• Hämeenlinnan Lentopallokerho saldo kahden Mestaruusliiga-kierroksen jälkeen on kaksi voittoa. Tiistaina joukkue joutui ottelun edetessä tiukoille, mutta se otti lopulta LP-Vampulaa vastaan täydet kolme sarjapistettä erin 3–1 (25–14, 25–19, 23–25, 26–24)

Kotijoukkue aloitti tiistaina vahvasti, eivätkä huittislaiset pysyneet Lentopallokerhon mukana kahden ensimmäisen erän aikana lainkaan. Eränumerot 25–14 ja 25–19 antoivat odottaa nopeaa kolmen erän ottelua, mutta toisin kävi.

Pitkältä erätauolta Loimua-areenan kentälle asteli aivan erilainen vierasjoukkue. Sen syöttöpeli parani kahdesta ensimmäisestä erästä huomattavasti, ja kotijoukkue oli ajoittain vaikeuksissa. LP-Vampula vei nimiinsä kolmannen erän, eikä ottelun venyminen viiteen eräänkään ollut kaukana. Vierasjoukkue johti neljättä erää jo 21–23, mutta sen jälkeen joukkue sortui muutamaan virheeseen, ja lopulta Kerho meni jatkopalloilla voittoon, kun Daniela Öhman torjui pallon kenttään.

Yasmine Madsen teki hämeenlinnalaisille kovimmat tehot, mutta huomiota herätti myös Öhmanin vakuuttava esitys. Keskipelaaja teki 15 (+12) pistettä, joista peräti kahdeksan tuli torjunnalla.

Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglian mielestä Lentopallokerho aiheutti itse ongelmansa kahden erän jälkeen.

– Kyse ei oikeastaan ollut edes vastustajasta, vaan otimme pelin ehkä liian rennosti. Varsinkaan syötössä emme olleet enää riittävän aggressiivisia, ja päästimme vastustajan pelaamaan tuplaplussatilanteista. Omalla puolellamme meille tuli vastaanottoon ongelmia. Vastustajalla oli kahden erän jälkeen vain yksi vaihtoehto eli painostaa syötöllä. Se toimi, me pehmenimme ja tämän siitä sitten saa.

Italialainen kuitenkin muistutti, että Lentiskerho käsitteli lopun vaikean hetken tyylikkäästi.

– Pitää kuitenkin muistaa, että reagoimme mainiosti neljännen erän lopussa. Olimme kaksi pistettä perässä ja lähellä hävitä erän, joten olen sen voittoon tyytyväinen. Emme voi olla täysin tyytyväisiä, mutta otamme mukaan positiiviset asiat eli kaksi ensimmäistä erää ja neljännen erän lopun.

Myös kotijoukkueen parhaana palkittu Yasmine Madsen oli tyytyväinen siihen, että joukkue pystyi kääntämään tiukan tilanteen edukseen.

– Alkuun lähdimme hyvin, mutta sitten Vampulalla käynnistyivät koneet. Se tuli kovaa, ja meillä ehkä meni vähän keskittyminen. Saimme kuitenkin hienosti käännettyä tuon neljännen erän lopun. Se oli tärkeää. Näemme jo tässä alkuvaiheessa kautta, että pystymme kääntämään tiukkoja hetkiä. Kolmannessa erässä oli vielä vaikeuksia, mutta onneksi neljäs erä kääntyi paremmin.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos harmitteli, että hänen joukkueensa aloitus oli heikko.

– Ensinnäkin onnittelut Hämeenlinnalle voitosta. Kaikki varmasti näkivät, että aloitimme ottelun todella hitaasti. Meiltä puuttui energia erityisesti hyökkäyksestä. Olimme passiivisia, mutta tauon jälkeen aloimme syöttää paremmin. Hämeenlinnaa vastaan on vähän helpompi pelata silloin, kun vastaanotto ei ole heillä niin hyvä. Myös torjunta-puolustuspelimme toimi silloin aika hyvin ja saimme varsinkin kolmannessa erässä käännettyä muutaman pitkän pallorallin meille.

Samaa mieltä oli Madsenin tavoin 20 pistettä tehnyt LP-Vampulan parhaana palkittu Cassidy Baird.

– Aloitimme huonosti, ja olimme sen vuoksi perässä. Tappioerissämme emme pitäneet riittävästi huolta siitä, että teemme pienet asiat hyvin. Peli kuitenkin parani ottelun edetessä. Olemme nuori ja kokematon joukkue, ja tämä oli vasta toinen ottelu, kun pelaamme kaikki yhdessä. Parannamme jatkossa varmasti.

Hämeenlinnan Lentopallokerho­–LP-Vampula

3–1 (25–14, 25–19, 23–25, 26–24)

Lentopallokerho: Madsen Y. 20/+13, Öhman 15/+12, Madsen M. 9/+5

LP-Vampula: Baird 20/+11, Rubal 10/+4, Laukkanen 9/+4

Ässät 6–6, syöttövirheet 12–10, torjunnat 10–12, hyökkäys% 47–32, vastaanotto% 45–39