• Mestaruusliigan loppuottelusarjan toinen osa ei ollut aivan peilikuva ensimmäisestä, mutta kotijoukkue vei taas näennäisesti tasaisen pelin ilman katkaisuerää. HPK paransi peliään torstaista, kun taas LP Viesti taantui vieraskentällä. Tuloksena oli hämeenlinnalaisten suurin voitto salolaisista tällä kaudella: 3–0 (27–25, 25–23, 25–21).

Ensimmäisessä erässä tapahtui finaalisarjan toistaiseksi isoin käänne. LP Viesti dominoi alkua HPK:n aggressiivisuudesta huolimatta. Kotijoukkueella ei toiminut mikään, kun Viesti marssi jo 7–12-johtoon. Kerho kimposi Salla Karhun syötöillä tasoihin, mutta pian Viesti karkasi jälleen pysäyttämättömältä tuntuneen Kertu Laakin johdolla 16–21:een.

Tämän jälkeen HPK löysi keinot puolustamiseen ja molemmilla puolin palloa vaikuttanut Suvi Kokkonen nosti Kerhon rinnalle ja ohi. Trillerierä sai huipennuksensa hämäläisten toisella eräpallolla Daniela Öhmanin tarjoiltua ilkeän, kierteisen ässän.

Viesti alkoi rapistua toisen ottelun toisessa erässä jo aikaisemmin kuin HPK edellisessä ottelussa. Helppoja virheitä tuli myös vuorenvarmalle virolaishakkuri Laakille, kun taas HPK taisteli vimmatusti. Pallokerhon torjunta nousi viimein sarjan kuudennessa erässä finaalitasolle. Hyvin kotijoukkueen hallinnassa ollut erä näytti selvältä Öhmanin torjuttua tilanteeksi 22–16. LP Viesti nousi vielä kamppailemaan erävoitosta, mutta takaisin hakkuriksi vaihdettu Vicky Savard ratkaisi erän illan ensimmäisillä pisteillään, joskin saaden eräpallon hankkineessa pisteessä tuomariapua.

LP Viesti ei saanut uutta ideaa peliin pitkällä erätauolla ja puolen aloituskuusikon vaihtaminen ei tuottanut tulosta. Vieraat olivat kuin löysässä hirressä, kun HPK nosti heidän heikkoja syöttöjään ja hyökkäyksiään. Viimeisessä erässä Viestin oma hosuminen aiheutti Kerhon karkumatkan repeämisen parhaimmillaan seitsemään pisteeseen teknisellä aikalisällä. Lopussa Viesti antoi vielä painetta, mutta HPK:n vastaanottohyökkäys piti ottelun tärkeimmillä hetkillä.

Huolimatta tarkkuutensa putoamisesta ottelun edetessä, Kertu Laak takoi Viesti-hakkurina jälleen hirmuiset tehot 21/+12. Viron superlupaus on tehnyt finaaleissa 7 pistettä erää kohti. Suvi Kokkonen oli puolestaan jälleen HPK:n paras pelaaja. Hän paransi tehojaan ensimmäisestä finaalista jo lukemiin 18/+13.

Kokkonen oli jopa yllättynyt omasta suorittamisestaan.

– Yllättävän hyvin on mennyt siihen nähden, että olen vähän kipeänä. Haluan kuitenkin todella voittaa sen ensimmäisen kullan, 18-vuotias laitahyökkääjä sanoi.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini kiitteli joukkueen taistelutahtoa.

– Me todella halusimme tätä tulosta, minkä näki siitä, miten kamppailimme joka pallossa. Kaivoimme kaiken ja saimme torjuntakosketuksia joka pallossa. Syötimme aggressiivisesti, mutta kontrolloimme enemmän olemalla tehokkaita. Sanoin tytöille, ettei meidän tarvitse olla täydellisiä tai aggressiivisia, jos olemme tehokkaita hyökkäyksessä. Se toimi, Chiappini analysoi.

HPK:lla on ennen maanantain kolmatta finaalia parannettavaa vielä ainakin hakkuripelin osalta. Savard ja lauantaina jopa enemmän pelannut Aleksandra Terzic tekivät yhteensä vain 5 pistettä ja jäivät tehoissa miinukselle. Chiappini ei pidä tätä ongelmana.

– Hakkurit tekivät tänään, mitä piti meidän pelisuunnitelmamme mukaan. Vicky teki ehkä liikaa virheitä, sillä hän saattoi ajatella liikaa. Lola (Terzic) pelasi hyvin, koska hän ei tehnyt virheitä.

Kapteeni-passari Chloe Collinsin mukaan joukkue halusi näyttää ensimmäisen finaalin jälkeen, mitä se osaa.

– Torstaina näytti, ettemme olleet välillä aivan pelisysteemissämme, mutta tänään paransimme syöttöämme, kommunikoimme paremmin ja hoidimme pikkuasioita paremmin.

Collins oli tyytyväinen, että yhteys toimii Kokkosen kanssa. Hän myöntää kuitenkin, että hakkuripuolella on vielä parannettavaa seuraaviin finaaleihin, joita pelataan vähintään kaksi.

– Ei tässä vaiheessa kautta kannata murehtia. Välillä tulee ohilyöntejä.

Lauantaina Elenia-areenassa oli kauden paras yleisömäärä Mestaruusliiga-otteluissa: 896 katsojaa.

– Katsomot olivat ensimmäistä kertaa minun aikanani melkein täynnä Hämeenlinnassa. Se auttoi tänään, ja toivon, että he ovat liikkeellä viimeisessäkin kotipelissämme, Collins toivoi.