• Yhdeksi HPK:n isoimmista haastajista povattu Oriveden Ponnistus ei saanut HPK:ta tiukille kotisalissaan keskiviikkona. OrPon peli takkusi, kun taas Kerho pelasi kauden ehjimmän ottelunsa. Kolme pistettä lähtivät Hämeenlinnaan lukemin 0–3 (20–25, 19–25, 19–25).

Eniten vaikeuksia HPK:lla oli keskiviikkona erien alussa. Kahdessa ensimmäisessä erässä OrPo nykäisi ennen teknistä aikalisää parhaimmillaan neljän pisteen kaulan. Ensimmäinen erä oli tasainen 20 pisteeseen asti, kunnes HPK nykäisi Suvi Kokkosen syöttövuorolla viiden pisteen kirillä erävoittoon. Hämeenlinnalaiset tekivät edelleen paljon virheitä, mutta erän loppua kohti hyökkäysvirheisiin sortui enemmän kotijoukkue.

Toinen erä kääntyi päälaelleen, kun Chloe Collins tuli syöttämään tilanteessa 12–8. HPK-passari jätti syöttöpaikan yhdeksän pistettä myöhemmin. Vaikka HPK antoi erässä enemmän pisteitä virheillä, kuin mitä OrPo teki, Kerho hallitsi loppuun asti.

Tauon jälkeen vieraat hankkivat reilun johdon jo heti erän alussa. Ottelun Kerholle kääntänyt torjuntapeli tuotti pisteitä joukkueelle viimeiseksi jääneessä erässä peräti viisi. Hyökkäyspelikin tuotti etenkin Kokkosen ja Daniela Öhmanin ratkaisuilla pisteitä tehokkaammin kuin aikaisemmissa erissä, kun taas puolustus jätti OrPon taas vain 12 tehtyyn pisteeseen.

Kokkonen oli neljättä kertaa peräkkäin HPK:n paras pistenikkari ja pokkasi lisäksi joukkueen parhaan pelaajan tittelin ja kolme LähiTapiola-pistettä. 48 prosentin tehoilla hyökännyt ja 50 prosentin tarkkuudella vastaanottanut nuori nainen teki pisteet 16/+11.

OrPon parhaaksi ylsi viime kaudella WoVossa pelannut yleispelaaja Jessica Kosonen (11/+3).

Tehot 10/+5 iskenyt keskitorjuja Öhman arvioi, että ottelu oli ainakin kauden ehjin, vaikka parannettavaa vielä jäikin muun muassa hyökkäysvirheiden karsimisessa.

– Kyllähän me työtä tehtiin voiton eteen, ja olisi voinut tehdä vielä paremminkin, mutta saimme hyvin henkisen yliotteen. Huomasi, että OrPo ei pystynyt ihan parhaimpaansa, maajoukkuekeskipelaaja pohti.

Öhman syötti kolme ässää, muttei alkanut ylistää omaa peliesitystään.

– Syöttö ja hyökkäys kulkivat ihan hyvin, mutta torjuntaan en ole tyytyväinen. Parannettavaa jäi paljon.

Ponnistuksen päävalmentaja Zvonko Nikolic muistutti pelin jälkeen, että hänen joukkueensa ei hirveästi hävinnyt torjunnassa, vaikka lukuisista vaimennuksista huolimatta pisteet jäivät vähiin. Torjunta oli kuitenkin HPK-luotsi Luca Chiappinin mielestä yksi pelin ratkaisuista.

– Joskus tekee torjunnassa kaiken täysin oikein, mutta vastustaja on vain parempi. Me olimme sitä tänään. Eikä se koske vain torjuntaa.

Pitkistä pisteputkista huolimatta Chiappini sanoi HPK:lle jääneen eniten parannettavaa torjunta-hyökkäyspelissä. Vastaanottohyökkäys sen sijaan kulki kiitettävästi.

– Oli hyvin tärkeää voittaa tänään, koska saatoimme Salossa menettää hieman itseluottamustamme. Tänään pystyimme parantamaan pikkuasioissa, joita olemme harjoitelleet. Oman syötön jälkeisissä hyökkäyksissä teemme yhä liikaa virheitä, italialainen kiteytti.

Entinen OrPo-pelaaja Salla Karhu oli harjoituksissa tulleen selkäkivun takia poissa pelaavasta kokoonpanosta, mutta saattaa pelata sunnuntaina Vampulaa vastaan.