• Pitkä odotus hämeenlinnalaisessa lentopallossa päättyi loppiaislauantaina. Vasta avatussa Kupittaan palloiluhallissa aukesi myös HPK-nimisen lentopalloseuran cup-mestaruustili. Edeltäjä Vanajan RC juhli cup-voittoa viimeksi 2006.

  HPK:n Suomen cupin loppuotteluvastus Pölkky Kuusamo urakoi perjantai-iltana viisieräisen saavuttaen historiansa ensimmäisen finaalipaikan, ja lauantaina koillismaalaisten veto olikin jokseenkin kateissa. Omalla välierävoitollaan LP Viestistä vain ruokahaluaan kasvattanut HPK oli loppiaisen loppuottelussa selvästi parempi voittaen suoraan 3–0.

  Ottelu käynnistyi vahvasti HPK:n komennossa, eikä pelin kulku juuri muuttunut. Ensimmäisessä erässä ratkaiseva oli Suvi Kokkosen syöttövuoro, jonka aikana hämeenlinnalaiset karkasivat 21–10-johtoon. Voittomarginaalia kertyi avauserässä 10 pistettä, 25–15, kun HPK:n torjunta (6 pistettä) tylsytti täysin välierässä loistaneen Malina Terrellin ja kumppanit.

  Toisessa erässä Kuusamo teki vielä enemmän suoria virheitä (yhdeksän), mutta muuten joukkue oli paremmin pelissä mukana. HPK:n laitahyökkääjien ja etenkin hakkurina pelanneen Vicky Savardin tehot olivat kuitenkin liikaa. Kanadalainen iski molemmissa ensimmäisissä erissä seitsemän pistettä lähes ilman virheitä. Tiukimmillaan ero oli HPK:n alun karkaamisen jälkeen erän puolivälissä kolme pistettä.

  Kolmannen erän alku jäi Pölkyn viimeiseksi rynnistykseksi. Kuusamolaiset johtivat 11 pisteeseen asti, mutta syöttökone Yasmine Madsenin päästyä irti HPK karkasi tekniselle aikalisälle kolmen pisteen johdossa eikä enää päästänyt irti himoitusta cup-pokaalista. Ottelu päättyi sitä hyvin kuvaavasti Pölkyn Nea Haataisen iskettyä keskihyökkäyksen pitkäksi.

  HPK:n pelaajista vain loukkaantuneena Turun pelit sivusta seuranneella Eveliina Smolanderilla ja kakkospassari Maria Tuomisella (kolme) sekä joukkueenjohtajaksi merkityllä Michaela Madsenilla oli cup-mestaruuksia, joten Kupittaan final four -voitto oli tunteikas. Seurana HPK:lla oli tilillään Vanajan RC:n jälkeen vain karvaita cup-pettymyksiä. Kaiken lisäksi Pallokerho pelasi kauden parhaan pelinsä tärkeimmässä paikassa, ainakin torjunta-puolustuksessa.

  Savard oli lopulta tehoin 17/+14 omaa luokkaansa lauantain ottelussa ja häntä hyvin ruokkinut passari-kapteeni Chloe Collins palkittiin lopputurnauksen arvokkaimpana pelaajana. Maininnan arvoinen oli myös nuoren Madsenin viikonloppu, sillä keskipelaaja keräsi final fourissa 12 torjuntapistettä eli selvästi eniten.

  – Olen todella iloinen ja ylpeä meidän suorituksestamme. Olimme todella nälkäisiä voittamaan tänään. Toteutimme pelisuunnitelmaamme loistavasti. Onnistuimme saamaan Kuusamon pelaamaan pelitapansa ja vahvuuksiensa ulkopuolella. Olemme kuitenkin pelanneet heitä vastaan jo kahdesti, 22-vuotias texasilainen kertoi.

  HPK:lta onnistuneeksi passarivärväykseksi onnistunut Collins pääsi ensimmäisenä noutamaan voittopokaalia, mutta hän yritti viittilöidä 21-vuotisen uransa neljännen cupin voittaneen kapteenitoveri Tuomisen hakemaan voittopystiä.

  – Mielestäni olisi ollut hienoa, jos Mantu olisi sen hakenut, sillä hän on ollut liigassa niin kauan ja olisi ollut upeaa nähdä hänen kohottavan taas yhtä pokaalia. Hän on ollut minullekin loistava mentori.

  Finaali oli välierää näkyvämmin koko joukkueen voitto, joten päävalmentaja Luca Chiappini pysyi kehuissaan valitsemallaan linjalla. HPK ei tarvinnut ainuttakaan vaihtoa, kun peli rullasi tutulla aloituskuusikolla.

  – Pitää kiittää tyttöjen erinomaista asennetta otteluun lähdettäessä. Voitontahto oli näkyvissä alusta asti. Kiitokset myös henkilöstölleni, etenkin Matteolle (tilastomies Pentassuglia) ja Samille (apuvalmentaja Stenius), koska pidin heitä hereillä viime yönä neljään asti. Hyvä, että se työ tuotti tulosta, italialaisluotsi hymyili.

  Turnaukseen lähdettäessä Chiappini korosti viikonloppua nuorten pelaajien isona mahdollisuutena, ja nuoret käyttivätkin sen.

  – Yasmine Madsen oli molemmissa peleissä johtavia pelaajia. Se kertoo paljon hänenkin tahdostaan.

  Joukkueen suunnatessa juhlimaan kauden ensimmäistä mestaruutta, päävalmentaja Chiappinin seuraava askel ei vielä ollut selvä, mutta mies uhkasi avata viskipullon Hämeenlinnaan päästyään.

  Tilastot

  HPK–Pölkky Kuusamo 3–0 (25–15, 25–18, 25–17)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Vicky Savard 17/+14, Laura Baggi 10/+5, Yasmine Madsen 7/+5.

  Pölkky Kuusamo: Essi Helminen 10/-1, Malina Terrell 8/0, Olena Prokopenko 7/-1.

  Hyökkäys: 46%–24%.

  Vastaanotto: 40%–36%.

  Torjunnat: 12–2.

  Ässät: 5–4.

  Parhaat pelaajat: Chloe Collins (HPK) ja Essi Helminen (Pölkky).

  Alan miesten positiivisin pelaaja: Daniela Öhman (HPK).

  Tagit: pölkky kuusamo  suomen cup  mestaruus  otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä