• [Otteluennakko] HPK vs LP Viesti ǀ 16.4.2017 klo 16.00 ǀ Elenia-areena

  HPK selvitti LP Viestin ensimmäisen mestaruuspallon tyylillä perjantaina Salossa. Hämeenlinnalaisilla on kuitenkin edessään tänä pääsiäisenä vielä kaksi pakkovoittoa ennen loppuottelusarjan tasoittamista. Seuraava haaste on sunnuntaina Elenia-areenassa.

  Pitkänperjantain neljännestä finaalista tuli Suomen mestaruutta hakeneelle LP Viestille kärsimysten tie, mutta salolaisseura saa uuden mahdollisuuden nousta mestariksi pääsiäissunnuntaina. Kotihallissa liian koviksi nousseet paineet karisivat hieman HPK:n palautettua hieman yllättäenkin kolme ensimmäistä peliä voittaneen Viestin maan pinnalle.

  Viestin kannalta kuitenkin uhkaavaa on, että päävalmentaja Tomi Lemminkäisen edelleen ennakkosuosikkina pitämä HPK sai lopulta pelinsä palaset loksahtamaan yhteen kunnolla Salossa. Kerho aloitti aiemmista finaaleista poiketen kaikki erät vahvasti eikä tehnyt enää turhia virheitä.

  Lemminkäinen jatkoi perjantain ottelun jälkeen vaatimatonta linjaansa ja suhtautui positiivisesti joukkueensa suorituksiin ”altavastaajana”.

  – Viikko sitten kovin moni ei olisi uskonut, että johtaisimme 3–1. Olemme siihen tilanteeseen erittäin tyytyväisiä, vaikka tappio tietysti harmittaa. Kokonaistilanne on kuitenkin mielestäni parempi kuin moni odotti. Homma pitää vain yrittää saada poikki sunnuntaina, maanantaina tai keskiviikkona, Viesti-käskijä totesi.

  Salolaisleirissä kysymysmerkki on passari Viktorija Tuchashvilin pelikunto. Ukrainalainen loukkasi kätensä perjantain ottelun toisessa erässä.

   

  HPK:n lupsakka italialaisvalmentaja Luca Chiappini oli perjantai-iltana tapansa mukaan huumorilinjalla pohtiessaan pääsiäissunnuntaita.

  – Olen katolilainen, joten menen varmaan sunnuntaiaamuna kirkkoon ja pyydän jumalalta anteeksi, että minun pitää tehdä töitä sunnuntaina. Hän pitää lentopallosta, joten hän luultavasti ymmärtää minua, Chiappini vitsaili.

  – Hyvä, että tytöt luottavat omiin kykyihinsä ja tietävät olevansa vahva joukkue. Nämä ovat all-in-pelejä, meidän pitää laittaa kaikki peliin. Sanomme Italiassa, että kun olet korviasi myöten vedessä, joko juot tai alat uida. Vaihtoehtoja ei enää ole, valmentaja lausui vakavoituneena.

  Keskitorjuja Michaela Madsenin mukaan HPK jatkaa sarjaa peli kerrallaan. Hänen mielestään viisieräisiä seuranneen helpomman 3–0-voiton jälkeen oli hyvä lähteä palautumaan ja latautumaan kohti viidettä finaalia.

  – Viestillä on varmasti kovempi asenne (kuin edellisessä ottelussa). He eivät varmasti tule pelaamaan samalla lailla. Varmaan molemmilla painaa jaloissa, mutta nyt on niitä pelejä, että mennään tahdonvoimalla. Se (Viestin johto) ei tunnu niin isolta muurilta, kun mennään peli kerrallaan, ja pystymme haastamaan.

   

  HPK sai jo Salohallissa hienosti tukea kannattajiltaan, ja pääsee nyt jatkamaan kiriä nälkäisenä kotisaliinsa. Elenia-areena ei kuitenkaan ole ollut HPK:lle edullinen ympäristö LP Viestiä vastaan, joka on voittanut joukkueiden kolme edellistä kohtaamista Hämeenlinnassa.

  Chiappini ei usko, että kotikentällä olisi merkitystä.

  – Molemmat joukkueet ovat voittaneet vieraissa, joten en usko, että se vaikuttaa paljon. Oikeastaan molemmat joukkueet ovat hyvin määrätietoisia voittaakseen, ja se on hyvä asia. Lähdetään peliin avoimin mielin, ja katsotaan miten käy.

  Kerhon all-in-kamppailu mestaruuspokaalin pitämiseksi Hämeenlinnassa jatkuu sunnuntaina jo kello 16. Tule luomaan HPK-naisille taas kotietua!

  Tagit: hpk  lp viesti  mestaruusliiga  playoffs  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä