna jatketaan taas Hämeenlinnassa. Finalistit ovat selvillä viimeistään keskiviikkona 5. huhtikuuta.

  Tule huomenna paikan päälle seuraamaan Hämeenlinnan naislentopallon 20:nnen peräkkäisen välieräsarjan avausta!

  Tagit: hpk  pölkky kuusamo  mestaruusliiga  playoffs  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä