• Kuva: Tuomas Pelto, 14.4.2016.

  HPK otti mestaruuden itselleen ratkaisevassa viidennessä loppuottelussa Michaela Madsenin tappotorjunnan kumahdettua Salolaisten kenttään viidennessä ja ratkaisevassa erässä. Takaa rinnalle ja ohi noussut HPK vei ottelun erälukemin 2-3 (23-25, 25-19, 25-17, 11-25 ja 12-15).

  Hämeenlinnan Pallokerho kasvoi mestariksi ja kykeni toistamaan sunnuntain vierasvoiton LP Viestistä sen kotikentällä. Torstain ratkaisevan finaalin draaman kaari vaikeuksien kautta voittoon oli kuin pienoiskoossa Kerhon joukkueen tarina harjoitusleireiltä mestaruuteen. Voitto vaati paljon työtä, uskoa itseensä ja halua tehdä mahdottomalta tuntuvasta mahdollinen. Pitkä kausi sisälsi paljon ylä- ja alamäkiä, joista joukkue selvisi ja nousi yhä uudelleen voittajaksi. Voi hyvin todeta, että tämän vuoden HPK teki todellisia menestystekoja.

  Nyt saa huutaa ja juhlia. HPK on Suomen mestari vuosimallia 2016!

  Parhaat pelaajat

  #1 Michaela Madsen
  #2 Annina Antikainen
  #3 Katja Kylmäaho (c)
  #4 Oona Yli-Pekkala
  #6 Karoliina Friberg
  #7 Keao Burdine
  #8 Anna Boricheva
  #9 Noora Venho
  #10 Pihla Pelkiö
  #11 Saana Koljonen
  #12 Piia Korhonen
  #13 Martta Lemola
  #14 Eveliina Rautiainen
  #15 Lindsay Stalzer
  #16 Roosa Nieminen

  Valmentajien kommentit

  Luca Chiappini, HPK:

  - Totta kai olen iloinen. Ei ole sanoja kuvailemaan mitä tunnen sisälläni. Joskus pitäisi olla 24 kultamitalia: molemmat joukkueet taistelivat rehdisti ja urheasti. Naisten lentopallo voitti, voitti tänään kumpi joukkue tahansa. Esitimme yleisölle hienon shown näissä finaaleissa. Sanoisin että voitimme, koska mielemme oli terävä. Halusimme todella kovasti näitä kultamitaleita. Se oli tavoiteemme elokuusta. Paljon muutoksia tuli matkalla, mutta saimme pidettyä fokuksen ja tahdon voittaaksemme mestaruuden. Mielestäni ansaitsimme myös kullat: ratkaisevilla hetkillä uskalsimme yrittää, emme jääneet odottamaan. Olen todella ylpeä kaikista pelaajistamme, en todellakaan halua nostaa yhtä pelaajaa esille. Voitimme joukkueena.

  Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

  - Viimeinen finaali oli samanlaista taistelua kuin neljä ensimmäistäkin. Sillä tavalla toki erilainen, että kolme eristä olivat tänään selviä. Totta kai hopea on nyt pettymys. Toisaalta olen ylpeä joukkueesta, että pystyimme nousemaan sunnuntain pelin jälkeen tähän viidenteen peliin. Ja viidennessä erässä vielä yhdeksään pisteeseen asti Lenan loukkaantumisen jälkeen. Kausi oli vaikea. Niillä pelataan millä pystytään pelaamaan. Ehdottomasti HPK ansaitsi mestaruuden ja oli tämän verran meitä parempi.

  Ottelun parhaat pelaajat

  Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HPK:n yleispelaaja Keao Burdine ja LP Viestin keskitorjuja Dubravka Rakic.

  LähiTapiolan Vakuuttavin pelaaja yleisöäänestyksessä oli HPK:n hakkuri Piia Korhonen.

  Parhaat pistenaiset

  HPK: Burdine 25/+11, Korhonen 20/+15, Stalzer 19/+9
  LP Viesti: Vilponen 20/+11, Rakic 17/+14, Lymareva 11/+2

  Linkit

  Ottelutilasto: HPK - LP Viesti 14.4.2016
  Mestaruusliiga: HPK syöksi LP Viestin vallasta huimassa finaalisarjassa

  Tagit: otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä