• Hämeenlinnan Lentiskerho palaa tositoimiin kotimaan liigassa keskiviikkona pelatun CEV Cupin ottelun jälkeen. Kerho saa maanantai-iltana Elenia-areenassa vastaansa sarjaa puhtaalla pelillä johtavan LiigaPlokin.

    Pihtiputaalaisjoukkue on esiintynyt italialaisvalmentajansa Alessandro Lodin johdolla kauden aikana vakuuttavasti. Erinomaisten Mestaruusliigan otteiden ohella joukkue selvitti tiensä ensimmäistä kertaa seuran historiassa Suomen Cupin finaaliin, kun se kaatoi jännittävien vaiheiden jälkeen välierässä LP-Vampulan 3-2. LiigaPloki selvitti ennen loppuottelupaikan varmistumista muun muassa kaksi huittislaisten eräpalloa.

    Lentiskerhon viime viikko piti sisällään CEV Cupin vierasottelun Tshekissä. Matteo Pentassuglian suojatit kärsivät 3-2-tappion Brnolle, mutta mainio taistelu antoi hyvät lähtökohdat reilun viikon kuluttua pelattavaan kotiotteluun ja samalla kasvatti joukkueen itseluottamusta myös kotimaan kentillä. LiigaPlokia vastaan Lentiskerhon pitääkin venyä parhaimpaansa, mikäli joukkue aikoo katkaista vierasjoukkueen kolmentoista ottelun mittaiseksi venyneen voittoputken.

    Hämeenlinnalaiset voittivat edellisessä Mestaruusliigan ottelussaan vieraskentällä Puijo Wolleyn numeroin 1-3. Alkukauden aikana lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Kerho on sarjataulukossa kuudentena 18 pisteellään. Liigakauden kovilla tehoilla aloittanut Oluoma Okaro ei pysty jalkavammansa vuoksi enää tällä kaudella pelaamaan, mutta Emmi Riikilä on päässyt hyvään iskuun toivuttuaan naisten EM-kisoissa tulleesta jalkavammasta. Roosa Heikkiniemi on myös yltynyt mainioon iskuun ja paukutti esimerkiksi Kuopiossa peräti 27 pistettä. Okaron lisäksi Lentiskerhon riveistä ovat edelleen sivussa maajoukkueen yleispelaaja Suvi Kokkonen ja toinen yleispelaaja Netta Hyttinen.

    LiigaPlokin riveissä nähdään myös hämeenlinnalaisille hyvin tuttuja pelaajia. Salla Karhu ja Yasmine Madsen siirtyivät täksi kaudeksi Pihtiputaalle ja ovat tehneet LiigaPlokin kuusikossa hyvää jälkeä. Karhusta tuli kesken kauden myös joukkueen kapteeni, kun LiigaPlokin ja kapteenina aloittaneen Vilma Ruuskan tiet erkanivat. LiigaPloki ja Ruuska purkivat pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä.

      Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä