• [Otteluennakko] HPK vs Nurmon Jymy│ke 8.11.2017 klo 18.30│Elenia-areena│Suomen cupin puolivälierä

  HPK oppi toissa viikolla lähes kantapään kautta, miten kova joukkue täksi kaudeksi naisten Mestaruusliigaan on noussut. Nurmon Jymy pakotti Kerhon kotonaan viidenteen erään. Nyt joukkueet kohtaavat taas, mutta Suomen cupissa.

  HPK-naiset sai Nurmon vierailullaan arvokasta koulutusta, kun se joutui pelaamaan tosissaan voitosta Jymyä vastaan Mestaruusliigassa. Isompi oppi liittyi kuitenkin päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan vastustajan kunnioitukseen.

  – Meidän pitää olla viisaita ja oppia virheistämme, jotta olisimme ammattimaisia. Aliarvioimme heidät kerran, emmekä toista sitä enää, Chiappini kertaa.

  – Tällaiset joukkueet ovat aina pahoja, jotka ovat jo käytännössä saavuttaneet tavoitteensa. He ovat vaarallisia, ja jos emme keskity joka pallossa 150 prosenttisesti, otamme riskejä.

  HPK aloittaa muiden liigan kärkiseurojen tavoin Suomen cupin vasta puolivälieristä. Ensimmäinen osa mahdolliselle menestystarinalle toisessa kotimaisessa kilpailussa on edessä keskiviikkoiltana Elenia-areenassa.

  Suomen cupia HPK ei ole voittanut nykyisellä nimellään. Viime vuonna hämeenlinnalaiset kärsivät kirvelevän 2–3-finaalitappion kotikentällään LP Viestille. Cup on Kerholle tärkeä keskikauden tavoite, mutta Chiappini myöntää, että joukkueen katseet ovat pidemmällä keväässä.

  – Voittaminen on aina hyväksi, ja tarvitsemme henkisesti vaativia kilpailuja valmistautuessamme henkisesti kevääseen. Olemme hitaasti vasta lähestymässä hetkeä, jolloin voimme edes hioa syötön ja torjuntapuolustuksen yhteensovittamista, italialaisvalmentaja toteaa.

   

  Puolivälierävastustaja Nurmon Jymy olisi ennen kauden alkua saattanut kuulostaa miellyttävältä pelinavaukselta, mutta Jymy on näyttänyt jo kuuluvansa potentiaalisiin välieräjoukkueisiin tasaisessa liigassa. Nurmo näytti HPK:ta vastaan kovaa syöttö- ja hyökkäyslaatua, kunnes pitkän ottelun rasitus alkoi näkyä kapeahkossa kokoonpanossa. Kyseisen tappion jälkeen Jymy onkin saanut palautua rauhassa ilman peliäkään ennen mahdollista revanssia.

  Cupin se aloitti toiselta kierrokselta, jolla se kukisti kauden suosikkivastustajansa LiigaPlokin 3–1. Hakkurina pelaava norjalainen Julie Heile Mikaelsen latoi tuolloin 25 pistettä. Toisella laidalla HPK:ta säikytteli viimeksi slovakki Alexandra Vajdova, joka johtaa Mestaruusliigan pistepörssiä. Kun tähän lisää alkukauden parhaan liigatorjujan Karoliina Fribergin, Jymyn kärkipelaajat kestävät vertailun HPK:n vastaaviin.

  Muussa materiaalissa Kerholla on selvä etu. Tasokkaita keskitorjujiakin löytyy kolme, joista 18-vuotias Yasmine Madsen on toiminut alkukaudesta ”supervaihtopelaajana”. Madsen säväytti etenkin syöttövuoroillaan niin Nurmossa kuin sunnuntaina Kuusamoa vastaan.

  – Vaihdossa pitää aina olla valmiina ja parantaa muiden suorituksista, kun pääsee peliin, keskipelaaja sanoo pelilatauksestaan.

  Maajoukkueissa palloilevan sisarussarjan nuorin odottaa taas seuraavaa tilaisuutta päästä kääntämään peli kotijoukkueelle keskiviikkona ja edelleen sunnuntaina, kun Kerhon kotiotteluviikko päättyy liigassa WoVoa vastaan.

  – Varmasti on taas kova viikko, mutta kun pelaamme omaa peliämme, niin hyvä tulee. Emmekä ainakaan joudu nyt matkustamaan, Madsen naurahtaa.

  Tagit: nurmon jymy  suomen cup  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä