• Meneillään on yhteishaku lukio-, ammattiopisto- tai ammattikorkeakouluopiskeluun ja se päättyy 17.3. HPK Akatemia tarjoaa Hämeenlinnassa mahdollisuuden yhdistää opiskeluun lentopallon ammattimaisen harjoittelun kansainvälisten huippuvalmentajien opastuksella. Myös tie kansainvälisille kentille saattaa avautua HPK:n avustuksella. Lisäksi sarjapelipaikka löytyy taitojen perusteella opiskelijalle.

  Päättyneellä pelikaudella HPK Akatemia otti roimia askeleita ylöspäin naisten ykkössarjassa onnistuneen harjoittelun ansiosta. Lisäksi osa HPK Akatemian pelaajista sai harjoitella HPK:n SM-liigajoukkueen kanssa ja muutama pelaaja on päässyt kokemaan liigapelien kovuudesta saamalla peliaikaa. HPK:lla on myös kattava määrä juniorijoukkueita eri sarjoissa.

  Silja Kosonen valitsi perheensä kanssa HPK:n

  Silja Kososen isoisä Reino ”Renne” Kosonen nosti 1970- luvulla lähes pohjalta pikkukaupunki Pieksämäen lentopallon monikertaiseksi SM-mestariksi ja myös Euroopan kartalle. Rennen poika Henrik Kosonen tuli tunnetuksi aikoinaan kotimaassa huippulentopalloilijana ja ammattilaisena Euroopan kentillä.

  15-vuotias Silja Kosonen (187cm) siirtyy HPK:n riveihin Pieksämäen Tsemppi 82 seurasta jossa hän on pelannut isänsä Henrik Kososen valmennuksessa 2-sarjaa ja B-tytöissä. Here Kososen mielestä Hämeenlinnassa valmennus on huippuluokkaa ja muutenkin loistavat puitteet.

  - Kokonaisuus ratkaisi. Silja tulee Hämeenlinnaan pelkästään lentopallon takia mutta tärkeätä on myös opiskelu lukiossa. Hämeenlinnassa on uskottava valmennus. Olemme Siljan kanssa käyneet muutamia neuvotteluita valmentajien kanssa. On keskusteltu Siljan urasta. 15-vuotiaana ei kannata kehityksessä kuvitella mitään valtavaa harppausta nopeasti. Olen itse samaa mieltä. Valmennus on monipuolinen projekti jossa yksilön tarpeet tulee huomioida kaiken aikaa. 18-19-vuotiaana voi sitten odottaa jo tehokasta työskentelyä. Aika harvassa liigaorganisaatiossa pystytään keskittymään junioripelaajiin. Keskustelujen perusteella olen todennut, että HPK:ssa ei luvata utopistisia tavoitteita eikä anneta turhia haavekuvia kun tulet meille. Myös Hämeenlinnan keskeinen sijainti painoi vaakakupissa. Silja pääsee Hämeenlinnasta helposti Pieksämäelle kotiin. Silja haluaa nyt hakea rajojaan lentopalloilijana ja hänellä on myös voimakas tahto kehittyä hyväksi pelaajaksi. Hämeenlinna tarjoaa siihen parhaat mahdollisuudet. Olemme päätyneet tällaiseen ratkaisuun myös vaimoni kanssa, kertoo Siljan isä Henrik Kosonen.

  Henrik Kosonen tuntee Euroopan parhaat valmentajat ja on myös jutellut monen kanssa. Italialaisia valmentajia Henrik pitää kovan luokan ammattilaisina joilla on jalat maassa. Turhia lupauksia ei anneta nopeasta kehityksestä ja tavoitteet asetetaan muutaman vuoden päähän.

  HPK ja Hämeenlinna haluaa paikkakunnalle uusia pelaajia

  HPK Akatemia järjestää lentopallosta kiinnostuneille pelaajille ja heidän vanhemmilleen infotilaisuuden torstaina 3.3. klo 18.30 sekä lauantaina 5.3. klo 16.00 Elenia Areenassa. Tilaisuudessa kerrotaan opiskelumahdollisuuksista, asumisesta, valmennuksesta ja pelaamisesta Hämeenlinnassa. Lauantain tilaisuuden jälkeen voi jäädä seuraamaan klo 18.00 alkavaa naisten mestaruusliigaottelua HPK – WOVO Rovaniemi.

  Tagit: tiedotteet  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä