• Mestaruusliigaa johtavan HPK:n vierasottelu LP-Vampulaa vastaan piti olla nopea välietappi matkalla kohti seuraavan viikon tärkeitä kotipelejä, mutta toisin kävi. Huittislaiset onnistuivat vasta toisena joukkueena tällä kaudella nipistämään pisteitä Kerholta. HPK hoiti kuitenkin lopulta voiton Hämeenlinnaan numeroin 2–3 (25–20, 14–25, 17–25, 25–22, 6–15).

HPK lähti otteluun seuraava CEV Cup -ottelu mielessä peluuttamalla vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia avauksessa. Liekö varanaisisuus aiheuttanut alkukankeutta, sillä ensimmäinen erä Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston salissa oli liigakärjessä lentävälle Pallokerholle katastrofaalinen. Kovaa iskevät LP-Vampulan avainpelaajat Binetou Sow ja Eeva Puukka tuottivat HPK-puolustukselle vaikeuksia ja kotijoukkue karkasi 19–9-johtoon ennen kuin Kerho ehti saada omaa peliään käyntiin.

Vieraiden ottelu alkoi käytännössä vasta toisesta erästä, jossa HPK antoi samalla mitalla takaisin. Nyt oli hämeenlinnalaisten vuoro hurjastella tekniselle aikalisälle 6–14-johdossa. Kerho oli erässä kaikilla osa-alueilla vastustajaansa edellä ja pääsi tauolle kolmannella eräpallolla peräti 12 mahdollisuudesta.

Kolmannessa erässä HPK-naiset jatkoivat samaa tuhoisaa tahtia. Huikeat 11 pistettä erässä latoneen hakkurin Piia Korhosen johdolla joukkue pääsi nopeasti 7–16-johtoon. Tämän jälkeen peli tasoittui, mutta HPK varmisti lopulta koko kauden kestäneen pisteputkensa jatkumisen melko vaivattomasti.

HPK pysyi kuskin paikalla neljännessäkin erässä puoliväliin asti. Tämän jälkeen koko ottelun ilman vaihtoja pelanneella seitsikolla alkoi puntti tutista ja virheitä kertyi aivan liikaa. Vampula sai toiseksi viimeisessä erässä kahdeksan pistettä HPK:n virheistä ja vei tasaisen erän. Edes joukkueenjohtaja Anna Borichevan pikainen paluu pelikentälle erän lopussa ei auttanut, vaan kauden toinen pistemenetys oli tosiasia.

Viidenteen erään Kerho sai passari Bryn Kehoe Eatonin syötöillä lentävän lähdön ja paketoi ottelun 11 minuutissa. Piia Korhonen kokosi lopulta kauden parhaan pistesaldonsa 29/+23 (5 torjuntaa) ja oli kiistatta ottelun paras pelaaja. Vampulan virhealttiista laitureista Binetou Sow haastoi häntä 23 pisteellään (+12).

HPK-valmentaja Luca Chiappini antoi ottelun venymisestä huolimatta reilusti luottoa avaukseen vaihteeksi valitsemilleen Kehoe Eatonille, Noora Venholle ja Pihla Pelkiölle. Nämä onnistuivatkin erinomaisesti pisteiden valossa. Kauden ensimmäisen kokonaisen ottelun omalla pelipaikallaan laitahyökkääjänä pelannut Venho nakutti hyvät 15 pistettä (+7).

Chiappinin mukaan Vampula ei yllättänyt HPK:ta, mutta pelasi voittamissaan erissä kauden parasta lentopalloaan.

– He nostivat paljon palloja ja syöttivät myös aika hyvin. He aiheuttivat meille ongelmia syötöllä, mutta pystyimme reagoimaan hyvin. Pärjäsimme hyvin syötössä ja torjunta-puolustuksessa, joten onnistuimme kukistamaan heidät, päävalmentaja arveli.

Chiappini oli tyytyväinen saatuaan kaivattua täydennystä yleispelaajaosastolle seuran sisältä, Anna Borichevasta. Hän ei pelannut keskiviikkona paljoa, mutta päässee rotaatioon jo viikonloppuna.

– Taktisesti ottaen hän on erittäin hyvä ratkaisu. Anna on älykäs ja kokenut pelaaja. Hän on arvokas lisä joukkueeseen, mutta tarvitsee vielä aikaa päästäkseen kuntoon, koska hän ei ole pelannut hetkeen.