• [Otteluennakko] HPK vs OrPo ǀ 26.2.2017 klo 18.00 ǀ Turengin liikuntahalli

  Kohti naisten Mestaruusliigan runkosarjan voittoa kiiruhtava HPK kohtaa sunnuntaina Oriveden Ponnistuksen kolmatta ja viimeistä kertaa runkosarjassa. Molemmat joukkueet ovat sarjatilanteessa aika turvallisilla vesillä, mutta pelattavaa riittää vielä hämäläisten ”paikallisottelussa”.

  HPK ja OrPo ovat mitelleet jo kahdesti tällä kaudella, eikä paremmuudesta ole jäänyt epäselvyyttä. Hämeenlinnalaiset ovat vieneet molemmat ottelut puhtaasti 3–0. Viikolla 1 Hämeenlinnassa pelatussa ottelussa Ponnistus ylsi kahdessa erässä 21 pisteeseen, mutta isoa haastetta oriveteläiset eivät ole vielä pystyneet sarjakärjelle antamaan.

  Panoksena ottelussa on hämäläisten keskinäisen kunnian lisäksi HPK:lla askel kohti runkosarjavoittoa. Pudotuspelipaikan jo aikoja sitten varmistanut OrPo puolestaan kilpailee vielä sarjan kolmossijasta Pölkky Kuusamon kanssa. Pirkanmaalaiset ovat Kuusamoa jäljessä viisi pistettä, mutta ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. Voittoja OrPolla on kuitenkin kolme vähemmän kuin Pölkyllä.

  OrPo otti viikko sitten askeleen oikeaan suuntaan peittoamalla kilpakumppaninsa viidennessä erässä. Heti perään pohjoisen kierroksella tuli kuitenkin vääjäämätön tappio, kun myös ottelu Woman Volleya vastaan venyi viidenteen erään.

   

  Myöskään HPK ei jatkanut kevättalven loppusuoran alettua täysin voitokkaasti, mutta Suomen mestareiden vire on kestänyt. Vähän nihkeän mutta varman Kuortaneen kaatamisen jälkeen Kerho väänsi tiukasti voitosta Pomì Casalmaggiorea vastaan.

  Takki ei ole tyhjä vielä, kuten sen ei ennen pudotuspelejä kuulukaan olla, vakuuttaa myös päävalmentaja Luca Chiappini.

  – OrPo-ottelu on sikäli tärkeä, että jos voitamme, olemme todennäköisesti runkosarjassa ensimmäisiä. Menemme ottelu kerrallaan, mutta Casalmaggiore-peli oli myös hyvää valmistautumista seuraavaan otteluun, Chiappini sanoo.

   

  Tammikuun kohtaamisen jälkeen OrPo löysi kovien amerikkalaisten seuraksi kolmannen ulkomaalaisen laituriosastolle. Britti Mechell Daniel antaa tarvittaessa taustatukea, jos liigan paras syöttäjä Malina Terrell ja pistepörssin kakkonen Janisa Johnson pysähtyvät taas HPK:n torjuntaan.

  HPK:lla on OrPoa vastaan taas mahdollisuus kierrättää hieman pelaajistoaan. Kuitenkin kuten aiemmissakin liigapeleissä on nähty, Kerho ei anna yhtään löysää vastustajilleen edes kokoonpanovalinnoissa, Casalmaggioren keskiviikkoiseen tapaan, niin kauan kuin liigassa on pelattavaa.

  Libero Eveliina Rautiainen palasi keskiviikkona kentälle loukkaantumisen jälkeen, muttei ole vielä varma aloittaja. Rautiainen sanoo olevansa pelikunnossa ja motivoitunut nostamaan lisää palloja.

  – OrPo on hyvä joukkue, ja saadaan pelata siinä taas vähän lisää. Innolla odotan sitäkin peliä.

  Latautuminen kovan euro-ottelun jälkeen selvästi matalatasoisempaan peliin ei Rautiaisen mukaan voi olla ongelma.

  – Se (Casalmaggiorea vastaan pelaaminen) oli kaikille meille hieno kokemus, joka jää varmasti muistiin, mutta sitten on vain keskityttävä seuraavaan peliin, hän kuvailee.

   

  Neljättä ja viimeistä kertaa tällä kaudella HPK pelaa kotiottelunsa poissa Elenia-areenan kirkkaista valoista. Runkosarjan maakuntakierroksen päätepysäkkinä on Janakkala, jonka liikuntahallissa Turengissa Kerho nyt emännöi OrPoa. Tähänkin naapuripaikkakunnalla pelattavaan otteluun on ilmainen sisäänpääsy, joten pienehköön halliin kannattaa saapua ajoissa.

  Mestaruusliigapeli HPK–Oriveden Ponnistus alkaa Turengin liikuntahallissa sunnuntaina kello 18.00. Tule ja kannusta Kerho taas menestystekoihin!

  Tagit: hpk  orpo  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä