• Välieräsarjan toinen osaottelu ei ollut HPK:lle läheskään yhtä helppo kuin ensimmäinen, mutta valko-oranssi joukkue pääsi poistumaan Pihtiputaalta makean voiton kera. Finaalipaikka on katkolla keskiviikkona HPK:lle hämäläisten voitettua LiigaPlokin sunnuntaina lukemin 1–3 (25–22, 20–25, 23–25, 24–26).

HPK onnistui avauserässä pysyttelemään LiigaPlokin aggressiivisesta rynnistyksestä huolimatta kamppailussa mukana, kun johto vaihtui vähän väliä. Erän loppupuolella Ploki iski tasatilanteesta 16–16 kolmen pisteen johtoon, joka kesti loppuun asti.

Toisessa erässä HPK pystyi yllättämään Plokin alussa syötöllään. Kun pihtiputaalaiset saivat vastaanottoaan jotenkuten toimimaan, Kerhon torjunta hoiti vieraat 7–14-johtoon tekniselle aikalisälle. Ploki löysi vielä pelirytmin ja nousi pisteen päähän 18–19. Erän alun huilannut Suvi Kokkonen palasi kentälle ja syötti hetkeä myöhemmin HPK:n jälleen karkuun.

Kolmas erä eteni taas vuorotahtia. Teknisen aikalisän jälkeen Ploki otti kolmen pisteen johdon, mutta HPK palasi välittömästi rinnalle ja ohi. Kahdella pisteellä HPK ei kuitenkaan johtanut kertaakaan erässä. Tarvittava ero syntyi vasta eräpallotilanteessa, kun Daniela Öhman otti Pallokerhon erän loppuhetkien toisen torjunnan.

HPK:n hyvä torjunta-puolustusvire jatkui neljännen alussa, jossa joukkue otti jo 3–8-johdon. Erän lopun lähestyessä hämäläisten pelin taso laski, ja LiigaPloki lisäsi pökköä pesään. Kaksi ottelupalloa ei riittänyt, vaan erä venyi jatkopalloille. Plokin syöttö ei tuonut kotijoukkueelle etua, vaan ottelun lopulla laitahyökkääjän tehtävissään petrannut Vicky Savard niittasi ratkaisun kolmannessa ottelupallossa.

Kaikkiaan HPK ei yltänyt perjantain tasolle, mutta pelasi tasaisen ottelun, josta ei taistelutahtoa puuttunut. Vastaanotto toimi hyvin, mistä on kiittäminen kolme neljästä syötöstä saanutta Salla Karhua. Yleispelaaja nosti yhteensä 62 palloa prosentilla 61.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini nostaa ratkaiseviksi tekijöiksi oman joukkueensa osalta Karhun vastaanottopelin lisäksi Savardin siirron yleispelaajaksi hakkurin paikalta ensimmäisen erän jälkeen. LiigaPlokin kohtaloksi koituivat myös omat virheet, joita joukkue teki erä erältä enemmän, viimeisessä jo 11.

– Se toi lisää järjestystä puolustuksen jälkeiseen hyökkäämiseemme. Syöttömme ja vastaanottohyökkäyksemme varmuus auttoivat meitä myös. Tämä ei varmasti ollut paras pelimme. Molemmat joukkueet tekivät paljon hyökkäysvirheitä, mutta playoffeissa onkin kyse hermojen hallinnasta, Chiappini totesi.

Hyökkäyksessä Chloe Collins hyödynsi suhteellisen paljon keskitorjuja Öhmania, joka niitti pisteitä etenkin kolmessa ensimmäisessä erässä. Öhman pokkasi ottelun parhaan pelaajan tittelin tekemällä 18 pistettä (+9), joista neljä oli torjuntoja. Savard pelasi hieman keskivertoa heikommalla tarkkuudella, mutta kokosi 17 pistettä (+7).

Kotijoukkuetta kannatteli erinomainen laitahyökkääjäosasto, joka ei kuitenkaan noussut ratkaisuhetkillä voittavaksi. Alexandra Reid teki ottelun kovimmat tehot (18/+10), ja Nette Tuominen (15/+2) palkittiin joukkueen parhaana.

Chiappinin mielestä ottelu oli odotetun hankala.

– Tytöt kamppailivat kuin tiikerit tänään. Täällä ei ole ikinä helppoa pelata. Nautin todella tunnelmasta ja siitä, miten katsojat puskivat omiaan eteenpäin. Ihan kuin olisin ollut Italiassa, jossa hallit ovat aina täynnä.

Kapteeni Collinsin mukaan toiseen otteluun lähteminen oli aivan erilaista kuin ensimmäiseen, koska Ploki tiedettiin kovaksi kotijoukkueeksi.

– Siksi emme juurikaan ajatelleet edellistä peliä, vaan keskityimme henkisesti tähän otteluun ja pelaamaan yhdessä piste pisteeltä. Tämä oli taistelua loppuun asti etenkin 20 pisteen jälkeen joka erässä. Se ratkesi virheisiin ja siihen, kumpi pystyi hallitsemaan palloa, passari kertoi.

Collins itse iski ottelussa pisteet 6/+4, joista neljä hyökkäämällä. Vaikkei yhdysvaltalaisella ollut paras passipäivä, hän ei sano kompensoineensa huonoa tuntumaa.

– Tänään vain oli hyvin paikkoja hyökätä. Tykkään lyödä toisesta kosketuksesta vain, jos se on välttämätötä tai tiedän saavani pisteen.

Päivän tähden Öhmanin kanssa hän kokee olevansa hyvin samalla aaltopituudella.

– Mielestäni yhteytemme Danielan kanssa on hyvä, niin kuin se on ollut oikeastaan koko kauden. Hän on todella hyvä juoksemaan passarin taakse, Collins kehuu.