• HPK-naiset on hankkinut täydennystä Laura Baggin lähdön myötä kärsineelle laitahyökkääjäosastolle. Serbialainen Aleksandra Terzic tuo loppukauden kestävällä sopimuksellaan uuden ulottuvuuden Kerhon hyökkäyspeliin.

  Hakkuri Aleksandra Terzic liittyy HPK:n vahvuuteen heti viikonvaihteen otteluissa LP Kangasalaa ja Woman Volleyta vastaan. 190-senttinen ja 29-vuotias iskijä oli alkukauden ilman seuraa lukuun ottamatta parin viikon visiittiä Jakarta Popsivo Polwayssa Indonesiassa.

  Terzicillä on kokemusta Euroopan huippusarjoista useamman kauden ajalta. Viime kaudella hän pelasi kreikkalaisessa AO Thirasissa CEV Cupia. Sitä ennen hän tahkosi Turkin, Venäjän ja Thaimaan tasokkaita liigoja. Terzicin piti siirtyä syksyllä Indonesian pääsarjaan, mutta sopimus kariutui.

  – Olin Indonesiassa kolme viikkoa, mutta purin sopimuksen, koska en ollut tyytyväinen seuran tapaan hoitaa asioita. Palasin Serbiaan ja aloin etsiä uutta seuraa. Googlailin hieman HPK:sta saatuani tarjouksen. Havaitsin, että tämä on hyvin järjestäytynyt ja tosissaan oleva seura, Terzic kertoo.

   

  Bosnian Sarajevossa syntynyt hakkuri saapui Hämeenlinnaan mielessään yksi asia yli muiden: HPK:n auttaminen mestariksi.

  – Katsoin pari HPK:n peliä, ja tämä on selvästi yhtenäinen joukkue, kuin perhe. Se on tärkeää, kun on kyse joukkuelajista. Annan sata prosenttia joka harjoituksissa ja pelissä. Luulen, että pystymme siihen, miksi olen täällä, eli voittamaan mestaruuden, numeron 16 selkäänsä saava Terzic vakuuttaa.

  Terzic kertoo olevansa valmis ottamaan heti vastuuta, kun hän pääsee kiinni joukkueen pelitapaan. Hän on harjoitellut kotimaassaan pysyäkseen kunnossa, joten fyysinen tausta ei ole ongelma.

  – Kaikkialla on oma toimintamallinsa, ja pelaaminen vaatii hyvää kommunikaatiota, joten pelaan sitten, kun olen valmentajan mielestä valmis. En ole pariin kuukauteen pelannut kuusi vastaan kuusi -lentopalloa, joten tarvitsen muutaman harjoituksen. Valitettavasti kotikaupunkini joukkue ei voinut rahasyistä ottaa minua, mutta muun muassa nostelin painoja joka päivä Serbiassa.

   

  Serbi liittyy HPK:hon täyttämään ennen kaikkea yleispelaaja Laura Baggin jättämää aukkoa, mutta tulee myös lisäämään kokoonpanoon pelaajatyypin, joka Kerholta on tällä kaudella puuttunut: puhdasverisen, palloja tappavan hakkurin.

  – Hän on teknisesti puhdas ja hänellä on vahva käsi, joten hän auttanee meitä nostamaan hyökkäystehojamme. Hän on myös erittäin hyvä torjuja, päävalmentaja Luca Chiappini kuvailee.

  HPK on edelliset kaksi viikkoa pelannut yhdeksällä pelaajalla, eikä aloituskuusikossa ole juuri ollut kilpailua pelipaikoista.

  – Olemme jo hieman muuttaneet pelisysteemiämme, kun Vicky Savard on palannut yleispelaajaksi ja Suvi Kokkonen hakkuriksi. Nyt he joutuvat kilpailemaan paikoista avauksessa. Yhdeksällä harjoittelu on toki vaikeuttanut asioita, mutta tilanne on palaamassa normaaliksi, kun Eveliina Smolanderkin on saanut luvan harjoitella, Chiappini sanoo.

  Tagit: pelaajasiirrot  Aleksandra Terzic  tiedotteet  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä