• HPK-naiset venytti kauden alun erävoittoputkensa perjantaina 12:een ottamalla liigassa kolmannen 3–0-voiton yhtä monessa ottelussa. Tällä kertaa vierasjoukkue LP Kangasalasta ei ollut hämeenlinnalaisille vastusta, vaan pirkanmaalaiset joutuivat poistumaan Lammin sateiseen iltaan kylmä tappio niskassaan. Eräpisteet asettuivat alle puolessatoista tunnissa lukemiin 25–15, 25–17 ja 25–15.

  Kangasalla oli heti alusta asti vaikeuksia vastata HPK:n pelitempoon, ja avauserä oli selvä viimeistään tilanteessa 18–8. Toisessa erässä pian teknisen aikalisän jälkeen HPK johti taas kymmenellä pisteellä.

  LP Kangasala ei löytänyt erätauollakaan lääkkeitä HPK:n kokonaisvaltaiseen dominointiin. Vaikka hyökkäystehot putosivatkin, jälki oli kolmannessa erässä yhtä tylyä kuin aiemmissa erissä.

  Aikaisempien otteluiden tapaan syöttö ja puolustus olivat avainasemassa HPK:n voitossa. Joukkue syötti kuusi ässää ja sai 12 pistettä torjunnoilla. Pisteet jakautuivat tasaisesti: kolme parasta eli Michaela Madsen (12), Allison Mayfield (12) ja Piia Korhonen (11) pelasivat hyvin, mutteivät ratkaisseet ottelua yksin. Passari Katja Kylmäaho palkittiin ottelun parhaana tehtyään viisi pistettä, joista kaksi syötöllä.

  Ilman varsinaista hakkuria pelanneen Kangasalan parhaat pelaajat jäivät seitsemään pisteeseen isojen virhemäärien saattelemana (Hanna Salomäki ja Jutta Riikonen).

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappini oli erittäin tyytyväinen joukkueen nostettua tasoaan vielä kolmanteen otteluun viikon sisään.

  – Onnistuimme hallitsemaan ottelua syöttö-torjunta-puolustussysteemillä ja olimme tasaisia vastaanottohyökkäyksessä. Kangasala on hyvä joukkue, mutta he eivät ole löytäneet rytmiään vielä. Odotin tiukkaa ottelua, mutta (meidän) tytöt olivat hyviä. Taktisesti ottaen he pelasivat täydellisesti, Chiappini hehkutti.

  Keskiviikon cup-ottelussa huilannut Hillary Hurley pysyi edelleen penkillä. Karhu avasi kauden ensimmäisen liigapelinsä ja hänen vaihdokkinaan Noora Venho myös pistetilinsä.

  – Pelaamme kahdesta kolmeen ottelua viikossa joulukuuhun asti. Meidän täytyy tehdä muutoksia (kokoonpanoon), muuten otamme riskejä. Meillä on kaksitoista pelaajaa, joista kaikki pystyvät pelaamaan, Chiappini perusteli peluutusta.

  Kapteeni Kylmäahon mielestä perjantai oli selvä ryhtiliike pelillisesti hieman heikomman Vampula-ottelun jälkeen.

  – Ottelurytmi on ollut tiukka ja tulee olemaankin, mutta latasimme tähän peliin enemmän Vampula-pelin jälkeen. Siellä emme pelanneet ihan omaa peliämme, joten koitimme saada sitä takaisin täällä, Kylmäaho sanoi.

  – Pelasimme tosi hyvin joukkueena, kaikki olivat onnistujia, ja oli tosi kiva pelata. Tänään oli sellainen iloinen päivä, että uskalsi yrittää kaikkea, niin passitkin napsahtelivat välillä sinne, mihin piti.

  Suomen mestareilla on seuraavaksi edessään kansainvälinen haaste, sillä HPK matkustaa jo sunnuntaina Valko-Venäjälle Mestarien liigaa varten. Se kohtaa toisen karsintakierroksen otteluissa kahdesti Minchanka Minskin ensi viikolla. Chiappinillekin vastus on vielä melko tuntematon.

  – Emme ole skoutanneet Minskiä vielä, koska pyysimme heiltä videoita, mutta he eivät halunneet lähettää meille yhtään. Olemme siis melkein sokeita sen suhteen, italialaisvalmentaja valittelee.

   

  Tilastot:

  HPK–LP Kangasala 3–0 (25–15, 25–17, 25–15)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Michaela Madsen (12/12), Allison Mayfield (12/8), Piia Korhonen (11/6)

  Kangasala: Jutta Riikonen (7/-1), Hanna Salomäki (7/-2), Daniela Öhman (6/0)

  Parhaat pelaajat: Katja Kylmäaho (HPK) ja Tiiamari Sievänen (Kangasala)

  Linkit:

  http://www.mestaruusliiga.fi/tilastot/naiset-runkosarja.html

  Tagit: hpk  kangasala  mestaruusliiga  lammi  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä