• Mestaruusliigakauden komealla 0–3-vierasvoitolla Orivedellä avannut HPK pelaa viimein sunnuntaina kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Pelipaikkana ei kuitenkaan ole tutuksi tullut Pullerin Elenia-areena, vaan Hattulan vasta-avattu Juteinikeskus. HPK levittää näin lentopallon ilosanomaa naapuripaikkakunnille ennen tärkeitä Mestarien liigan karsintapelejä. Viikon kuluttua HPK emännöi pääsarjapeliä Lammilla.

  Parolan pallokentän vieressä sijaitsevan Juteinikeskuksen sali on Hattulan ensimmäinen kunnon liikuntahalli. Koulutiloiksi rakennetusta Juteinikeskuksesta löytyy moderni 800-neliömetrinen liikuntasali, jossa on lentopalloon sopiva muovimatto ja 292 istumapaikkaa katsomossa. Kiinteiden penkkien lisäksi saliin järjestetään istumapaikkoja toiselle kolmellesadalle.

  HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki odottaa kotiavaukseen täyttä tupaa. Vastustajakin on kovin mahdollinen: kotimaan kentillä juuri vallasta syrjäytetty LP Viesti Salosta.

  – Sovimme jo viime talvena Hattulan kunnan kanssa, että kun uusi halli valmistuu, viemme yhden pelin sinne. Tämä oli sopiva peli, mutta nyt sattui hyvin, kun tuli Salo vastaan, Kalliomäki kertoo.

  Kalliomäen mielestä uusi urheiluhalli on pelkästään hyvä asia paitsi Hattulalle, myös HPK:lle.

  – Haluamme tietenkin ensimmäisestä pelistä hyvän lentopallotapahtuman. Olemme tietysti hämeenlinnalainen seura, mutta arvostamme naapurikuntia. Kun sinne on tuollainen halli rakennettu, niin totta kai me viemme sinne yhden pelin, toiminnanjohtaja toteaa.

  HPK hävisi Viestille ennen kauden alkua pelatun harjoitusturnauksen finaalin Salossa niukasti 3–2. Samoin numeroin Kerho voitti viime keväänä Mestaruusliigan loppuottelusarjan.

  LP Viesti kuuluu tänäkin vuonna kiistatta mestarisuosikeihin, joita on nyt HPK:n uuden nousun myötä kaksi. Viestin riveissä pelaa kolme Suomen maajoukkuepelaajaa: yleispelaajat Noora Kosonen ja Ronja Heikkiniemi sekä hakkuri Pauliina Vilponen. Ulkomaalaispuolella seuraa vahvistaa äitiyslomalta paluun tehnyt, kokenut ukrainalaispassari Viktorija Tuchashvili.

  Salolaiset eivät vielä pelanneet viime viikonloppuna, vaan avaavat oman kautensa vasta lauantaina kotiottelulla Pieksämäki Volleyta vastaan.

  HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini tietää vastustajan vahvuuden.

  – Mielestäni Viesti on aina sarjan paras joukkue. Siitä tulee meille tietenkin tiukka ottelu, mutta katsomme mielenkiinnolla, millainen vastus se on tällä kaudella, Chiappini arvioi avausottelun jälkeen.

  Tule seuraamaan menestystekoja ja kannustamaan HPK-voittoon sunnuntaina kello 18.00 Parolaan!

   

   

  Tagit: HPK  otteluennakot  lentopallo  viesti  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä