• HPK otti lauantaina toisen kiinnityksen Mestaruusliigan välieräpaikkaan Sastamalan Vexve-areenalla. Isompaa kotihallia pudotuspeleihin hakenut LP-Vampula oli koko ottelun alakynnessä ja kärsi tappion luvuin 0–3 (21–25, 21–25, 20–25).

Kerho pystyi hieman nostamaan tasoaan edellisistä otteluista. Ensimmäisessä erässä peli aaltoili hieman: HPK venyi varsinkin Karoliina Fribergin syötöillä kolmesti viiden pisteen johtoon, mutta Vampula palasi aina pisteen päähän. Lopulta kovassa iskussa ollut Allison Mayfield hyökkäsi vieraille varman neljän pisteen erävoiton.

Kun ensimmäinen erä oli HPK:n puolustuksen juhlaa, seuraavassa erässä Kerho sai Vampulan pinteeseen syöttö- ja torjuntapelillä. Etenkin Karoliina Friberg tylytti satakuntalaisia kolmella ässällä ja kahdella torjunnalla. Hämeenlinnalaiset johtivat parhaimmillaan 14–23 ja saivat kahdeksan eräpalloa, mutta Venla Raitalan ässät ja Eeva Puukan torjunnat nostivat Vampulan vielä 21 pisteeseen.

Kolmatta erää pelattiin tasaisesti 11 pisteeseen, kunnes Mayfieldin syöttövuorolla HPK karkasi viiden pisteen johtoon. Vampula ei saanut enää syöttämällä luotua uhkaa Kerholle, joka hoiteli kamppailulle sinetin toisella eräpallolla.

Vaikka Vampula merkitsi HPK:n syömahampaan Piia Korhosen tarkasti, joukkueelta löytyi silti ratkaisijoita. Mayfield oli toistamiseen tällä viikolla Kerhon ykköspistenainen tekemällä tehot 16/+9. Karoliina Friberg (12/+12), Michaela Madsen (10/+6) ja Kinga Kasprzak (9/+1) tarjosivat myös hyökkäysvaihtoehtoja. Vampulalta 11 pistettä kirjasivat Elli-Noora Hiltunen (+5) ja Venla Raitala (+4).

Ottelun parhaat pelaajat löytyivät kuitenkin eriväripaidoista. Eveliina Rautiainen oli etenkin kolmannessa erässä Kasprzakin kanssa HPK:n voiton avain puolustamalla muun muassa hakkuri Binetou Sow’n iskuja omiksi hyökkäyksiksi. Rautiainen vastaanotti 31 kertaa prosentilla 42 (täydellisiä 26 %) ja sai Kerhon parhaan palkinnon. Vampulasta palkittiin niin ikään libero Julia Porsanger, jonka vastaanottotehot olivat komeat 62 %.

Muutamassa viime ottelussa hieman heikommin pelanneen HPK:n päävalmentajan Luca Chiappinin mielestä joukkue menee pelissään eteenpäin, mutta ei ole vielä tavoitetasolla.

– Pelasimme vastaanottavana joukkueena paremmin kuin viimeksi, vaikka vastustaja syöttikin aika aggressiivisesti. Mielestäni emme ole nyt parhaassa mahdollisessa fyysisessä kunnossa, mutta se on aika normaalia, koska harjoittelemme ollaksemme paremmassa kunnossa myöhemmin, Chiappini totesi Sastamalassa.

VaLePan kasvatti Karoliina Friberg pelasi lauantaina ensimmäistä kertaa liigaa Sastamalassa ja sen uudessa palloiluhallissa. Paluu kotikaupunkiin selvästi siivitti Fribergin hyvään otteluun.

– Oli kiva pelata, kun ei ole tullut täällä ennen pelattua. Katsomossa oli paljon tuttuja, mikä toi oman fiiliksensä peliin, Friberg tunnelmoi.

Keskitorjujan mukaan ottelut Vampulaa vastaan ovat olleet tasaisia, vaikka huittislaiset eivät ole Kerhoa vielä yllättäneet.

– Molemmat joukkueet ovat hyviä joukkueita ja haluavat päästä jatkoon, minkä näkee molemmista. Olemme olleet parempia loppuhetkillä ja saaneet erät meille.