• Kerho otti vahvalla esityksellä pisteet lauantai-illan ottelusta. LP Kangasala taipui suoraan kolmessa erässä lukemin 3-0 (22-25, 19-25 ja 20-25).

  Vahvalla latauksella otteluun lähtenyt HPK onnistui tylsyttämään LP Kangasalan parhaan terän ja ottamaan tärkeän voiton. Voitolla Kerho kasvatti etumatkan Kangasalaan jo yhdeksään pisteeseen. Runkosarjaa on jäljellä vielä neljä ottelua kummallakin joukkueella, joten voitto lähes sinetöi HPK:n paikan sarjan kakkospaikalla.

  HPK ja LP Kangasala taistelivat avauserässä tasatahtiin ja yleisölle tarjottiin korkealaatuista lentopalloa koko rahan edestä. Kerho onnistui kääntämään erän itselleen erän lopun ratkaisupalloissa vahvalla voitontahdollaan.

  Toinen erä käynnistyi Kerhon totaalisella hallinnalla ja LP Kangasalalla oli vaikeuksia palautua ensimmäisen erän tappiosta. Useisiin virheisiin sortunut kotijoukkue avitti omalla tekemisellään Kerhon hyvää erän alkua. Erän edetessä piristynyt Kangasala joutui kuitenkin lähtemään pitkälle erätauolle 0-2 tappioasemassa Kerhon hoitaessa oman tonttinsa kunnialla loppuun.

  Kolmannessa erässä HPK sai yhä paremmin LP Kangasalan hyökkäyksistä virtaa pois ja kotijoukkueen tuska alkoi näkymään pelaajien kasvoilta. Kerho onnistui erinomaisesti puolustamaan kotijoukkueen hyökkäykset hyvän pelin pelanneen Saana Koljosen johdolla ja kääntämään puolustuksen jälkeiset hyökkäystilanteet edukseen.

  Koko ottelua leimasi Kerhon vahva ja määrätietoinen ote. Ansaitun voiton myötä Kerhon jatko-ohjelma helpottuu runkosarjan päätöskierroksille.

  Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

  Luca Chiappini, HPK:

  - Pelasimme tänään erittäin hyvän pelin. Onnittelen tyttöjä, mentaalinen tila oli tänään hyvä. Nyt on tehty kovasti töitä koko viikko, kiitos koko porukalle: Mattel, Toni, Jukkapekka, Ville ja Ari – tämä voitto menee kaikille. Pelattiin erittäin hyvin, pystyttiin saamaan kuriin omat virheet, se oli tänään avain. Vaikka Piia Korhonen valittiin parhaaksi pelaajaksi, Saana Koljonen teki erittäin hyvää työtä ja kaivoi palloja peliin. Joskus tällainen libero ratkaisee pelin. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin hyvää lentopalloa. Olen tyytyväinen harjoituksissa tehtyyn työhön ja se saatiin siirrettyä nyt peliin. Se ei aina ole niin helppoa pelissä olevan paineen takia. Olen erittäin ylpeä joukkueesta.

  Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

  - Olen erittäin pettynyt tappioon. Kun kaksi samantasoista joukkuetta jotka tuntee toisensa kohtaa, se joka haluaa enemmän voittoa, se voittaa. Hyökkäyspeli oli meillä suht onnetonta. Meillä oli puolustuksen jälkeinen hyökkäys huonoa. Meillä oli suht hyvät pelit alla, tiistaina loistava peli, eilen vielä hyvä harjoitus, aamutreenit oli jo huonot jostain syystä, pää ei tänään ollut ollenkaan mukana. Olen todella pettynyt koko joukkueeseen, varsinkin jenkkiosastoon. Meillä oli huono asenne peliin. Surullista, että aina tiputaan hyvän jakson jälkeen alas. Treenattu paljon ja jokaisen pitää olla vastuussa asenteesta. Kuinka paljon on kontattu paljon tällä kaudella, mutta aina noustu siitä. Jokaisen pelaajan pitää itse päässään ajatella se asia. Jos taidot on olemassa ja kunto on olemassa, niin kuin tänään piti olla, mutta jos peli ei lähde, niin jokainen menee kotiin ja katsoo peiliin. Me ei voiteta, jos ei löydy voittajia, jos ei löydy persoonia – voitot voidaan unohtaa, kun ruvetaan pelaamaan 2-3 peliä viikossa. Sitä tässä tehdään, että pelataan tasaisia pelejä.. Jenkit on ammattilaisia, joka peli pitäisi olla 50% vastaanotolla. Sieltä pitää löytyä enemmän asennetta. En ole tyytyväinen suomalaisiinkaan, mutta en varsinkaan jenkkeihin. Vastaanotto saatiin alas HPK:lta 39 %, mutta meidän torjuntapuolustus ei toiminut. Hämeenlinna pelaa hitaampaa tempopeliä, me mennään siihen mukaan. Elizabeth Koberstein passasi järjestään liian isoja, jolloin hyökkääjät olivat kokoajan altavastaajina. Meidän torjuntapuolustus oli huonoa. Lyötiin itse vääriin paikkoihin. Olisi ollut tärkeä saada voitto HPKsta ja ohjelma olisi ollut loppukaudella helpompi.

  Saana Koljonen, HPK:

  - Me pelattiin hyvin tänään. Torjunta ja puolustus toimi tänään hyvin. Saatiin Kangasalan hyökkäyksiä kaivettua peliin ja sitä kautta rohkeutta omaan hyökkäykseen. Välillä oli hyvääkin lentopalloa, hyviä palloralleja. Me voitettiin ne ja saatiin lisää itseluottamusta. Ollaan treenattu nyt paljon torjunta-puolustusta. Keskarit oli tänään tosi hyviä, olivat hyvällä jalalla liikkeellä ja saivat torjunnan tasaisesti kiinni, ei vuotanut väleistä.

  Eveliina Vilponen, LP Kangasala:

  - Hyökkäys oli tänään aika tehotonta, siihen olisi kaivattu enemmän tehoja. Vielä enemmän tahtoa puolustuksessa ja saataisiin enemmän palloja peliin. Se oli tänään ratkaisevaa.

  Parhaat pelaajat

  Ottelun parhaina pelaajina palkittiin LP Kangasalan Tiiamari Sievänen ja HPK:n Piia Korhonen.

  Parhaat pistenaiset

  HPK: Korhonen 17/+13, Stalzer 12/+3, Friberg 11/+11
  LP Kangasala: Dalton 11/+6, Mayfield 11/+3, Vilponen 10/+9

  LähiTapiola-pisteet

  3 pistettä: Piia Korhonen, HPK
  2 pistettä: Shelby Dalton, LP Kangasala
  1 piste: Saana Koljonen, HPK

  Linkit

  Ottelutallenne: LP Kangasala - HPK 20.2.2016
  Ottelutilasto: LP Kangasala - HPK 20.2.2016

  Tagit: otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä