• [Otteluennakko] HPK vs LP Viesti / su 26.11.2017 klo 18.00 / Elenia-areena

  LP Viesti on voittanut kaikki tämän kauden ottelunsa kotimaassa niin Mestaruusliigassa, Suomen cupissa kuin Mestarien liigassa. Tänä viikonloppuna Viestillä on edessään ehkä isoin uhka tappioputkensa katkeamiselle, kun hallitseva Suomen mestari vierailee lauantaisen Nurmon Jymy -kotiottelunsa jälkeen Elenia-areenassa.

  Viesti voitti viime viikolla HPK:n viettäessä väliviikkoa molemmat pirkanmaalaisjoukkueet LP Kangasalan ja OrPon 3–1 hävittyään ensimmäisen erän. Lauantain ottelun seurauksena joukkue koki kuitenkin pahan takaiskun keskitorjuja Eeva Puukan loukattua nilkkansa. Puukka saattaa olla viikkoja ellei kuukausia pois, muttei ainakaan pelaa sunnuntaina HPK:ta vastaan. Salolaisten liigakokoonpanossa nyt vain kaksi keskitorjujaa: Anna Czakan ja Pilvi Kettunen.

  HPK-päävalmentaja Luca Chiappini sanoo, että sunnuntain kotijoukkueella on toki keskitorjujaetu, mutta Kerho tulee keskittymään taas omaan peliinsä. LP Viesti voitti lokakuun alussa joukkueiden kohtaamisen Salossa 3–1, mutta nyt odotettavissa on vielä tasaisempi ottelu.

  – Pärjäämme, jos olemme tietoisia omista vahvuuksistamme. Pelirytmimme on ainakin muuttunut ensimmäisestä ottelusta Viestiä vastaan, ja olemme vihdoin löytäneet identiteettimme. Puolustuksen jälkeinen hyökkäys toimii aika hyvin ja syöttö on tehokas. Sanoisin, että olemme parantaneet paljon, Chiappini pohtii.

  Omaa peliä liigassa toisena oleva HPK onkin saanut hioa harjoituksissa, kun edellisestä liigaottelusta tulee kaksi viikkoa sunnuntaina. Kerho kävi keskiviikkona jo pelaamassa Suomen cupissa Viestin lauantain vastustajaa Jymyä vastaan voittaen 0–3.

  Peli alkaa olla hyvässä tikissä ja tehoja löytyy, mutta vaihtelua suorituksissa riittää vielä erienkin sisällä.

  – Tällaisissa kilpailuissa ei ole helppoa pitää omaa tasoa koko ottelun ajan, jos vastustajan taso heittelee. Viestä vastaan en usko niin käyvän, sillä se on todella laadukas joukkue. Ottelusta tulee intensiivinen, mikä pakottaa meidät keskittymään koko ajan, päävalmentaja arvelee.

   

  Edellisen kerran LP Viesti vieraili Elenia-areenassa huhtikuussa, jolloin se poistui hallista SM-pokaalin kanssa. Nyt Hämeenlinnassa nähdään hieman erilainen Viesti, kun keskitorjuja- ja hakkuriosastot ovat uusiutuneet. Puukan loukkaantumisen myötä keskipelaajistoa voi pitää salolaisten heikkoutena, mutta Czakan johtaa liigan syöttötilastoa pelatut erät huomioiden.

  Hakkurin paikalle hankittu nuori virolainen Kertu Laak on myös osoittautunut kelpo vahvistukseksi. Viimeksi OrPoa vastaan 22 pistettä hakannut Laak on eräpisteissä liigan toiseksi paras.

  HPK:n paras pisteentekijä on puolestaan alkukauden 10 ottelussa ollut Suvi Kokkonen. 17-vuotiaalla laitahyökkääjällä on mahdollisuus saada sunnuntaina 500 mestaruusliigapistettä täyteen, mikäli hän iskee Viestin kustannuksella 13 pinnaa.

  Hämeenlinnalaisten kokoonpanon isoin muutos edellisen kahden viikon aikana on libero Eveliina Rautiaisen pukeutuminen yleispelaajan paitaan.

  – Hänellä on ollut hieman ongelmia, ja hän sanoi minulle, että hänestä voi olla enemmän hyötyä tällä hetkellä yleispelaajana kuin kakkosliberona. Minun täytyy kiittää häntä, sillä hän keskittyy aina siihen, mitä hän voi tehdä joukkueen hyväksi. Hän on niitä pelaajia, jotka voivat olla hyödyksi yhtä aikaa syöttäjänä ja puolustajana, Chiappini kertoo.

  Tagit: lp viesti  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä