• HPK:n ja LP Viestin välinen kauden toinen runkosarjakohtaaminen oli juuri niin dramaattinen, kuin saattoi odottaa. Salolainen Viesti taipui runsaan kahden tunnin taiston jälkeen ensimmäiseen tappioonsa Suomessa tällä kaudella, mutta vei Elenia-areenasta sarjapisteen erin 3–2 (13–25, 25–19, 25–23, 20–25, 15–6).

Hallitseva Suomen tuplamestari avasi ottelun kenties parhaalla erällä, jota suomalainen naisjoukkue on tällä kaudella pelannut. HPK jäi jalkoihin 20 minuutissa, kun Viesti hyökkäsi peräti 75 prosentin tehoilla, useammin iskeneen kotijoukkueen jäädessä 22:een. Erä oli vaikea koko HPK:lle, mitä parhaiten kuvaavat Laura Baggin (1/-4) vastaanottoprosentti 11 ja hyökkäysprosentti 14.

Toista samanlaista erää ei ollut realistista odottaa. HPK heräsi otteluun ja pelasi lähes yhtä hyvän erän kuin vastustajansa hetkeä aikaisemmin. Virheet vähenivät kahdeksasta yhteen ja ennen kaikkea puolustuspeli saatiin ottelun vaatimalle tasolle. Hyökkäyksessä Daniela Öhman (8 pistettä) ja Suvi Kokkonen (7) sovittivat sankarin viittaa.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin, vaikka HPK näyttikin alkuvaiheessa kovaa virettä etenemällä jo 16­–11-johtoon. Katastrofaalisen heikosti vastaanottanut LP Viesti sai pelistään kiinni, kun torjuntapuolustus pimensi hetkeksi HPK:n tähdet. Kun muuta ratkaisua ei näkynyt, Vicky Savard löysi tarvittavat pisteet torjunnan käsistä, kun Viesti näytti jo nousevan erävoittoon. Kokkosen ässä varmisti hämeenlinnalaisille ensimmäisen pisteen.

Neljännessä erässä pelin suunta kääntyi jälleen. 5–13-tappioasema sai HPK:n jo melko aikaisessa vaiheessa lopettamaan haaveilun kolmesta sarjapisteestä eikä tilanne hirveästi helpottunut tämän jälkeenkään. Illan pistekuningatar Kertu Laak takoi vielä kolmannen seitsemän pisteen eränsä ja toinen sarjapiste hyppäsi salolaisten linja-autoon.

Viidenteen erään lähdettäessä Baggin paikan otti lopulta Salla Karhu. Tasatahtia 3–3 alkaneessa erässä kotijoukkue näytti, ettei se halunnut vieläkään hävitä menestyksen tyyssijassaan. Kokkosen kahden ässän syöttövuoro saatteli HPK:n kohti osahyvitystä lokakuisesta 3–1-tappiosta Salossa viemällä Kerhon 9–3-johtoon.

Kaikkiaan HPK syötti Viestin romahtaneeseen vastaanottoon viisi ässää katkaisuerässä. Ottelu päättyi sopivasti oikealta puolelta kovia tehoja iskeneen keskitorjuja Öhmanin hyökkäykseen.

Tamperelaislähtöinen Öhman oli illan näkyvin sankari tykitettyään 24 pistettä huippuluokan teholuvulla +23. Näistä 18 syntyi hyökkäyksellä, joka ei juuri antanut vieraille armoa (75 %).

– 24:ää pistettä en ole kyllä koskaan tehnyt. Tosi tärkeä voitto, varsinkin henkisesti, kun pystyttiin viemään taas viides erä tosi selvästi, kuten aiemmatkin vitoserät. Hienoa keskittymistä meiltä, vaikka meillä oli mustiakin hetkiä etenkin ensimmäisessä erässä, Öhman hymyili.

Viestin kirkkain tähti puolestaan oli viidennessä erässä himmennyt virolainen Laak (27/+19). Näiden edeltä kolme LähiTapiola-pistettä otti hyvin nostanut libero Saana Koljonen, jonka vastaanottoprosentti oli lopulta 69 (täydellisiä 54 %). Suvi Kokkonen (20/+12) taas saavutti kautta aikain nuorimpana mestaruusliigapelaajana 500 pisteen rajapyykin.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan voitto oli Öhmanin, Kokkosen ja Koljosen esimerkistä huolimatta taas kollektiivinen suoritus.

– Yksilöiden suorituksia ei pidä ikinä tuomita numeroiden perusteella. Kaikki vaikuttaa tulokseen. Lentopallo ei ole kuin jalkapallo, jossa sellainen yksilö kuin Roberto Baggio pystyy ratkaisemaan pelin yksilösuorituksella. Lentopallo on kuin orkesteri, jossa on vähintään kolme soittajaa. Jos kappale ei voi alkaa viululla, pitää soittaa jotain muuta. Tarvitsimme kaikkia soittajia tänään. Yasmine Madsenkin pelasi hyvin hakkurina (toisessa erässä), kun hän otti yhden torjunnan, italialainen vertasi.

Viesti-käskijä Tomi Lemminkäinen puolestaan jossitteli kolmannen erän kääntymistä, mutta oli tyytyväinen pisteeseen.

– Jokainen ymmärtää, että meidän ensimmäisen erän tasolla ei pysty pelaamaan kokonaista ottelua ehkä mikään joukkue maailmassa. Ehkä ensimmäistä kertaa tällä kaudella meillä oli ongelmia vastaanotossa. Tänäänkään mielestäni HPK:n syöttö ei ollut noin paha. Kolmas erä hieman harmittaa, kun mielestäni meillä oli paikka ottaa se, mutta ihan oikeutettu lopputulos. HPK olisi varmasti runkosarjan tilannetta ajatellen ottanut mieluummin kolme pistettä, Lemminkäinen pohti.

HPK on viimeksi hävinnyt juuri LP Viestille lokakuun alussa. Nyt se ja Viesti ovat tasapisteissä kolme pistettä enemmän pelanneen liigakärki Pölkky Kuusamon perässä. Seuraavaksi haastetta Kerholle heittää ensi sunnuntaina kotonaan LP Kangasala.