lentiskauppa.com

 • Olemme saaneet jonkin verran ja kovaakin kritiikkiä siitä, että ei saisi palkata venäläisiä tai valko-venäläisiä pelaajia. Varsinkin kaikki tietäviltä asiantuntija keskustelupalstoilla ja nimettömänä. Jopa Olympiakomitean toimitusjohtaja sanoo, "Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen suosittelee että Suomalaiset urheiluseurat ei palkkaisi Venäläisiä ja Valko Venäläisiä Joukkueisiinsa."

  No Olympiakomitealla luulisi olevan ihan riittävästi omiakin ongelmia, mitä ratkoa, ihan jo tasa-arvo asioissa mistä alkaa. Me näemme, että politikointia ja urheilua ei pidä sekoittaa kuten nyt on tehty ja syyttömiä urheilijoita, jotka on satsanneet elämänsä, rankaistaan ja estetään jopa työnteko ja joilla ei ole osaa eikä arpaa tilanteessa.

  Me olemme kaikesta huolimatta ja ihan tietoisesti palkanneet Veran (Valko-Venäjä) ja olemme kiitollisia siitä, että hän jäi. Hän on todella huippu tyyppi ja auttaa meitä seurana kokemuksensa kautta ja opettaa meidän junnuja tekniikassa, työnteosta ja vaatimuksista päästäkseen urallaan eteenpäin. Vera on erinomainen esikuva meidän nuorille pelaajille.

  Toinen huippu tyyppi joka meillä on, hänkin kotoisin Valko-Venäjältä, Anna Boricheva. Hän pelasi ja taisteli seuran puolesta vuosikaudet ja auttaa nykyisin seuraa joukkueenjohtajana, vastikkeetta, omasta halusta. Emme ihan heti sano hänelle ettei käy kun olet Valko-Venäjältä (tosin Annalla on jo kyllä Suomen kansalaisuus). Lentopallon lisäksi Anna auttaa mm. toimimalla tulkkina Hämeenlinnassa oleville ukrainalaisille, vapaaehtoisesti.

  Me emme vain halua, emmekä voi lähteä laittamaan ihmisiä eriarvoiseen asemaan kansalaisuuden, ihonvärin, seksuaalisen suuntautumisen tai minkään muunkaan syyn vuoksi, yksilötasolla.

  Me sanomme ei rasismille myös suomalaisessa urheilussa.

   

  Kuvat: Juha Hautakangas

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä