• [Otteluennakko] HPK vs. Pölkky Kuusamo ǀ 12.2.2017 klo 18.00 ǀ Elenia-areena

  Lauantaisen Salon-vierailun jälkeen naisten Mestaruusliigaa johtavalla HPK:lla on edessään heti seuraava revanssin paikka. HPK kohtaa nimittäin viikonlopun aikana molemmat joukkueet, jotka ovat onnistuneet sen kotimaassa tällä kaudella voittamaan.

  Sunnuntaina Elenia-areenaan saapuu Pölkky Kuusamo, joka shokeerasi hämeenlinnalaiset kotonaan joulukuussa. Kuusamossa kärsitty 3–2-tappio on edelleen HPK:n ainoa häviö tämän kauden Mestaruusliigassa.

  Pölkky Kuusamo on pystynyt vakiinnuttamaan asemansa Mestaruusliigan runkosarjan kolmantena voittamalla vuoden ensimmäisen viikon jälkeen kaikki viisi otteluaan. Tällä hetkellä tiukasti Kuusamon käsissä oleva kolmossija oikeuttaa viimeisenä joukkueena valitsemaan puolivälierävastustajan runkosarjan lopuksi. Toisin kuin muut kärkijoukkueet, Pölkky ei pelannut Suomen cupin final fourissa eikä eurokentillä, joten se on voinut keskittyä täysin ensimmäisen SM-mitalinsa pohjustamiseen.

  Pölkky on rakentanut tämän kauden menestyksensä pitkälti vahvana kotijoukkueena. Kuten HPK:kin sai pitkän voittoputkensa päätteeksi syyskaudella huomata, Kuusamon liikuntakeskuksesta ei viedä sarjapisteitä taistelematta eikä välttämättä taistellenkaan. Kuusamo on voittanut kaikki kotipelinsä ja on liigan toiseksi paras kotijoukkue tällä kaudella – erätappiottoman HPK:n jälkeen.

  Vieraissa ei puolestaan ole kulkenut yhtä kunniakkaasti. 38 sarjapisteestä vain 8 on kerätty muista saleista ympäri Suomea, eikä kolmen pisteen voittojakaan ole kuin yksi – putoamisvaarassa olevasta Pieksämäestä. Joulukuun alun huippuvireensä aikana HPK:lla ei ollut vaikeuksia nollata kuusamolaisia Hämeenlinnassa.

   

  HPK palasi vasta torstaina Italiasta, jossa se pelasi keskiviikkona CEV Cupin ottelun Pomì Casalmaggiorea vastaan. Edellinen kolmen ison ottelun viikko päättyi vaikeisiin viisieräisiin ja Suomen cupin hopeaan, mutta nyt vastustajakin on joutunut rehkimään yhtä lailla ennen sunnuntaita. Pölkky kaatoi torstaina LiigaPlokin kotonaan 3–0, mutta vierailee vielä lauantaina Kuortaneella ennen saapumistaan Hämeenlinnaan.

  Pölkky Kuusamo on saanut riveihinsä edellisen HPK-kohtaamisen jälkeen myös oikean hakkurin, yhdysvaltalaisen Taylor Treacyn. Joukkueen neljäs amerikkalainen liittyi entisiin Pallo-Karhuihin vuodenvaihteessa. Hän on pelannut kuusi ottelua melko vaatimattomin tehoin tehden 2,5 pistettä erää kohti. Treacy kuitenkin siirtää hyökkäystaakkaa joukkueen ykköstykin Olena Prokopenkon harteilta.

  Myös HPK on saanut lisää leveyttä viime viikkoina. Puolalainen Kinga Kasprzak saattaa saada sunnuntaina näytön paikan. Otteluruuhkassa HPK ei ole juuri peluuttanut muita pääasiallisia vaihtopelaajia kuin yleispelaaja Noora Venhoa ja passari Bryn Kehoe Eatonia, joka jätti Italian-matkan väliin.

  Joka tapauksessa Kerho nokittaa Pölkyn ulkomaalaislaitureita vielä kovemmalla kaksikolla. Hakkuri Piia Korhonen ja yleispelaaja Allison Mayfield ovat molemmat tehneet kevätkauden otteluissa yli 15 pistettä ottelua kohti. He ansaitsivatkin paikkansa tammikuun liigatähdistöön.

  HPK lähtee tavoittelemaan viikonloppuna kahta revanssia, kun se kohtaa ensin lauantaina Suomen cupin tuoreen voittajan LP Viestin viimeistä kertaa ennen pudotuspelejä. Kotiottelu Pölkky Kuusamoa vastaan on vuorossa sunnuntaina kello 18. Tervetuloa kannustamaan HPK voittoon Elenia-areenaan!

  Tagit: hpk  pölkky kuusamo  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä