• Vahvassa liidossa pelaava HPK ei antanut sarjassa lauantain ottelukierroksen jälkeen kolmanneksi nousseelle Oriveden Ponnistukselle mahdollisuuksia sunnuntain ottelussa. Eräpisteet kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 3-0 (25-14, 25-17 ja 25-23).

  Kerho jatkoi kotivoittoputkeaan hyvän esityksen jälkeen ja onnistui vahvistamaan asemiaan sarjataulukon kärkipäässä. Otteluruuhkassa pelannut OrPo ei kyennyt latautumaan illan otteluun haluamallaan tasolla ja HPK käytti tämän surutta hyväksi ensimmäisessä kahdessa erässä.

  Jo tutuksi muodostunut vahva syöttöpeli kotisalissa yllätti vierailijan totaalisesti ja sekoitti vastustajan pelinrakentelua kahden ensimmäisen erän aikana. Peliin hitaasti syttynyt vierasjoukkue tuskaili oman pelinsä kanssa ja sortui ottelun alussa virhesumaan. Kun vahvasti toiminut HPK hyökkäys takoi lisäksi pisteitä hyvillä tehoilla hakkuri Piia Korhosen (17 hpst / 61%) johdolla, ei OrPolla ollut mahdollisuutta taistella tosissaan erävoitoista.

  Vierailija onnistui kasaamaan rivinsä pitkällä erätauolla ja haastoi tosissaan kotijoukkuetta kolmannen erän voitosta. Vahvasti tauolta tullut OrPo painoi pelin erän alussa Salla Karhun syöttövuorolla jo neljän pisteen johdoksi. Vieraskomennossa puoliväliin asti edennyt erä kääntyi kotijoukkueelle Chiappinin tuplavaihdon myötä tilanteessa 16-18. Vahvasti sisään tullut parivaljakko Antikainen-Boricheva toi vaihtopenkiltä mukanaan energiaa kentälle ja Kerho onnistui kääntämään erän voimasuhteet edukseen. Edes Oksasen aikalisät eivät auttaneet vierasjoukkuetta HPK:n vahvan syöttö- ja hyökkäysvireen katkaisemisessa. Lopulta Kerho otti makean revanssin OrPosta Keao Burdinen lyötyä kolmannesta erä- ja ottelupallosta kotijoukkueen voitonjuhlat käyntiin.

  Ottelun yleisömäärä 514.

  Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

  Luca Chiappini, HPK:

  -"Oli hyvä peli meiltä, koska pelasimme taktisesti pelin osa-alueilla hyvin. Sekä oma syöttöpelitaktiikka että vastaanoton jälkeinen pelitaktiikka toimi erinomaisesti. Olen erittäin tyytyväinen. Luultavasti paras peli meiltä tällä kaudella."

  Saana Koljonen, HPK:

  -"Tänään oli tosi mahtava pelata ja tuntui, että kaikki nauttivat kentällä olosta. Saatiin hyvä energia ensimmäisistä palloista asti liikenteeseen. Olemme treenanneet hyvin ja piristyneet siellä, se näkyi suoraan kentällä. "

  Teemu Oksanen, OrPo:

  -"Aina lähdetään pelaamaan voitosta, mutta tulosta täytyy kunnioittaa. Meillä ehkä hiukan painoi se, että oli kolmas peli viiteen päivään. Henkisesti ei saatu sitä tunnetilaa ja latausta pelin alkuun mikä olisi tänään tarvittu voittoon. Se varmaan loppuviimein kaatuu minun niskaan, kun en saanut joukkuetta oikeaan mielentilaan."

  Hillaelina Hämäläinen

  -"Kaksi ensimmäistä erää meiltä todella huonoa peliä. Pallo poltteli meidän käsissä ja vastustaja pelasi hyvän pelin. Heillä tuntui onnistuvan kaikki, mutta onneksi kolmanteen erään löydettiin peli-ilmettä ja taistelutahtoa. Oli lähellä, että oltaisiin käännetty erä meille."

  Parhaat pistenaiset

  HPK: Piia Korhonen 18 / +16, Keao Burdine 17 / +12 ja Anna Boricheva 7 / +7
  OrPo: Salla Karhu 13 / +5, Mercy Moim 11 / +7, Eeva Puukka 6 / +4

  Parhaat pelaajat

  Ottelun parhaana kotijoukkueen pelaajana palkittiin Keao Burdine ja vierasjoukkueen parhaana pelaajana Hillaelina Hämäläinen.

  LähiTapiola-pisteet

  3 pistettä: Piia Korhonen, HPK
  2 pistettä: Keao Burdine, HPK
  1 piste: Saana Koljonen, HPK

  Ottelun linkit

  Ottelun tilastot: HPK - OrPo 17.1.2016
  Lehdistötilaisuus: HPK - OrPo 17.1.2016: Saana Koljonen ja Luca Chiappini
  Lehdistötilaisuus: HPK - OrPo 17.1.2016: Hillaelina Hämäläinen ja Teemu Oksanen

  Tagit: otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä