•    Hämeenlinnan Lentopallokerho otti arvokkaan voiton LP Viestistä ja säilytti kolmossijansa naisten lentopallon runkosarjassa. Ottelu oli juuri niin tiukka kun ennakkoon kaavailtiin. Kaksijakoisen ottelun erät Kerholle 3-2 (25-15, 25-18, 16-25, 23-25 ja 15-6).

Ottelu alkoi tasaisena mutta molemmat joukkueet hermoilivat ja tekivät virheillä pisteitä vastustajalle. Kymmenen pisteen jälkeen Kerho löysi juonen peliinsä ja kasvatti etumatkaa vastustajaan nähden tasaisesti, erä selvästi Kerholle.

Kerhon selvästi parempi ote peliin jatkui myös toisessa erässä. Erä eteni Kerhon heilutellessa tahtipuikkoa alusta loppuun saakka ja toinenkin erä selvästi kotijoukkueelle. Viesti näytti lyödyltä.

Toisin kävi. Pitkän erätauon jälkeen osat vaihtuivat. Kolmannessa erässä Viestin peli oli iloista ja tulosta syntyi kun Kerho syyllistyi aika ajoin alkeellisiin virheisiin. Erä selvästi Viestille.

Sama tahti jatkui neljännessä - Viesti vei ja Kerho vikisi. Erän lopussa Kerho kuitenkin rutisti Viestin kuuden pisteen johdon tasoihin 23-23 mutta kaksi viimeistä pinnaa vieraille ja ottelu oli tasan 2-2.

Viesti aloitti viidennen erän hienosti mutta hyytyi sitten virheisiin. Toisaalta Kerhon passari Di Maulo peippaili pisteitä joukkueelleen ja vuoroon ruokki Kerhon kuumia pelaajia. Viides erä selvin numeroin kotijoukkueelle 15-6 ja samalla otteluvoitto.

Erän lopussa Kerho sai kaksi ilmaista pinnaa kun 600 liigaottelun Lemminkäinen protestoi tuomioita.

Yasmine Madsen Lentiskerho:

“Oli kova matsi – Viestin kanssa tulee aina tosi kova matsi. Piti vaan olla kärsivällinen ja pelata loppuun asti. Kyllähän se tiedettiin, että kun me voitettiin kaksi ekaa erää, niin ne tulee kovaa. Ja haluaa voittaa.

Mutta me tultiin sitten loppujenlopuksi kovempaa ja voitettiin”.

Iina Andrikopoulou LP Viesti:

“No ottelussa kyllä tapahtui tosi paljon. Mä olen kyllä tosi ylpeä, että me saimme kerättyä itsemme pitkän erätauon jälkeen. Ja tultiin sitten oikeastaan peliin mukaan.

Kyllä Hämeenlinnakin pelasi hyvin ne kaksi ensimmäistä erää, mutta me ei sitten pelattu oikeastaan lainkaan. Kiva että päästiin mukaan ja onhan tämä kivaa harjoitusta play-offeihin ….  onpahan tunnetta mukana”.

Tomi Lemminkäinen LP Viesti:

“Olen aika tyytyväinen otteluun. Kaksi ensimmäistä erää oltiin täysin alakynnessä eikä ollut oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia vastata Hämeenlinnan peliin. Tai ensimmäisessä erässä oltiin puoli erää vielä mukana mutta sitten puolitoista erää olimme täysin jyrän alla. Siitä sitten hieno nousu viidenteen erään ja taistelemaan ottelun voitosta. Viides erä meni alun 4-2 johdon jälkeen aika heikosti.

Mutta jäihän juhlaottelu mieleen: kaksi punaista korttia viidenteen erään. Ei ole varmaan ikinä tapahtunut 600 ottelun aikana – eli se oli positiivista ja jäi tämä ottelu mieleen”.

Matteo Pentassuglia Lentiskerho:

“Se oli todella hyvä taistelu. Olen siitä erityisen iloinen. Peli oli korkealaatuista lentopalloa ja molemmat joukkueet taistelivat kovaa. Vaikka kahden ensimmäisen erän jälkeen olimmekin matematiikalla sarjassa kolmansia, niin sittenkin annoimme kaikkemme ihan loppuun asti. Ja sitä juuri odotinkin tältä ottelulta ja Salolta. Salo teki hyvää työtä. Vaikka olivat 2-0 tilanteessa, niin puskivat päälle. Ja reagoimme hienosti neljännessä erässä, kun olimme 7 pistettä takana ja silti pääsimme pelasimme setit todella hyvin. Olen todella tyytyväinen. Ja tämä ottelu valmisti meitä henkisesti play-offeihin. Ja nyt vaan mennään seuraavaan otteluun.