lentiskauppa.com

 • Nurmolainen yleispelaaja Emmi Riikilä aloitti urheilu-uransa 6-7 vuotiaana. Kilpailuviettiä riitti nuoresta alkaen ja tyttö hakeutui Nurmon Jymyn harjoituksiin omasta tahdostaan. Emmi harrasti talvisin lentopalloa ja kesät meni pesäpallon merkeissä. Molemmissa lajeissa Emmi on saavuttanut SM-mitaleita juniori-ikäisenä aina kirkkaimmasta metallista lähtien.

  Nelisen vuotta sitten Emmi päätti satsata lentopalloon ja se kannatti. Emmi pelasi 17-vuotiaana ykkössarjaa ja oli tärkeässä roolissa kun Jymy nousi liigaan. Isossa roolissa Emmi pelasi myös ensimmäisen liigavuoden ja oli Nurmon Jymyn kantavia voimia.

  Sitten kutsu kävi Hämeenlinnaan ja heti ensimmäisellä pelikaudella Emmi raivasi tiensä Kerhon kärkikuusikkoon. Siihen mennessä uran ehkä huippuhetki osuu Euroopan Kultaisen liigan otteluun Azerbaidzhanissa jossa Emmi takoi uskomattomat 15 pistettä.

  Emmi Riikilä valittiin vuosi sitten Suomen naisten maajoukkueeseen ja heti valtavan lahjakkaalle pelaajalle tuli myös mukavasti peliaikaa sekä vastuuta. Viime vuoden elokuussa Suomen ja Serbian EM-avausottelussa Emmin nilkka pyörähti ilkeän näköisesti ja edessä oli tauko pelaamisessa.

  Pituudeltaan 176-senttisellä ja 20-vuotiaalla yleispelaaja Emmi Riikilällä on syksyllä edessä jo kolmas pelikausi Hämeenlinnan Lentopallokerhossa ja moni uskoo, että todellinen läpimurto tapahtuu silloin Suomen kärkipelaajien joukkoon.

  Pelinlukutaito on ehdottomasti monipuolisen yleispelaajan valttikortti ja Emmi tykkää roolistaan.

  - Haluan aina jokaisessa ottelussa antaa kaikkeni ja tykkään siitä kun saa paljon vastuuta otteluissa.

  - En halua antaa periksi missään tilanteessa ja minua harmittaa hävitä otteluita.

  - Pääsen kuitenkin varsin nopeasti ylitse tappion tunteesta ja pyrin oppimaan virheistä.

  - Lentiskerho on huippuryhmä joka hoitaa omat lupaukset ja velvoitteet esimerkillisellä tavalla ja on suuri kunnia pelata Hämeenlinnassa, toteaa loistava joukkuepelaaja Emmi Riikilä.

  Koronankin aikana Emmi on pitänyt hyvää huolta kunnostaan. Riikilä palasi tällä viikolla naisten maajoukkueleiriltä. Naisten EM-karsinnat siirrettiin syksystä tammikuuhun ja EM-kisat pelataan myös ensi vuonna.

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä