• Hämeenlinnan Lentopallokerho otti kolmen tappio-ottelun jälkeen voiton Mestaruusliigassa. Kerhon voitontahdon kovuuden koki torstaina WoVo Rovaniemi, joka kaatui Iittalan liikuntahallissa pelatussa ottelussa suoraan kolmessa erässä. Kotijoukkueen voittonumerot olivat 3-0 (25-12, 25-18, 25-20).

Lentiskerhon hyökkäyspelin ykkönen oli Mestaruusliigan pistepörssin kärkinimi Oluoma Okaro. Yleispelaajan paikalla WoVoa vastaan pelannut Okaro merkkautti kentän ylivoimaisesti kovimman pistemäärän 23 (+16). Normaalitilanteessa hakkurin paikalla pelaava yhdysvaltalainen onnistui myös vastaanottopelissään hyvin, 47 prosentin tarkkuudella.

Kerho oli ottelussa niskan päällä toisen erän alkupuoliskoa lukuun ottamatta. WoVo Rovaniemi johti erää 3-8, 6-10 ja vielä 11-12 ennen kuin kotijoukkue tuli rinnalle ja kiskaisi itsensä heti myös useamman pisteen karkumatkalle. Päätöserä oli tasainen melko pitkään, mutta Kerho repäisi lopulta itsensä karkumatkalla tilanteessa 16-15 ja pääsi lopulta juhlimaan erän ja samalla koko ottelun voittoa numeroin 25-20.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen, kun neljän ottelun tappioputki kaikki kilpailut mukaan lukien meni poikki.

- Olen todella tyytyväinen. Tarvitsimme todella tällaisen tuloksen, koska meidän pitää koko ajan luottaa itseemme ja ymmärtää, että voimme pelata tällaisen ottelun. Olen tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja siihen, kuinka pelasimme taktisesti ja teknisesti. Olen 100-prosenttisen tyytyväinen, Pentassuglia toisteli.

Italialainen nosti erikseen esiin Lentiskerhon keskipelaajat.

- Pelin kuva oli vastustajan kontrollointi koko ottelun ajan. Systeemimme toimi hyvin, ja saimme koko ajan torjuntakosketuksia heidän hyökkäyksistään ja otimme myös yhdeksän torjuntaa. Keskipelaajilla ei näy paljon pisteitä tilastossa, mutta heidän vaimennuksensa antoivat meille mahdollisuuden tehdä paljon pisteitä laidasta. Voitto oli joukkuepelin tulos. Jokainen teki erinomaista työtä ja niitä asioita, mihin olimme ennen ottelua valmistautuneet, valmentaja kiitteli.