lentiskauppa.com

 • HPK-naiset eivät saa uuteen liigakauteen helppoa lähtöä. Kausi alkaa viikonloppuna heti monen päivän vierasreissulla ja yllätysvalmiiden pohjoisen joukkueiden kohtaamisella.

  Kerho matkusti perjantaina Kuusamoon, jossa se kohtaa lauantaina Pölkky Kuusamon. Pölkky Kuusamo oli kotikentällään kova pala Kerholle jo viime kaudella. Kevään nelonen on tällä kaudella suosikkien HPK:n ja LP Viestin suurin haastaja.

  Joukkue ei ole juuri heikentynyt. Maajoukkueen kakkospassari Iida Paananen ja universiadeissa niin ikään pelannut yleispelaaja Lotta Piesanen kuuluvat liigan parhaisiin suomalaisiin pelipaikoillaan. Valmentaja Tuomas Alatalo sai joukkueeseensa lähteneiden yhdysvaltalaisten tilalle kovan vahvistuksen, kun OrPon pronssille iskenyt hakkuri Malina Terrell siirtyi Koillismaalle.

  Hämäläisten päävalmentaja Luca Chiappini odottaa varsinkin Kuusamon ottelusta kovaa haastetta.

  ˗ He ovat pelanneet paljon yhdessä eivätkä ole muuttaneet pelisysteemiään paljon. (Laitahyökkääjillä) Piesasella ja (Olena) Prokopenkolla on jo rytmi passarin kanssa. Heillä on paljon ulkomaalaisia ja he haluavat varmasti voittaa mestaruuden tällä kertaa, Chiappini arvioi perehdyttyään vastustajaan.

   

  Sunnuntaina HPK:n alkukauden kestävyys testataan, kun se matkustaa Rovaniemelle. Kautensa avaava ja Teemu Mäkikyrön luotsaama WoVo on viime kaudesta jos ei heikentynyt niin ainakin nuorentunut.

  Keski-iältään lappilaisjoukkue on vain 19 vuotta. 21 vuotta lauantaina täyttävä, kevään maajoukkueleiritykseen osallistunut yleispelaaja Nelli Rantanen on joukkueen johtohahmo ainoan ulkomaalaisvahvistuksen, keskitorjuja Katie Sullivanin kanssa. Hämeenlinnalaisille tuttu nimi WoVossa on juuri HPK:sta siirtynyt laitahyökkääjä Martta Lemola.

  Rajuja uudistuksia on kokenut myös HPK. Viime kauden joukkueesta jäljellä ovat enää yleispelaaja Salla Karhu ja libero Eveliina Rautiainen. Maajoukkuepelaajien määrä on kuitenkin jopa noussut vuoden takaisesta libero Saana Koljosen paluun ja suurlupausten Daniela Öhmanin, Yasmine Madsenin sekä Suvi Kokkosen saapumisen myötä. Kapteenina toimii kokenut passari Maria Tuominen.

  ˗ Meidän pitää olla kärsivällisiä nuorten pelaajien kanssa. Heidän pitää antaa tehdä virheitä, jotta he kasvavat henkisesti ja teknisesti. Meillä ei ole tällä kaudella puhdasta pallontappajaa, joten meidän täytyy pelata enemmän joukkueena, Chiappini kuvailee.

  HPK ei ole vielä valmentajan mukaan parhaimmillaan. Kerho ei pelannut harjoitusotteluita, kun sopivia vastustajia ei joukkueen valmistumisen jälkeen ehtinyt löytyä.

  ˗ Emme ole vielä löytäneet parasta rytmiämme, mikä on aika normaalia, kun näin monta pelaajaa vaihtuu. Emme halunneet lähteä Salon turnaukseen yhdellä keskipelaajalla tai riskeerata pelaajien kuntoa sillä ottelutahdilla. Sarja-avaus on kuitenkin hyvä testi ottaen huomioon myös matkan ja ottelutahdin. Harjoituksissa olemme pelanneet laadukkaasti.

  HPK:n ja WoVon välinen ottelu televisioidaan Ruutu+-palvelussa. Molemmat viikonlopun pelit alkavat kello 17.

  Tagit: pölkky kuusamo  wovo  mestaruusliiga  kauden avaus  otteluennakot  
    Takaisin

Pääaiheet

 
 

Yhteistyössä