• HPK-naiset aloitti Suomen mestaruuden puolustamisen selvällä voitolla Oriveden Ponnistuksesta lauantaina. Viime kauden pronssijoukkue hävisi kotihallissaan puhtaasti erin 0–3.

  HPK hallitsi toisen erän alkupuolikasta lukuun ottamatta jokaista erää. Ensimmäinen erä kirjattiin hämeenlinnalaisille 19–25, toinen niin ikään 19–25 ja kolmas murskaavasti 12–25. Pallokerhon siivittivät voittoon etenkin vahva syöttö- ja keskipeli.

  OrPo-HPK 15. lokakuuta 2016Päävalmentaja Luca Chiappini oli tyytyväinen tapaan, jolla joukkue avasi kauden.

  – OrPo ei ole ikinä helppo vastus. Kaikilla tulee olemaan vaikeaa pelata täällä, italialainen arvioi.

  – Täytyy kiittää tyttöjä, jotka pelasivat erittäin hyvällä asenteella tänään. Meillä on vielä paljon tekemistä etenkin vastaanottohyökkäyksen kanssa, Chiappini sanoi ja muistutti, että pelisysteemissä on paljon uusia pelaajia.

  EM-karsintojen pistetilaston Suomen joukkueesta voittanut hakkuri Piia Korhonen oli tuttuun tapaan HPK:n pisteykkönen (15/+11). Parhaana palkittiin kuitenkin keskitorjuja Karoliina Friberg, joka kokosi 11 pistettä tehoin +10. Peräti seitsemän pistettä Friberg hankki torjunnoilla. Emäntien tehokkain oli kymmenen pisteen Saara Holm.

  – Pelattiin hyvää omaa peliä ja noudatettiin taktiikkaa, joka meille oli luotu tätä peliä varten. Pieniä notkahduksia tuli, mutta ne kuuluvat ensimmäiseen peliin, Friberg pohti.

  Joukkuehenki on HPK:lla jo kohdallaan, mikä näkyi tavalla, jolla pelaajat käsittelivät OrPon viiden pisteen karkumatkan toisen erän alussa.

  – Fiilis on korkealla ja tunnemme kaikki hyvin toisemme. Olemme ehtineet olla hyvin yhdessä ja luomaan joukkuehenkeä, Friberg kertoi.

  Fribergin keskitorjujakollega Michaela Madsen oli myös vireessä. Hän teki 13 pistettä ilman yhtään virhettä ja syötti jopa viisi ässää. Hän oli yksi neljästä HPK:n pelaajasta, jotka edustivat Suomea syyskuun EM-karsinnassa.

  – Pre-season oli kauhean pitkä. Senkin takia oli kiva aloittaa, kun kaikki odottivat innolla, että pääsee pelaamaan. Taktiikka oli tänään erittäin hyvä, Madsen mietti.

  Myös libero Rautiainen hehkui tyytyväisyyttä kauden alettua voittoisasti. Hän kertoo jännittäneensä Oriveden ottelua koko viikon. Vastustajan syötöt nousivat kuitenkin 53 prosentin tehoilla.

  – Oli helppo nostaa, kun oli hyvä torjunta. Se ohjasi pallon aina oikeaan paikkaan. Oli hyvä energia, ja pelaaminen oli kivaa, Rautiainen totesi.

  Kerho jahtaa uusia menestystekoja Mestaruusliigassa seuraavana sunnuntaina, jolloin se pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Pelipaikkana on silloin poikkeuksellisesti Hattulan uusi Juteinikeskus ja vastassa viime kevään finaalivastustaja LP Viesti Salosta.

  Tilastot:

  OrPo–HPK 0–3 (19–25, 19–25 12–25)

  OrPo: Saara Holm 10/+4, Eveliina Smolander 7/+5, Johanna Siuro 7/0

  HPK: Piia Korhonen 15/+11, Michaela Madsen 13/+13, Karoliina Friberg 11/+10

  Parhaat pelaajat: Saara Holm (OrPo) ja Karoliina Friberg (HPK)

  Linkit:

  http://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=645&ID=21&CID=33&PID=23&type=LegList

  n...

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä