• Rovaniemen Woman Volleysta ei ollut haastamaan HPK:ta sunnuntai-illan Mestaruusliiga-mittelössä. HPK vei voiton jälleen tyylipuhtaalla esityksellä kotisalissaan ilman isoja temppuja erin 3–0 (25–16, 25–11, 25–15).

  Ottelu alkoi heti kotijoukkueen komennossa, kun Pihla Pelkiön ensimmäinen syöttövuoro venähti kymmenen pisteen mittaiseksi. Keskitorjuja itse syötti kaksi ässää. Kollega Jazmine White oli myös pelipäällä, muttei pystynyt nostamaan WoVoa kuutta pistettä lähemmäksi, ja avauserä pysyi HPK:n hallinnassa.

  Toinen erä pysyi tasaisena tilanteeseen 7–6 asti, kunnes HPK:n hyökkäykset alkoivat todella upota kenttään. Piia Korhonen ja Allison Mayfield paukuttivat laidoilta pisteitä, Karoliina Friberg huipensi erän seitsemän pisteen syöttövuoroon ja kahteen ässään. Erän viimeiset pisteet menivät Kerholle peräti 10–1.

  Erätauolla lauantaina OrPolle hävinnyt WoVo piristyi hieman ja sai vastaanottopelinsä kuntoon. Yleispelaaja Nelli Rantanen herätteli joukkuetta kuudella pisteellään, mutta erä alkoi revetä HPK:n hyväksi samassa vaiheessa kuin edellinenkin. Vieraat sortuivat lopussa vielä useampiin virheisiin kuin ensimmäisissä erissä ja HPK kuittasi melko nopean 3–0-voiton.

  HPK tylsytti perjantaina LiigaPlokin tähtihakkuri Tamara Kmezicin ja tänään saman kohtalon sai kokea liigan pistepörssiä johtava Kristiine Miilen. WoVon parhaana palkittiin ansaitusti keskipelaaja White, joka ylsi joukkueen ainoana yli kymmeneen pisteeseen (+9). HPK:n tehonaisia olivat taas Korhonen (15/+13) ja Mayfield (14/+8), mutta joukkueen parhaana palkittiin syöttösankari Pelkiö (8/+7).

  43-vuotissyntymäpäiväänsä sunnuntaina viettänyt HPK-päävalmentaja Luca Chiappini oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, jotka joukkue antoi hänelle lahjaksi.

  – Pitää kiittää tyttöjä tästä syntymäpäivälahjasta. Mielestäni pystyimme hallitsemaan ottelua aika hyvin. Säännöllinen vastaanottohyökkäys ja pelin kääntäminen toimivat hyvin. Pelasimme hyvää peruslentopalloa. Vastustajan suoritus ei ollut loistava, mutta toki he pelasivat eilen neljä erää ja olivat väsyneitä. Se näkyi, Chiappini kiteytti illan annin.

  Karoliina Fribergin mielestä tuttua vastustajaa vastaan oli helppo pelata, etenkin kun valmistautuminen oli tehty huolella.

  – Vastustaja pelasi, kuten olimme katsoneet heidän taktiikkaansa videolta, joten oli aika helppo lähteä pelaamaan. Heillä oli ilmeisesti myös jotain pientä sairastumista, niin ei ehkä ollut se heidän kovin kuusikkonsa kentällä. Pelasin sen mukaan, miten taktiikka oli luotu ja onnistuinkin mielestäni ihan hyvin, keskitorjuja kertoi.

  HPK ja WoVo kohtaavat viimeisen kerran tämän Mestaruusliiga-kauden runkosarjassa jo keskiviikkona. Sen takia kerholaiset eivät juuri vietä itsenäisyyspäivää, joka kuluu harjoitusten parissa ennen lähtöä yöjunalla Rovaniemelle.

  Chiappini odottaa keskiviikkona tiukempaa vastusta.

  – Tietysti ensi viikon pelistä tulee aivan erilainen. WoVo pelaa kotona aggressiivisemmin ja paljon paremmin. Meidän pitää olla tarkkana, valmentaja arvelee.

   

  Tilastot

  HPK–Woman Volley 3–0 (25–16, 25–11, 25–15)

  Parhaat pistenaiset:

  HPK: Piia Korhonen (15/+13), Allison Mayfield (14/+8), Karoliina Friberg (9/+8).

  WoVo: Jazmine White (11/+9), Kristiine Miilen (7/-6), Nelli Rantanen (7/+3).

  Parhaat pelaajat: Pihla Pelkiö (HPK) ja Jazmine White (WoVo).

  LähiTapiola-pisteet: 3p Korhonen, 2p Mayfield, 1p Friberg.

   

  Linkit

  http://www.mestaruusliiga.fi/tilastot/naiset-runkosarja.html

  Tagit: mestaruusliiga  hpk  otteluraportit  wovo  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä