• Hämeenlinnan Lentopallokerho jäi ilman erävoittoja ensimmäisessä Mestarien liigan lohkopelissään Dinamo Kazania vastaan vain tunnin ja viisi minuuttia kestäneessä ottelussa. Venäjän liigan hopeamitalisti oli Kazanin lentopallokeskuksessa parempi lukemin 3-0 (25-12, 25-13, 25-10).

  Venäläiset tulivat odotetunkaltaisesti korkealta ja kovaa. 196-senttinen keskipelaaja Irina Koroleva johti ottelun pistetilastoa 15 pisteellään oltuaan ylivoimainen vastapalloissa, torjunnoissa, ykköshyökkäyksissä ja välillä syötöissäkin. 18-vuotias niin ikään Venäjän maajoukkueessa pelaava laitahyökkääjä Anna Kotikova tuki 11 pisteellään.

  Hämeenlinnan paras euroavauksessa oli ukrainalaisvahvistus Kateryna Kalchenko, joka sai kasaan seitsemän pistettä. Kazanin syöttökohteekseen heti alussaan valitsema Suvi Kokkonen teki kuusi pistettä ja nosti peräti 46 kertaa.

  Päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

  "Olen tyytyväinen peliimme tänään, vaikka erätulokset eivät ole hyviä. Pelasimme yhtä maailman parhaista joukkueista vastaan. Vastapuolella on olympiamitalisteja ja maailmanmestareita, joten ehkä he ovat kovia tyttöjä. Meillä oli silti oikea asenne, ja yritimme aina tehdä asioita paremmin heidän pysäyttämisessään. Emme vain voi muuttaa sitä, miten he tulevat torjuntamme yli. Puolustimme kuitenkin vaikeita palloja ja löysimme hyökkäykseen keinoja, joita emme ole liigassa käyttäneet."

  Yleispelaaja Suvi Kokkonen:

  "Yritimme kyllä pelata, mutta vastustaja oli vain niin hyvä, ettemme pystyneet parempaan. Joissakin tilanteissa löimme ja puolustimme hyvin, mutta tällaista tämä on. Olisin voinut nostaa paremmin, mutta kauheaa pommia tuli. Alussa olin vähän kauhuissani siitä, mutta sain vähän rauhaa siihen ja tein muutaman pisteenkin. Kokemuksena tämä oli hieno, kun yksi unelma on aina ollut pelata tällaisia joukkueita vastaan ja oikeasti pitää yrittää pärjätä niitä vastaan. Saimme Mestaruusliigaankin rohkeutta."

  Teksti: Samuli Virtanen / Kuva: CEV

  Tagit: #clvolleyw  cev champions league  hämeenlinna  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä