• Paluu joulutauolta sujui voittoisasti HPK-naisilta, kun he vierailivat torstaina Salossa. Mestaruusliigan kärkiottelu kulki yllättävän selvästi oransseissa merkeissä. Pallokerho kaatoi LP Viestin toistamiseen tällä kaudella puhtaasti 0–3 (20–25, 17–25, 18–25).

  HPK näytti ensimmäisessä pelissä joulun jälkeen kuuluvansa Mestaruusliigan sarjataulukon kärkeen. Kerho ylsi liigan kärkijoukkueiden kohtaamisessa ensimmäiseen 0–3-voittoonsa LP Viestistä Salossa. Samalla hämeenlinnalaiset ottivat käytännössä runkosarjan voiton kohtalon omiin käsiinsä, sillä ero arkkiviholliseen on nyt ottelumäärätasoitus huomioiden seitsemän pistettä, kun joukkueet kohtaavat enää kerran.

  LP Viesti aloitti kotihallissaan odotetun kovaa ja johti ennen ensimmäistä teknistä aikalisää kolmella pisteellä vielä 12–9. Lyhyen tauon jälkeen HPK alkoi saada Viestin kiinni torjunnoillaan ja hivuttautuikin viiden pisteen erävoittoon.

  Toista erää HPK hallitsi suvereenisti. Vieraat pääsivät Karoliina Fribergin torjunnoilla jo 4–11-johtoon. Tämän jälkeen salolaiset eivät päässeet enää viittä pistettä lähemmäs. Piia Korhosen kolmen ässän putki toi HPK:lle lopulta yhdeksän eräpalloa, joista kolmas toi ratkaisun.

  Pitkä erätauko ei näyttänyt tuoneen muutosta voimasuhteisiin, kun Kerho avasi kolmannen erän peräti 1–7. LP Viesti nousi vielä peliin mukaan, mutta lopulta hämäläisten torjunta- ja syöttöpeli teki selvää jälkeä emännistä.

  Yksittäisistä pelaajista esiin nousivat parhaiten keskitorjujat, yhteensä seitsemän torjuntapistettä napannut ja 13/+12 tehot kasannut Karoliina Friberg ja salolaisten ottelun hahmo, Nadezhda Gohštein (13/+9). HPK oli tehokas myös laidoilta. Allison Mayfield saalisti niin ikään 13 pistettä (+7), Piia Korhonen 12 (neljä ässää) ja Salla Karhu 10.

  – Meillä oli tosi kova asenne, ja joukkueen sisällä huomasi, että nyt tulemme tekemään tosi kovaa peliä. Vastustaja lähti kovaa, mutta sitten heillä ei ehkä toiminut, niin kuin he olivat ajatelleet. Oli aika helppo lähteä pelaamaan, kun tiesimme, miten vastustaja pelaa ja olimme suunnitelleet taktiikat sitä varten. Kun vastustaja pelasi juuri niin, oli helppo ja kiva torjua, Friberg kertoi.

  HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini kiistää, että toinen puhdas voitto LP Viestistä olisi joukkueelle kovin merkittävä.

  – Mielestäni tärkein ottelu on aina seuraava. Seuraavassa pelissä pystymme aina parantamaan sitä mikä edellisessä ei toimi ja kokonaiskäsitystä pelistämme. En oikeastaan välitä, sijoitummeko runkosarjassa ensimmäiseksi, toiseksi vai kolmanneksi. Runkosarja on kuin yksi erä, tärkeintä on voittaa uudestaan, Chiappini pohti.

  Italialainen oli kuitenkin oikein tyytyväinen tapaan, jolla Kerho nollasi pahimman kilpailijansa.

  – Pelasimme mielestäni johdonmukaisesti vastaanottohyökkäyksissä, mutta ennen kaikkea pelimme toimi omissa syöttövuoroissamme todella hyvin. Saimme monta torjuntaa ja ässää kaikissa erissä.

  LP Viesti tulee HPK:lle erittäin tutuksi vielä alkavan vuoden ensimmäisinä viikkoina. Suomen huippuseurat ottavat toisistaan mittaa seuraavaksi CEV Cupin toisella kierroksella. Tämän jälkeen tammi–helmikuussa joukkueet voivat kohdata vielä Suomen cupin finaalissa ennen kuin HPK vierailee Salossa viimeistä kertaa Mestaruusliigan runkosarjassa.

  – Mietinkin, että kuinka monta kertaa meidän pitää pelata toisiamme vastaan. On se vähän valitettavaa, että kohtaamme eurocupin merkeissä. Se tulee olemaan haaste meille, mutta mielestäni meidän ei olisi pitänyt saada Saloa vastaan näin aikaisin cupissa, Allison Mayfield sanoi.

   

  Tilastot

  LP Viesti–HPK 0–3 (20–25, 17–25, 18–25)

  Parhaat pistenaiset:

  LP Viesti: Nadezhda Gohštein (13/+9), Noora Kosonen (6/-1), Pauliina Vilponen ja Ronja Heikkiniemi (6/-2)

  HPK: Karoliina Friberg (13/+12), Allison Mayfield (13/+7), Piia Korhonen (12/+6)

  Parhaat pelaajat: Nadezhda Gohštein (Viesti) ja Allison Mayfield (HPK)

  Salla Karhu (HPK) sai Aikamiesten jakaman Mestaruusliigan positiivisimman suomalaispelaajan palkinnon #199.

   

  Linkit

  http://www.mestaruusliiga.fi/tilastot/naiset-runkosarja.html

  Tagit: mestaruusliiga  otteluraportit  hpk  lp viesti  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä