• Laura Baggi liittyy yksivuotisella sopimuksella HPK-naisten ensi kauden liigajoukkueeseen. 25-vuotias yleispelaaja saapuu Kerhoon kotimaansa Italian kolmossarjasta.

  Laura Baggi oli HPK:n testissä jo vuosi sitten, mutta seuran katseet kääntyivät tuolloin yhdysvaltalaisiin.

  – Minä olen sitä mieltä, että hyvä kun saadaan Laura meille. Hän oli meillä jo viime kesänä käymässä, mutta nyt päätti tulla, toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki kertoo.

  – Baggi on taitava tekninen vastaanottaja. Hän on varma, ulottuva, vähävirheinen ja eleetön pelaaja, kuvailee Kalliomäki.

  Baggi on isokokoinen laitahyökkääjä, jolla on mittaa 191 senttimetriä. Hän on pelannut Italian juniorimaajoukkueissa, joissa hän voitti alle 19-vuotiaiden euroopanmestaruuden 2010 ja 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden 2011.

  Urallaan Baggi on tahkonnut Italian toiseksi ja kolmanneksi korkeinta sarjatasoa, Serie A2:ta ja B1:tä, vuodesta 2009. Viime kaudella hän pelasi synnyinkaupunkinsa seurassa, Serie B1:n Properzi Lodissa.

   

  Baggi on päävalmentaja Luca Chiappinin vanha tuttu Vicenzasta, missä Chiappini valmensi ennen Suomeen tuloa.

  – Ehdotin Lauraa Villelle, ja hankimme hänet, koska me molemmat tunnemme hänet. Nyt aika oli oikea, ja pääsimme sopimukseen. Hän on varmasti hyödyllinen joukkueelle, Chiappini sanoo.

  Italialaisvalmentajan mukaan Baggi ei niinkään ole pallontappaja vaan kokonaisvaltainen yleispelaaja.

  – Hän on hyvä syöttäjä, varma torjuja ja puolustaja sekä tehokas hyökkääjä. Hänen kaltaisistaan monipuolisista pelaajista on hyötyä joukkueelle, koska he varmistavat, että joukkue on tehokas, vaikkeivät itse tee 30 pistettä ottelussa, Chiappini ajattelee.

  – Kokonaisvaltaisena pelaajana Laura auttaa myös hahmottamaan ajatusta ensi kauden pelistämme, koska meillä on muuten hyvin nuori joukkue. Vaikka Laurakin on vasta 25, hänellä on jo kokemusta kovista sarjoista ja juniorimaajoukkueista.

  Tagit: pelaajasiirto  Laura Baggi  tiedotteet  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä