• Hämeenlinnan naisten lentopallon Mestarien liigan taival käynnistyy tiistaina Venäjällä, Tataristanin tasavallassa Kazanissa. Vastus on heti maailman kärkiluokkaa, Venäjän viime kauden hopeajoukkue ja Mestarien liigan kertaalleen voittanutkin Dinamo Kazan.

  Ottelu pelataan tiistaina Suomen aikaa kello 18 alkaen Kazan Volleyball Centerissä. 

  Kazan voitti Mestarien liigan 2014 osana Venäjänkin lentopallon dominointia vuosina 2010-2015, jolloin se vei viisi perättäistä maan mestaruutta. Tämän jälkeeninkin on menestystä toki tullut: kaksi Venäjän cupmestaruutta ja CEV Cupin voitto 2017.

  Kotimaansa Superliigassa Dinamo Kazan avasi yllätystappiolla Kaliningradille, mutta voitti toisen liigapelinsä perjantain puhtaasti 3-0 valkovenäläistä Michanka Minskiä vastaan.

  Tähtiloistoa johtaa maailmanmestari Startseva

  Maailmanmestari, Euroopan mestareita, huikeita lupauksia. Hämeenlinnan avausvastustajan kokoonpanossa vilisee todellisia huippunimiä suuri määrä. Kirkkaimpana nimenä nähdään joukkueen 29-vuotias kapteeni ja passari Evgeniya Startseva. Startseva oli voittamassa Venäjälle maailmanmestaruutta jo 2010 ja 2012 Lontoon olympialaisissa hänet valittiin turnauksen parhaaksi passariksi,. Lisäksi Starseva on myös Euroopan mestari (2015) ja seurajoukkueiden maailmanmestari (2014). Startsevan monipuolinen pelinjohtokyky on pitänyt hänet kohta 10 vuotta yhtenä maailman parhaista passareista.

  Venäjän maajoukkueen menestyksistä tuttuja nimiä kazanilaisten riveissä ovat myös Euroopan mestarit Alexandra Pasynkova, Anna Kotikova sekä Irina Koroleva. Pasynkova ja Kotikova muodostavat mielenkiintoisen yleispelaajakaksikon: kokemusta ja nuoruutta. Kotikova on vasta 19-vuotias, mutta kerännyt jo tililleen nuorten arvokisamitaleita sekä henkilökohtaisia MVP-palkintoja pilvin pimein. Koroleva, joka muistetaan paremminkin tyttönimeltään Zaryazhko,  puolestaan on joukkueen suurin keskiuhka ukrainalaislähtöisen Marina Maryukhnichin kanssa.

  Startseva, Koroleva ja Kotikova olivat mukana myös äskettäin pelatuissa MM-kisoissa Venäjän joukkueessa.

  Joukkueen ainoa ei-venäläispelaaja on tsekkiläishakkuri Sona Mikyskova, jonka kauden alku on ollut hapuileva ja päävalmentajana seurassa jo vuodesta 2009 alkaen ollut Rishat Gilyazutdinov voikin laittaa aloitukseen ristipaikalle Sarias Malyginan.

  Pentassuglia. Eri tavoitteilla matkaan kuin Dinamo

  Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia myöntää auliisti joukkueiden erilaiset lähtökohdat maailman kovimpaan seurajoukkueiden kisaan.

  - Dinamo Kazan on yksi maailman kovimmista joukkueista, se on tiedossa. Heillä on suurella todennäköisyydellä eri tavoite Mestarien liigassa kuin meillä. Joukkueella on melkoinen tähtiseitisikko heittää kentälle ja sen lisäksi myös kovia vaihtopelaajia, kuten esimerikiksi 2003 syntynyt superlahjakkuus Tatiana Kadochina.

  - Tunnelma joukkueessa on mainio, me tiedämme että tämä on meille upea tilaisuus nostaa tasoamme. Ottelun alku tulee olemaan todella haastava, mutta ottelun etenemisen myötä pääsemme paremmin miettimään vastustajan tekemistä. Yritämme löytää ratkaisut todella kovaa vastustajaa vastaan, todennäköisesti Mestarien liigan historian lohkovaiheen kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja toteaa.

  Kapteeni Startseva: #Jatkoon mennään”

  Joukkueen kapteeni Evgeniya Statseva ei lohkoa arvioidessaan paljon ajatuksiaan siloitellut.

  - Mestarien liigassa ei ole helppoja lohkoja. Me olemme valmiita kohtaamaan kovat vastustajamme. Kaikki on omissa käsissämme. Totta kai Eczacibasi on lohkon suosikki, heillä on huikeita pelaajia.  Mutta mitä tulee suomalaisjoukkueeseen ja Uralochkaan, uskon että olemme matkalla voittamaan heidät ja etenemme jatkopeleihin.

  Kazanin joukkue vieraili viikko sitten juhlistamassa Mestarien liigan alkua Tataristanin presidentin palatsissa, jossa urheiluministeri Vladimir Leonov isännöi joukkuetta.

  - Joukkueen tavoite on menestyä ja hankki mestaruuksia. Muita tehtäviä ei anneta. Kaikki puitteet ovat kunnossa: loistava valmennus, rahoitus ja yksi Venäjän parhaista joukkueista. Ymmärrämme, että helppoa ei ole, koska meitä vastaan otteluita pidetään aina tärkeimpinä mahdollisina. Tataristanin tasavalta ja lentopalloliitto tekee kaikkensa, että joukkueella on parhaat mahdolliset puitteet menestyä, hehkutti tilaisuudessa seurapomo Asgat Safarov.

  ISTV / Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä kello 17:50 alkaen. Selostajana toimii Toni Flink ja asiantuntijana Kirsi Hyttinen: https://www.ruutu.fi/stream/3324166

  Lisää voit lukea Hämeenlinnan Mestarien liigan lohkosta arvonnan jälkeen julkaistusta jutusta:

  https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/2018/11/hameenlinnalle-kovaa-seuraa-mestarien-liigaan.html?p23=2

   

  Teksti: Toni Flink / Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

  Tagit: #clvolleyw  cev  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä