• Kerho onnistui haastamaan LP Viestin maanantain ottelussa, mutta voitto karkasi lopulta
    viidennessä erässä Saloon erälukemin (25-23, 22-25, 25-23, 21-25 ja 11-15). Samalla katkesi HPK:n kotivoittoputki Elenia-areenalla.

HPK ja LP Viesti tarjosivat Elenia-areenan yleisölle koko rahan edestä viihdyttävässä lentopallo-ottelussa. Kärkikamppailun arvoinen ottelu kesti lähes kaksi ja puoli tuntia. Ottelussa nähtiin molemmin puolin verkkoa railakasta hyökkäyspelaamista ja kättä ei säästelty lyönneissä. Uutena pelaajana joukkueeseen tullut yhdysvaltalainen Lindsay Stalzer onnistui ottelussa erinomaisesti iskien tehot 23 / +10. LP Viestiltä parhainta terää esitti Pauliina Vilponen tehoilla 23 / +13.

Ottelun yleisömäärä 864.

Keao Burdine tammikuun pelaaja

HPK:n 32-vuotias Keao Burdine teki tammikuun otteluissa 15,7 pistettä ottelua kohden 47 % hyökkäystehoilla ja oli tärkeä palanen hämeenlinnalaisten vastaanottopeliä HPK voitti tammikuun kuudesta ottelustaan viisi.

Naisten tammikuun tähdistöön valittiin pelaajia viidestä eri joukkueesta. Burdinen lisäksi HPK:sta valittiin hakkuriksi Piia Korhonen. Tähdistön passariksi valittiin tappiottoman tammikuun pelanneen LP Viestin Sari Tauriainen ja samasta seurasta liberoksi jo 12. kerran Roosa Koskelo. Toiseksi yleispelaajaksi valittiin piristyneen LiigaPlokin yhdysvaltalainen Courtney Felinski. Keskitorjujiksi valititin Pölkky Kuusamon Me´Ashah Nicholson ja LP Kangasalan Eveliina Vilponen. Peräti neljälle pelaajalle (Felinski, Tauriainen, Nicholson ja Vilponen) valinta Kuukauden tähdistöön oli uran ensimmäinen.

Kuukauden pelaaja on valittu lentopallon Mestaruusliigassa vuodesta 2003 lähtien ja Kuukauden tähdistöt 2009 lähtien. Kuukauden pelaaja valittiin nyt 79. kerran ja Kuukauden tähdistö 39. kerran.

Naisten tammikuun tähdistö 2016
    Passari: Sari Tauriainen, LP Viesti (1. valinta kuukauden tähdistöön)
    Hakkuri: Piiia Korhonen HPK (2)
    Yleispelaaja: Keao Burdine, HPK (2)
    Yleispelaaja: Courtney Felinski LiigaPloki (1)
    Keskitorjuja: Eveliina Vilponen LP Kangasala (1)
    Keskitorjuja: Me´Ashah Nicholson, Pölkky (1)
    Libero: Roosa Koskelo, LP Viesti (12)

Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

Luca Chiappini

- Olen ylpeä joukkueestani. Pelaajien asenne ottelua kohtaan oli tänään hyvä. Toki voimme
    parantaa varsinkin virheiden määrässä ja viidennessä erässä oli enää kyse muutamasta
    pallosta. Meidän täytyy tehdä töitä, mutta uskon että tästä tulee mielenkiintoinen kauden
    loppu. Nyt tiedämme, että olemme kilpailemassa sarjan ykköspaikasta. Meillä on kaikki
    avaimet omissa käsissämme ja ei ole väliä mitä joukkuetta vastaan pelaamme.

Tomi Lemminkäinen

- Tyytyväiset fiilikset. HPK olisi kolmen pisteen voitolla päässyt lähelle, joten
    runkosarjan voiton kannalta erittäin tärkeä voitto. Nimenomaan taisteluvoitto, sillä
    meillä oli mahdollisuus voittaa ensimmäinen ja kolmas erä, mutta pehmennyttiin siinä
    erien lopuissa. Onneksi HPK:lle kävi sitten ehkä samalla lailla viidennessä erässä.
    Tärkeä voitto ilman muuta.

Lindsay Stalzer

- Olen ylpeä tavasta, jolla taistelimme tässä ottelussa. Tiesimme, että siitä tulee kova
    ottelu. Salo on hyvä joukkue ja kärkisijalla. Tämä oli minulle ensimmäinen ottelu ja
    olotila oli vielä vähän verkkainen. Uskon, että en näyttänyt tänään täyttä potentiaaliani
    ja kauden edetessä tahti paranee. Olen innoissani.

Kaisa Jokinen

- Taisteltiin hienosti ja vastustajakin oli tänään kova. Tahto voittaa viimeisissä erissä
    oli kova. Oltaisiin voitu viedä ottelu paremmin erälukemin, mutta sitten tuli pieniä
    virheitä erien loppuihin. Mutta näin kuitenkin hyvä.

Parhaat pelaajat

Ottelun parhaaksi kotijoukkueen pelaajaksi valittiin Piia Korhonen ja vierasjoukkueelta