• JymyVolley ryösti kotiedun liigakarsinnoissa hurjan taistelun jälkeen.

  Mestaruusliigan karsintapelien ensimmäinen kierros käynnistyi keskiviikkona Loimua Areenalla. Ottelusarjassa kohtaavat Hämeenlinnan Lentopallokerho ja Nurmon Jymy. Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset, sillä kapeasta kokoonpanosta kärsivä Hämeenlinna oli hävinnyt 12 ottelua peräkkäin ja JymyVolley on osoittanut keväällä selkeää kehittymistä. 

  Ottelun alku oli tasainen, kuten sopi olettaakin. Kotijoukkue onnistui kuitenkin tehokkaammalla hyökkäyspelillä nousemaan johtoon ratkaisevilla hetkillä ja erityisesti Vera Klimovich oli hurjalla pelipäällä taottuaan 7 pistettä. JymynVolleyn hakkuri Jada Burse ylsi samoihin lukemiin, mutta tuki jäi vähiin. Hämeenlinna onnistui yleispelaajaosastolla vieraita paremmin ja vei erän 25–21.

  Toisessa erässä mentiin hyvin paljon samoilla askelmerkeillä kuin edellisessäkin. JymyVolley sai pirteän alun, mutta Lentopallokerho käänsi pelin kulkua erän edetessä muutamilla pisteputkilla. Suurin ero tuli vastaanottopelaamisessa, sillä Lentopallokerho nosti syötöt 47 prosentin tarkkuudella JymyVolleyn lukeman jäädessä 22 prosenttiin. Kerttu KilpinenHeini Kovanen ja Michaela Madsen takoivat palloa laidoista hyvillä tehoilla, eikä JymyVolley kyennyt siihen vastaamaan. Hurjaa taistelua sisällään pitänyt erä päättyi Lentopallokerhon eduksi lukemin 25–19.

  Pitkän erätauon jälkeen taistelu jatkui tasaisena. Molemmilla joukkueilla oli hetkensä ja heti erän alussa nähtiin pitkiä palloja. JymyVolley vaihtoi pelaavaan kokoonpanoon toiseksi yleispelaajaksi Sofia Päykkösen, joka piristi vieraiden peliä. Hämeenlinnankin kokoonpanossa tapahtui erän aikana muutos Tara Loijaksen tultua passariksi. Lentopallokerhon hetki oli, kun se nousi 16–13-johtoon, mutta niin vain JymyVolley oli kovempi ja taisteli tilanteen tasoihin. Deja Robinson nousi erän lopussa ratkaisevaan rooliin ja vieraat kavensivat isot pisteet 1–2:een.

  JymyVolley tuli neljänteen erään kovilla tehoilla ja karkasi selvään johtoon. Lentopallokerho nousi nopeasti mukaan peliin ja erän puolivälissä mentiin tasatilanteessa. JymyVolley tarrasi kiinni erävoittoon Riikka Peltosen tehojen siivittämänä ja johti 16–12. Lentopallokerho ei suostunut taipumaan ja hiipi piste kerrallaan ensin lähemmäs ja lopulta ottelupallotilanteeseen 24–22. Kotijoukkue kuitenkin suli kuin lumi keväisessä Hämeenlinnassa ja JymyVolley nousi erävoittoon uskomattomien vaiheiden jälkeen.

  Hämeenlinna sai lentävän lähdön viidenteen erään sen ottaessa kaksi perättäistä torjuntapistettä. JymyVolley ei tästä hätkähtänyt, vaan kipusi johtoon Peltosen ja Jada Bursen tehoilla. Sen jälkeen erä olikin yhtä hyökkääjien ilotulitusta ja pallot päättyivät liki joka kerta onnistuneeseen suoritukseen. Tilanteessa 11–11 kaikki oli vielä auki. Peltonen ja Robinson hyökkäsivät JymyVolleyn ottelupallotilanteeseen ja Burse sinetöi neljän pisteen putken ässäsyötöllä

  JymyVolley otti ensimmäisen kiinnityksen liigapaikan säilyttämiseen 3–2 (21–25, 19–25, 25–22, 27–25, 15–11) -voitolla. Sarja jatkuu Nurmohallissa perjantaina 15.3. klo 18:30 ja Hämeenlinnassa pelataan taas sunnuntaina 17.3. klo 17:00.

  Deja Robinson, JymyVolley:
  ”Olen iloinen voitosta. Omakin peli sujui, kun vastaanotto oli hyvää ja passarin kanssa yhteistyö toimi”

  Michaela Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho:
  ”Ottelu kuvasi aika hyvin meidän koko kautta. Kun piti olla kovia ja voittaa, tehtiin ihan tyhmiä asioita ja munattiin itse peli. Pystyin auttamaan joukkuetta ehkä normaalia enemmän hakkurina, kun tuli hyökkäysten lisäksi puolustuksia”

  Jukka Tuovinen, JymyVolley:
  ”Puhuttiin toisen erän jälkeen kopissa henkimaailman asioita. Koko joukkue otti siinä puolella roolia. Tämä oli kuitenkin vasta yksi voitto” 

  Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho:
  ”Peli kuvasi meidän kautta. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyviä eivätkä muutkaan huonoja olleet. Ratkaisupaikoissa meille tuli virheitä”

  Joukkueiden MVP:t:
  Hämeenlinnan Lentopallokerho: Michaela Madsen 
  JymyVolley: Deja Robinson

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä