• HPK taisteli upeasti Sm'Aesch Pfeffingeniä vastaan Challenge Cupin toisessa osaottelussa, mutta joutui lopulta tunnustamaan sveitsiläiset paremmikseen kultaisen erän jälkeen.

HPK voitti varsinaisen ottelun erin 3-1 (25-16, 21-25, 25-19 ja 26-24) hyvän esityksen jälkeen. Vahvasti läpi ottelun syöttänyt Kerho onnistui horjuttamaan vierasjoukkueen vastaanottopelaamista ja pelihuumoria sen kautta. Jatkuvan paineen alla pelannut Pfeffingen sortui ottelun aikana useisiin virheisiin, mikä edesauttoi HPK:n vahvaa pelaamista. Kerho onnistui lisäksi erinomaisesti torjunta-puolustuspelaamisessa, joka mahdollisti monipuolisen hyökkäyspelaamisen pallon noustessa varmasti verkolle.

Yleisölle oli tarjolla todellinen trilleri, kun Pfeffingen laittoi kotijoukkueen ajoittain todella ahtaalle. Kerho onnistui hävityn toisen erän jälkeen kasaamaan rivinsä loistavasti kolmanteen erään, minkä jälkeen ottelun ratkaisu siirtyi neljänteen erään. Neljännessä erässä Pfeffingen taisteli vielä Kerhon kaksi eräpalloa kiinni, mutta lopulta HPK onnistui kahdella voitetulla jatkopallolla siirtämään ottelusarjan ratkaisun kutkuttavasti kultaiseen erään.

Vahvasti kultaiseen erään latautunut Pfeffingen otti kuitenkin erän alusta alkaen härkää sarvista ja HPK:lla oli vaikeuksia käynnistää koneita uudestaan pitkän erätauon jälkeen. Valmentaja Luca Chiappinin aikalisistä huolimatta Pfeffingen onnistui kasvattamaan piste-eroa saavuttamattomiin. HPK:n hyvästä loppukiristä ja taistelusta huolimatta kultainen erä ja jatkopaikka Challenge Cupissa karkasi Sveitsiin päätöslukemin 12-15.

Ottelun yleisömäärä oli 876 katsojaa.

Valmentajien kommentit

Timothy Lippuner, Sm'Aesch Pfeffingen:

-"Täytyy ensiksi onnitella Lucan joukkuetta. Heillä oli tänään erittäin vahva esitys. He tekivät tästä meille vaikean pelin vahvoilla syötöllä ja hyökkäyksillä, ja emme lähes pystyneet pysäyttämään heitä. Pitkä tauko varsinaisen pelin ja kultaisen erän välillä antoi meille mahdollisuuden tulla takaisin peliin ja käytimme sen. Meillä oli myös mahdollisuus neljännessä erässä ratkaista ottelusarja, mutta HPK pystyi neljässä ensimmäisessä erässä pitämään meidät hyvin kurissa ja määräämään pelin tahdin. Olen myös erittäin onnellinen, että kultaisen erän lopussa meillä oli hieman onnea ja onnistuimme voittamaan viimeiset kolme palloa."

Luca Chiappini, HPK:

-"Hyvä ottelu, mutta meidän täytyy olla aggressiivisempia. Menetimme otteemme ja siksi kultainen erä karkasi käsistämme. Olen tyytyväinen pelin laatuun teknisesti, mutta en ole tyytyväinen henkiseen kanttiimme ollessamme tappiolla ja vaikeissa tilanteissa. Meidän täytyy työskennellä tämän asian kanssa. Tällaisessa ottelussa voi voittaa tai hävitä. Taistelimme kunnialla ja mielestäni olisimme voineet saada enemmänkin. Ottelusarjaa ei kuitenkaan hävitä yhdessä ottelussa vaan kokonaisuutena, joten hävisimme ottelusarjan luultavasti osittain jo Sveitsissä."

Ottelun parhaat pelaajat

Otteluisäntä Hämeenlinnan liikuntahallit Oy palkitsi parhaina pelaajina kotijoukkueelta Keao Burdinen ja vierasjoukkueelta Rosane Maggionin.