• Kerho onnistui täydellisesti viikonlopun pistejahdissa LiigaPlokia ja Mestoa vastaan. Lauantaina Ploki kaatui Elenialla erin 3-1 (25-22, 25-15, 20-25 ja 25-20) ja sunnuntaina Mesto Tampereella 0-3 (16-25, 11-25 ja 18-25).

  Kotonaan tällä kaudella hyvää tulosta tehneet Kerhottaret eivät pettäneet kotiyleisöä lauantaina, kun LiigaPloki joutui taipumaan neljäeräisessä ottelussa. Vahvaan vauhtiin kauden edetessä päässyt Keao Burdine näytti kokemuksellaan esimerkkiä kentällä ja näytti hyökkäämisen mallia ottelun aikana. Jenkkihyökkääjä iski ottelussa peräti 27 pistettä, joista huimat 25 pistettä suorilla hyökkäyspisteillä. Vahvaa tulitukea tuoneet Piia Korhonen ja Michaela Madsen toivat otteillaan Kerhon peliin monipuolista uhkaa. 

  Ensimmäisessä erässä nähtiin molemmilta joukkueilta erinomaista hyökkäyspeliä ja ratkaiseva piste-ero syntyi joukkueiden virheiden määrässä. Siinä missä Kerho onnistui pelaamaan lähes virheetöntä hyökkäyspeliä, ontui Plokin tarkkuus ratkaisupaikoissa kohtalokkaasti. Toiseen erään määrätietoisesti tullut kotijoukkue ei enää odotellut tehottomuuden kanssa tuskaillutta Plokia, vaan avasi hanat kunnolla. Hyvin toiminut torjunta-puolustuspeli alkoi toimimaan koneen lailla ja Kerho paineli selvään erävoittoon.

  Kolmas erä alkoi Kerhon kannalta synkästi ja jalat olivat jääneet sille kuuluisalle pitkälle erätauolle. Vaisusti erässä hyökännyt Kerho ei onnistunut kääntämään erää itselleen ja Ploki eteni kovan erän alun turvin selvään erävoittoon. Neljäs erä oli jälleen Kerhon juhlaa ja asetelmat kääntyivät jälleen raiteilleen. Hyökkäyspeliinsä uutta tarmoa löytänyt kotijoukkue löysi tutut aseet naftaliinista ja onnistui ottamaan ennakkoasetelman mukaisesti täydet sarjapisteet vierailijoilta.

  Ottelun yleisömäärä oli 411.

  Sunnuntaina Tampereella Mestoa vastaan nähtiin jälleen varmaotteinen HPK. Täysin Kerhon jalkoihin kolmessa erässä jäänyt Mesto ei kyennyt kunnolla vastaamaan vierailijoiden peliin ottelun aikana. Tuttu parivaljakko Burdine-Korhonen onnistui jälleen iskemään palloja kenttään hyvillä hyökkäystehoilla ja Mestolla oli vaikeuksia vastata huutoon kapealla pelaajamateriaalillaan.

  Laajalla pelaajamateriaalilla peliä pyörittänyt Kerho-valmentaja Luca Chiappini pystyikin kokeilemaan useita eri variaatioita ottelun aikana ja peluuttamaan pelaajiaan tasaisesti. Muun muassa näytön paikan saanut keskitorjuja Pihla Pelkiö pelasi vahvan pelin ja pääsi mukavasti pelirytmiin kiinni.

  Valmentajien kommentit HPK - LiigaPloki

  Luca Chiappini, HPK:

  - "Olen aika tyytyväinen, vaikka olimme henkisesti pelin alla kolmannessa erässä. Pystyimme kuitenkin nousemaan ja kontrolloimaan peliä melko hyvin."

  Michaela Madsen, HPK:

  "Henkilökohtaisesti on ollut ylä- ja alamäkiä kauden aikana. Ihan perustasaista, mutta ainahan pystyy antamaan enemmän. Kun koko hallin tunnelma on hyvä, niin silloin aina syttyy. Oli tilanne mikä tahansa."

  Jukka Koskinen, LiigaPloki:

  - "Syöttö oli huonoimpia osa-alueita tänään. Virheitä tuli ja ässiä kauhean vähän. Toisessa erässä vastaanotto romahti liikaa. Kuitenkin kolme erää yllättävänkin hyvää. Selkeä tavoite on kahdeksan joukkoon nousu. Paljon kuuden pisteen pelejä jäljellä."

  Eveliina Koljonen, LiigaPloki:

  "HPK on tunnetusti kova. Toiseen erään olen pettynyt, mutta muuten OK peli meiltä. Tuntui, että tänään pallo kuoli hyvin. Kaikki hyökkääjät tappoivat palloa tasaisesti. Vastaanotto ja oma syöttö olisi voinut olla parempi."

  Parhaat pelaajat HPK - LiigaPloki

  Ottelun paras Kerhon pelaaja oli Keao Burdine ja LiigaPlokilta Courtney Felinski

  Valmentajien kommentit Mesto - HPK

  Luca Chiappini, HPK:

  - "Olen tyytyväinen joukkueen peliin, säilytimme koko ajan hyvän keskittymisen. Hyvä suoritus. Mesto pelasi niin kuin arvelimme, koko joukkueemme oli hyvä."

  Piia Korhonen, HPK:

  - "Aluksi vähän vaikeaa, mutta päästiin mukaan ja pidettiin oma peli kasassa. Hyvä syöttö- ja torjuntapeli tänään. Vaikka vaihdeltiin pelaavaa kuusikkoa, ei vaikuttanut pelaamiseen, taso säilyi."

  Viktor Circenko, Mesto:

  - "Aina ei onnistu, vastustaja ei antanut tänään mahdollisuuksia. Vaikea pelata näin kapealla materiaalilla, kun joukkue täynnä puolikuntoisia tyttöjä. HPK toisena pistetaulukossa, isoin ero näkyi hyökkäyspelissä (25% - 56%). Vastustajalla vahva torjunta, meillä ei onnistunut tänään keskiuhka tarpeeksi. Piia Korhoselta erinomainen peli, kova tappoprosentti."

  Emilia Kuuppo, Mesto:

  - "Kova vastus, HPK:lla oli hyvä torjunta. Vastaanotto- ja hyökkäyspeliin hävittiin tänään.. Vaikka tilanne oli välillä vaikea, pelattiin hyvällä ilmeellä eikä usko omaan tekemiseen loppunut. Uutta kohti."

  Parhaat pelaajat Mesto - HPK

  Ottelun parhaana vierasjoukkueen pelaajana palkittiin Piia Korhonen ja kotijoukkueelta Taru Alho.

  Linkit

  Mestaruusliigan otteluraportti ottelusta HPK - LiigaPloki
  Tilastot HPK - LiigaPloki

  Mestaruusliigan otteluraportti ottelusta Mesto - HPK
  Tilastot Mesto - HPK

  Tagit: otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä