• HPK-naiset saavutti kolmannen peräkkäisen Mestaruusliigan finaalipaikkansa kaatamalla LiigaPlokin kolmannessakin välierässä 3–1 (25–22, 22–25, 25–14, 25–17). Loppuotteluissa vastaan asettuu jälleen vanha tuttu LP Viesti.

  Ottelun alku oli tasainen, mutta HPK nousi niskan päälle oltuaan tappiolla 13–16. Yasmine Madsenin syötöillä Kerho otti 18–16-johdon. LiigaPlokin ensimmäiset virheet tulivat tähän kriittiseen saumaan. Kotijoukkue hyökkäsi erässä jäätävillä 59 prosentin tehoilla. Hakkuri Vicky Savard teki peräti yhdeksän pistettä ja laitahyökkääjä Suvi Kokkonen kuusi.

  Toinen erä oli LiigaPlokin. HPK ei löytänyt pelirytmiään ennen kuin Ploki johti jo 9–18. Vieraat olivat syötössä ja torjunnassa paljon edellä. Ploki näytti onnistuvan syöttötaktiikassaan, jossa neljä syöttöä viidestä suunnattiin yleispelaaja Salla Karhulle. Karhu väistyikin kentältä, kun Suzanne Horner syötti häntä vastaan kolme ässää peräkkäin. Passari-hakkurivaihdon herättämä HPK kuroi etumatkaa kiinni, mutta neljäs eräpallo oli liikaa.

  Tauon jälkeen Aleksandra Terzic otti Savardin paikan hakkurina ja aloitti kolmannen erän väkevästi syöttämällä kahdella ässällään ja torjumalla kerran HPK:n 8–3-johtoon. Sitten tehovireen sai jälleen päälle Kokkonen, joka paukutti yhdeksän pistettä liki 80 prosentin tarkkuudella. Peliä Kerhon hyväksi auttoi kääntämään myös vastaanottoidean löytänyt Karhu.

  Sama jatkui hieman tasaisemmassa neloserässä. HPK:n torjunta sai yliotteen Plokin laitahyökkääjistä Alexandra Reidistä ja Nette Tuomisesta. Kotijoukkueen peli pysyi virheettömämpänä kuin keskisuomalaisten. Madsenin kahdella torjunnalla johto muuttui jo selvään 18–10:een. Ottelu päättyi, kun Kokkonen huipensi iltansa torjumalla varjojen mailla suurimman osan pelistä vaeltaneen hakkuri Canace Finleyn.

  Suvi Kokkonen oli melko selvä valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi. 18-vuotias pistepörssikakkonen kokosi tehot 22/+17. Nollateholukuun jäänyt Ploki-kapteeni Nette Tuominen oli joukkueensa paras pelaaja 14 pisteen pelinsä myötä.

  Onnistuja oli HPK:n riveissä lopulta myös Salla Karhu, joka vastaanotti peräti 81 prosenttia Ploki-syötöistä, joista positiivisesti 51 prosenttia.

  – Aika samalla lailla he syöttivät kuin kotonaankin, tai ehkä vähän kovempaa. Viimeksi kun sanoin näin, jinxasin itseni syvimpään suohon, mutta sanon taas, että tykkään vastaanottaa. Se on hyvä, jos muut hoitavat lyömisen, ja hyvin ovat hoitaneetkin, Karhu hymyili.

  Karhun mukaan ottelu alkoi HPK:lta hyvin, mutta toisessa joukkue nukahti.

  – Tehtiin siinä ihan sairaasti pisteitä vastustajalle. Sitten taas päätettiin, että tehdään tiiminä töitä ja jokainen seuraava erä ja pallo on meidän.

  Päävalmentaja Luca Chiappinin mukaan HPK:n tekemistä helpotti lopulta myös vieraiden kaavamainen syöttötyöskentely.

  – He tekivät nostamisen meille helpoksi tänään. Heidän screeneistään näki, minne he syöttävät, italialainen myhäili.

  Yksi pelin ratkaisuista oli ilman muuta Terzicin tulo peliin kolmannessa erässä. Serbialainen teki hakkurille vaatimattomat seitsemän pistettä, mutta häneen ruumiillistui HPK:n ilmeen muutos pitkän erätauon jälkeen.

  – Hän toi peliin paljon energiaa, koska hänellä oli halu pelata ja voittaa. Odotamme häneltä hyökkäyksessä vielä lisää, mutta tärkeintä on, että hän oli henkisesti pelissä tänään, Chiappini totesi.

  Chiappini oli iloinen, miten nuori joukkue selvitti tiensä Mestaruusliigan loppuotteluihin, vaikka lähtökohdat olivat melko tasaiset sarjaan lähdettäessä. Lopulta Ploki voitti vain kaksi erää.

  – Tämä on hyvin erilainen kausi kuin edelliset. Emme voineet todellakaan olla varmoja tuloksesta välieriin lähdettäessä. Meillä on kolme alle 21-vuotiasta pelaajaa aloitusseitsikossa (Kokkonen, Madsen ja Daniela Öhman). He esiintyivät kypsästi. Löysimme tasapainon taistelemisen ja ilonpidon välille.

  Ottelun päätyttyä ei ollut vielä selvää, ketä vastaan HPK tulisi finaaleissa pelaamaan. LP Viesti nappasi kuitenkin niin ikään kolmannen voittonsa kolmesta välierästä pian tämän jälkeen. LP Kangasala taipui keskiviikkona vasta viidennessä erässä. Sarja alkaa torstaina 5. huhtikuuta Salossa.

  Karhun mukaan pääsiäisenä on ainakin henkisen rauhoittumisen aika, vaikka työskentely finaaleja kohti alkaa yhden välipäivän jälkeen.

  – Ei tässä nyt varmaan ilman lentopalloa olla, mutta nollataan nyt tämä. Saatiin hyvä tunne jo välieriin, niin nyt pitää ladata akut ja saada sama draivi finaaleihin, yleispelaaja suunnitteli.

  Tilastot

  HPK–LiigaPloki 3–1 (25–22, 22–25, 25–14, 25–17)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Suvi Kokkonen 22/+17, Daniela Öhman 12/+6, Vicky Savard 12/+4.

  LiigaPloki: Nette Tuominen 14/0, Canace Finley 13/+2, Meredith Hardy 9/+6.

  Hyökkäys: 42%–33%.

  Vastaanotto: 47%–49%.

  Torjunnat: 13–10.

  Ässät: 8–4.

  Puolustukset: 65–50.

  Parhaat pelaajat: Kokkonen (HPK) ja Tuominen (Ploki).

  Yleisöä: 603.

  HPK finaaleihin voitoin 3–0.

  Tagit: liigaploki  mestaruusliiga  playoffs  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä