• [Otteluennakko] HPK vs LP Viesti, 4. loppuottelu | to 12.4.2018 klo 18.15 | Elenia-areena

  LP Viestin ja HPK:n välinen kamppailu lentopallon Suomen mestaruudesta on viimeisiä näytöksiä vaille valmis. HPK-naiset lähtevät nöyränä kauden viimeiseen kotiotteluun.

  Finaalisarja kahden suuren välillä on ollut huikean viihdyttävä. Hallinta on vaihtunut joukkueiden kesken, eikä pelin tasokaan ole kummallakaan pysynyt samanlaisena otteluiden välillä tai edes sisällä. Neljänteen finaaliin Hämeenlinnaan lähdetään tasaisista asetelmista, joissa kumpikaan joukkue ei nouse vieläkään selväksi suosikiksi.

  Ainoa selvä asia on torstain ottelun panos. HPK pääsee voitolla juhlimaan Suomen mestaruutta, kun taas LP Viesti hakee vielä ratkaisevaa viidettä ottelua kotihalliinsa sunnuntaille.

  Tilanne on samanlainen kuin kaksi vuotta sitten, jolloin HPK nousi haastamaan LP Viestin seitsemän vuoden dynastiaa. Silloin Kerho ei ollut vielä valmis katkaisemaan sarjaa kotikentällään, mutta pelasti kultamitalit viidennessä pelissä.

  Libero Saana Koljonen muistaa tämän hyvin. Edellisessäkin mestarijoukkueessa pelannut Koljonen korostaa, että tämä joukkue on nöyrä ja tekee kovaa töitä menestyksen eteen.

  – Meidän täytyy unohtaa se, että huomenna voidaan voittaa. Jos keskitytään liikaa siihen, niin oma peli unohtuu ja sitten voidaan vaan ihmetellä minne se ”varma” mestaruus meni. Niin kävi toissa vuonna, kun mestaruus oli katkolla Hämeenlinnassa, Koljonen alleviivaa.

  Nyt molemmilla on jalkeilla nuoremmat ja arvaamattomat joukkueet. Viesti on pelannut finaalien aikana parempaa lentopalloa, mutta sen taso on hiipunut välillä. Samalla tavalla tiukassa otteluputkessa on hiipunut salolaisten tärkeimmän ratkaisijan, hakkuri Kertu Laakin suorituskyky. Kolmannen pelin neljännessä erässä isokokoinen virolainen osoitti jo selviä sakkaamisen merkkejä. Laak on kuitenkin yhä vaarallinen ja tehnyt joka finaalissa yli 20 pistettä.

  HPK on luottanut periksiantamattomaan työntekoon niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Vaikka Viesti on tilastollisesti torjunta-puolustuspeliä hallinnut, HPK on juuri sillä osa-alueella taistellut kaksi edellistä ottelua voitokseen. Kolmannen loppu oli siltä osin huikeaa Kerho-näytöstä.

   

  Molemmilta joukkueilta voi odottaa taktisia muutoksia, joilla neljännen finaalin ja ottelusarjan kurssi halutaan kääntää. Siinä tuskin tapahtuu isoa mullistusta, kelle Chloe Collins ja Viktorija Tuchashvili passeja eniten jakavat. Laak on saanut noin 40 prosenttia kaikista Viestin hyökkäyspaikoista, kun taas HPK:n Collins on luottanut eniten Suvi Kokkoseen, joka on iskenyt lähes joka kolmannen hyökkäyksen päätteeksi. Nuoret naiset ovatkin tehneet kiitettäviä tehoja, kun myös Kokkonen on tehnyt tasaista jälkeä: 17, 18 ja 18 pistettä.

  HPK:lla eniten mietittävää lienee hakkuripelissä. Vicky Savard ja Aleksandra Terzic ovat jääneet kahdessa viime ottelussa alle 10 pisteeseen, eikä ykköspuolella ole ollut juuri jatkuvuutta. Hyvää kuitenkin on, että Kerholla on paikalle kaksi vaihtoehtoa ja tarvittaessa Kokkonen, ja valmentaja Luca Chiappini myös käyttää näitä vaihtoehtoja.

  Viestin keskipelaajien käyttö on jäänyt Laakin loiston alle, mutta Dubravka Rakic ja Anna Czakan ovat pelanneet vähintään hyvän sarjan. He olivat maanantaina joukkueensa parhaat pelaajat tehden 13 ja 14 pistettä. HPK on pystynyt nokittamaan kohtalaisesti. Tuhoisaa satasta vyöryttävä Daniela Öhman pelasi hienon kolmannen pelin, ja Yasmine Madsenkin nousi ratkaisuhetkillä mainioon torjuntavireeseen.

  – Heidänkin keskarit ovat kyllä kovia ja kääntelevät hyvin, mutta kyllä me heidätkin vielä kiinni saamme. Lähdemme avoimin mielin seuraavaan peliin, Madsen vakuuttaa.

  Tagit: lp viesti  mestaruusliiga  playoffs  finaalit  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä