• HPK jatkoi kauden teeman mukaisesti nousujohteista peliä ja haki sunnuntain kolmannessa finaalissa vierasvoiton LP Viestistä erälukemin 1-3 (25-22, 22-25, 20-25 ja 23-25).

  Sunnuntaipäivän TV-ottelusta muodostui oranssia juhlaa, kun loppuottelusarjassa toisen perättäisen voittonsa ottanut HPK otti kiinnityksen mestaruuteen itselleen määrätietoisella otteella. Ensimmäisen erän tappiosta sisuuntunut vierasjoukkue ei ottelun kuluessa antanut LP Viestille enää erääkään, vaan vei seuraavat kolme erää nimiinsä. Kerho voitti ottelun aikana useita pitkiä palloralleja sekä vaikeita tilanteita henkisellä kovuudella ja periksiantamattomalla taisteluasenteella.

  Joukkue ansaitsi sunnuntain vierasvoitolla mahdollisuuden voittaa mestaruus kotikentällään ensi tiistaina pelattavassa ottelusarjan neljännessä ottelussa. Elenia-areenalla nähdään jälleen kahden huippujoukkueen taistelu, jota ei yksinkertaisesti kannata jättää väliin.

  Valmentajien ja avainpelaajien kommentit

  Luca Chiappini, HPK:

  - Koko joukkueen voitto - todella! Penkiltä tulleet pelaajat auttoivat ja minulla on käytössä monta pelaajaa. Tilastot ja numerot eivät kerro kaikkea, peli, lentopallo ratkaisee.

  Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

  - Samanlainen peli tavallaan kuin kaksi aiempaakin, jokaisen pelin on voittanut parempi. HPK-laitureiden pelin taso on tällä hetkellä parempi kuin meidän. Noora Kososen hyökkäysprosentti on ainoa hyvä, samoin molempien keskipelaajien, mutta tällä tavoin on aika haasteellista voittaa ottelua. HPK:n puolustus on myös hyvällä tasolla kuten Rosekin totesi, kaikki ei siis ole laitureidemme huonoutta. Etenkin 6-paikan pelaaja noukki paljon palloa peliin. Maanantaina levätään ja tiistain treenien jälkeen katsotaan millä kokoonpanolla lähdetään kentälle. Kovassa paikassa ollaan, mutta olemmehan me Hämeenlinnasta tänä vuonnakin pari voittoa haettu - miksei tiistainakin?

  Keao Burdine, HPK:

  - Olen todella ylpeä joukkueesta, "löysimme" nyt parhaan tavan pelata lentopalloa. Mikään osa-alue ei ollut toista parempi, olimme vaan parempia kaikessa. Lisäksi tämä oli todella joukkueen voitto, kukaan ei noussut toisen yläpuolelle. Tämä oli - toistaiseksi - kauden paras pelimme ja paras voittomme. Tiistaina pitää vain pelata jokainen pallo kerrallaan eikä ajatella pelin loppua ja tulosta.

  Roosa Koskelo, LP Viesti:

  - Meidän vastaanotossa ei nyt ollut eroja vastustajaan, mutta HPK puolustaa lähes kaikki pallot peliin ja olipa siellä kuka vaan puolustamassa, pallo ei uppoa kenttään. Heillä on tällä hetkellä kovempi halu voittaa otteluita. Lisäksi he saavat jenkkilaitureista aiempaa enemmän tehoja irti. Tiistaina ei ole kauheasti hävittävää, lähdetään pallo kerralla pelaamaa eikä ajatella loppua - sitä oli ehkä tänään ilmassa. On haluttava voittaa enemmän kuin HPK ja palataan torstaina tänne.

  Parhaat pelaajat

  Ottelun parhaina pelaajina palkittiin HPK:n yleispelaaja Keao Burdine ja LP Viestin libero Roosa Koskelo.

  Parhaat pistenaiset

  HPK: Burdine 20/+11, Korhonen 17/+8 ja Stalzer 15/+7
  LP Viesti: Kosonen 19/+1, Rakic 13/+9 ja Lymareva 13/+3

  Linkit

  Ottelutilasto: LP Viesti - HPK 10.4.2016
  Mestaruusliiga: HPK ryösti mestaruuden katkolle
  YLE-areena: LP Viesti - HPK 10.4.2016, 3. finaali

  Tagit: otteluraportit  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä