lentiskauppa.com

 • Otteluennakko│HPK vs LP Kangasala│su 1.10.2017 kello 18.00│Elenia-areena

  HPK:n uudistunut joukkue tekee ensiesiintymisensä kotiyleisön edessä sunnuntaina. Elenia-areenaan saapuu kovia menetyksiä kokenut LP Kangasala.

  HPK-naisilla on toisen mestaruusliigaviikon ainoassa ottelussaan kaksi päämäärää: avata kausi voitokkaasti viime kauden runkosarjassa pelkkiä voittoja tuoneessa kotihallissa ja ottaa seuraava pelillinen askel kohti valmista joukkuepeliä.

  Hämeenlinnalaiset avasivat voittotilinsä hyvällä pelillä pohjoisen kiertueen toisessa ottelussa Rovaniemellä viime sunnuntaina. Päävalmentaja Luca Chiappini vakuuttaa joukkueen jatkavan kehitystä.

  – Joukkueemme on sataprosenttisesti valmis todennäköisesti vasta joulukuussa. Lähestymme joka päivä ideaalia suoritustasoamme. Pääasia on kuitenkin, että olemme parhaimmillamme tärkeimmillä hetkillä huhtikuussa, kuten viime kaudella opimme, Chiappini aprikoi.

   

  Vastustaja LP Kangasala ei ole enää yhtä vaarallinen kuin viime kaudella. Puolivälierissä LP Viestille pudonnut pirkanmaalaisjoukkue ei kaatanut HPK:ta viime kaudella, mutta tarjosi tiukan vastuksen Suomen cupin välierissä johdettuaan peliä jo 2–0.

  Kangasala koki HPK:takin suurempia muutoksia kaikkien avainpelaajien vaihdettua maisemaa. Pahimpina menetyksinä joukkueesta lähtivät maajoukkuekeskitorjujat Roosa Laakkonen ja Daniela Öhman. Jälkimmäinen vaihtoi juuri paikallisvastus HPK:hon.

  – Kiva päästä pelaamaan Kangasalaa vastaan, mutta en ota siitä mitään paineita. Sielläkin on porukka vaihtunut paljon siitä, kun minä olin siellä, Öhman miettii.

  Kangasalla vaikuttaa nyt myös uusi päävalmentaja. Virginie de Carnen paikan otti liigatulokas Janne Anturamäki. Suomalaispelaajista viime talven cup-välierässä loistanut vasta 17-vuotias Jutta Riikonen on tärkeässä roolissa.

  Kolme yhdysvaltalaista tekevät Kangasalasta Chiappinin mielestä kilpailukykyisen joukkueen.

  – Heillä on todella hyvä passari (Mita Uiato) ja korkealle hyppäävät ja kovaa lyövät keskitorjujat (Jessica Wagner ja Oni Lattin). Syöttö on yksi ase, jolla heitä voi horjuttaa, HPK-luotsi pohtii.

  Vielä tulosta ei ole tullut. LP aloitti kauden 3–1-vierastappiolla sarjanousija Nurmon Jymyä vastaan.

   

  Kerho ei pelannut harjoitusotteluita, joten hämeenlinnalaisyleisö pääsee sunnuntaina ensi kertaa kunnolla näkemään, millaisella joukkueella hopeamitalisti hakee paluuta mestareiksi.

  Öhmanin mukaan joukkue on ainakin valmiimpi kuin viikko sitten.

  – Kehitymme joka päivä henkisesti ja taidollisesti nimenomaan yhteispelissä. Vie tietysti paljon aikaa löytää se oikea rytmi, viime viikonloppuna eniten pelannut keskipelaaja sanoo.

  – Lähdemme pelaamaan aivan omaa peliämme. Tarkoitus olisi pelata hyvälaatuista lentopalloa, ja nostaa omaa tekemistä vielä korkeammalle tasolle.

  Liberona kotiavauksessa jatkaa Eveliina Rautiainen. Nilkkansa Kuusamossa telonut Saana Koljonen huilaa Chiappinin mukaan myös tämän viikon.

  – Hän harjoittelee jo, mutta tässä vaiheessa kautta ei ole järkeä ottaa riskejä, valmentaja toteaa.

  Tagit: lp kangasala  mestaruusliiga  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä