•   Äärimmäisen jännittävän viisieräisen ottelun voitti Hämeenlinnan Lentopallokerho kun se kaatoi Pölkky Kuusamon 3-2 (25-21, 25-16, 25-27, 22-25 ja 15-12). Ottelu olisi voinut päättyä kolmenollakin mutta passarin vaihdolla ja taktisilla muutoksilla Pölkky sai peliinsä uutta puhtia ja ottelu venyi viisieräiseksi. 

       OTTELUN KULKU 

    Lentiskerho aloitti ottelun loistopelillä ja jokainen pelaaja teki parhaansa eikä helppoja virheitä tullut. Pölkky oli alussa jähmeä mutta sai hyvällä puolustuspelillä hurmoksen päälle ja erän puolivälissä oli jo tasoittaa eräpisteet. Ensimmäisen erän lopussa Kerhon ote piti ja erävoitto oli selvä. Kerhon kuningattaria erässä olivat Madsen ja Leonenko. Pölkyn Malik pysyi lähes samassa vauhdissa kerholaisten kanssa. 

    Toisen erän alku oli tasaista punnertamista mutta se eteni Kerhon hallitessa tilanteita. Sitkeästi Pölkky kuitenkin vielä sinniteli tasapäisesti Kerhon kanssa erän puoliväliin saakka mutta erän loppuun osuivat Pölkyn heikoimmat hetket. Erä selvästi Kerhon heiniä. 

    Kolmas erä oli ehkä koko ottelun tasokkain, ainakin tasaisin. Pölkky vaihtoi passariksi Huurneen ja yhteispeli etenkin Kososen kanssa sujui mallikkaasti. Erä oli kauttaaltaan tasainen ja huipentui  jatkopisteille. Molemmat joukkueet hyökkäsivät erän lopussa rohkeasti ja myös puolustivat vimmatusti. Kerho kävi jo ottelupallossa mutta Pölkyn hyökkäys ei murentunut ja vierailla oli erän lopussa vähän tuuriakin. Kolmas Kuusamolle niukasti. 

    Kerho tuli neljänteen erään sisuuntuneena ja otti johdon käsiinsä. Sitten tapahtui ikävä loukkaantuminen ja Kerhon loistava keskipelaaja Miniuk joutui kentän laidalle. Tilalle tuli Bettina Yli-Sissala, eikä hän hätkähtänyt yllättävää komennusta kentälle vaan pelasi loppuottelun vakuuttavasti. Bettina nappasi neljännessä erässä kolme huipputorjuntaa. Neljäs erä Pölkylle niukasti ja ottelu oli tasatilanteessa. 

    Nitroerä alkoi Pölkyn kahdella huipputorjunnalla. Kerho ei vapissut ja lähti omille teilleen pisteiden tekemisessä. Pölkky tuli vielä tasoihin pariinkin otteeseen mutta Kerho oli raudan luja kapteeninsa Jassun johdolla ja 3-2 voitontanssiin osallistui koko joukkue täydestä sydämestä. 

    Lentiskerhon Madsen teki hurjat pisteet 32/+25 ja oli koko ottelun ehdoton kuningatar. Kiitosta voi silti jakaa myös koko joukkueelle. Passari Huurne tuli pimennosta Pölkyn pelintekijäksi ja nosti Kososen huippuiskuun ja he tekivät ottelusta tasaisen. 

    Matteo Pentassuglia Kerho: 

    “Tämä on voitto. Se todellinen Voitto – The Victory. 

   Voitto oli todella tärkeä ja vaikka meille sattui loukkaantuminen, niin se ei saanut meitä lopettamaan tai ajattelemaan että meillä ei ole mahdollisuutta voittaa. Ja tietysti voi jossitella että olisimme voineet päättää pelin 3-0 mutta Pölkky teki hienon paluun, he hyökkäsivät ja muuttivat pelaajia ja monta asiaa kahden ensimmäisen erän jälkeen. 

   Mutta kuitenkin kyse oli meistä ja siitä miten reagoimme henkisesti koko tähän juttuun. Sydämeni lyö edelleenkin 300:aa. 

   Ja penkiltä mukaan tulleet pelaajat selviytyivät upeasti, meillä on 12 loistavaa pelaajaa. 

  Nyt näyttää siltä että meitä ei pysäytä mikään – ei edes loukkaantuminen. Toivon että Julialla on kaikki hyvin. Tämä oli iso voitto ja nautimme siitä täysillä”

    Tuomo Alatalo Pölkky: 

    “Olen tyytyväinen ja vain harvoin voi sanoa hävityn ottelun jälkeen, että olen tyytyväinen ja ylpeä joukkueesta. 

  Kaksi ensimmäistä erää oltiin niin paljon perässä - hienoa että saatiin tästä tiukka ja tasainen ottelu viidenteen erään. 

  Se viides erä ratkesi sitten pieniin asioihin. Mutta saatiin edes hyvä taistelu täällä Hämeenlinnassa niin siihen täytyy olla tyytyväinen?  

  Tottakai Venla Huurne, meidän passarivaihto auttoi ja toi hyvin energiaa ja muutenkin joukkueen reaktio siihen, että emme ole niin paljon heikompia (kuin HML). Ja reaktio nimenomaan henkisellä puolella, niin siihen täytyy olla tyytyväinen”. 

    Jasmin Madsen Kerho: 

    “Joo, on nää pelit kivoja kun ne on vähän pidempiä ja tosi tiukkoja. Se tuo tosi paljon energiaa sinne kentälle. 

  Pölkky ei luovuttanut missään vaiheessa. Ne halusivat myös voittaa tosi paljon. Ja tulivat kovaa ja me jäätiin vähän jalkoihin. Oli kuitenkin tiukkoja eriä. Ja sitten kun Julialla meni se nilkka niin ehkä energia vähän laski. Mutta onneksi saatiin se (energia) takaisin vielä hyvin”. 

    Jessica Kosonen Pölkky: 

    “Me kerättiin itsemme hyvin kahden erän jälkeen. Se ei ihan riittänyt voittoon mutta olen tosi ylpeä joukkueesta miten kerättiin itsemme tuohon loppuun. 

  Nyt kotimatkalle hyvillä mielin, me päästään pelaamaan heti torstaina. Mutta tappio ärsyttää mutta pitää käyttää kaikki se (energia/ärsytys) torstain peliin Kuortanetta vastaan”. 

  Pistekisa: 

  3. Madsen Kerho 

  2. Kosonen Pölkky 

  1.Biarria Pölkky 

  PROlibero Doehrmann Kerho. 

  Taitoneliön Juha Heinonen palkitsi Pölkyn Kososen ja Kerhon Madsenin 

   

    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä